ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Αρένα κατάντησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

periferiako sumboulioΑ­ρέ­να λε­όν­των θύ­μι­ζε σή­με­ρα συ­νε­δρί­α­ση πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βου­λί­ου, η ει­κό­να ή­ταν τε­λεί­ως α­πο­γο­η­τευ­τι­κή κα­θώς έ­φε­ρε τον πο­λι­τι­κό μας πο­λι­τι­σμό δε­κα­ε­τί­ες πί­σω.Βέ­βαι­α, ο α­έ­ρας μύ­ρι­ζε μπα­ρού­τη α­πό μέ­ρες και ή­ταν θέ­μα χρό­νου να γί­νει η έ­κρη­ξη με­τά την α­πό­φα­ση των «4» να α­κο­λου­θή­σουν τον δι­κό τους δρό­μο.Την σπί­θα έ­βα­λε στην η­λε­κτρι­σμέ­νη α­τμό­σφαι­ρα, ο αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Αρ­γο­λί­δας Τά­σος Χει­βι­δό­που­λος, παίρ­νον­τας το λό­γο έ­θε­σε θέ­μα νο­μι­μό­τη­τας του προ­ε­δρεί­ου, για­τί βά­ση, ό­πως ε­πι­κα­λέ­στη­κε του  άρ­θρου του κα­νο­νι­σμού λει­τουρ­γί­ας του συμ­βου­λί­ου, υ­πάρ­χει σο­βα­ρό­τα­το θέ­μα στη νο­μι­μο­ποί­η­ση των α­πο­φά­σε­ων, α­πό τη στιγ­μή που α­νε­ξαρ­τη­το­πή­θη­κε ο Πρό­ε­δρος του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Πε­λο­πον­νή­σου Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος και πρό­τει­νε την ε­κλο­γή νέ­ου Προ­έ­δρου.Ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος α­πάν­τη­σε ό­τι δεν κα­τέ­θε­σε δή­λω­ση α­νε­ξαρ­τη­το­ποί­η­σης α­πό το υ­πάρ­χον σχή­μα της Νέ­ας Πε­λο­πον­νή­σου και ε­πι­κα­λέ­στη­κε τον κα­νο­νι­σμό ό­τι πρέ­πει να συγ­κεν­τρω­θούν 21 υ­πο­γρα­φές και να γί­νει ει­δι­κή συ­νε­δρί­α­ση και να τε­θεί ζή­τη­μα ε­κλο­γής νέ­ου Προ­έ­δρου. Ο κ. Που­λο­κέ­φα­λος έ­κα­νε λό­γο για πρα­ξι­κο­πή­μα­τα, α­πευ­θυ­νό­με­νος στον αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Αρ­γο­λί­δας Τά­σο Χει­βι­δό­που­λο, ε­πι­ση­μαί­νον­τας ό­τι: «Δεν δέ­χο­μαι μα­θή­μα­τα τέ­τοι­ου τύ­που και ε­πι­στρέ­φω τα πε­ρί πρα­ξι­κο­πή­μα­τος. Α­πό κά­τι τέ­τοι­ους σαν τον κ. Χει­βι­δό­που­λο έ­φτα­σε το ΠΑ­ΣΟΚ στο 3,5%­».Στη συ­νέ­χεια η έν­τα­ση α­φο­ρού­σε τη με­τά­δο­ση του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βού­λιου μέ­σω ιν­τερ­νέτ. Ο κ. Πα­να­γι­ω­τό­που­λος α­πό τη μεί­ζο­να μει­ο­ψη­φί­α α­να­ρω­τή­θη­κε για­τί δι­α­κό­πη­κε η σύν­δε­ση, με α­πο­τέ­λε­σμα την ορ­γι­σμέ­νη αν­τί­δρα­ση της Ντί­νας Νι­κο­λά­κου η ο­ποί­α εί­πε ό­τι το L­i­v­e­s­t­r­e­a­m­i­ng εί­χε α­να­τε­θεί με α­πό­φα­ση του συμ­βου­λί­ου, αλ­λά έ­λη­ξε και θα παρ­θεί νέ­α α­πό­φα­ση στην ε­πό­με­νη οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­τρο­πή.Α­κο­λού­θη­σε κόν­τρα α­νά­με­σα σε Γόν­τι­κα και Χει­βι­δό­που­λο με α­να­φο­ρά στη Χούν­τα και σε … Χρυ­σαυ­γί­τες!
«Να σε­βα­στεί­τε το συμ­βού­λιο, δεν εί­ναι πα­ρα­μα­γα­ζό σας, κυ­ρί­α Νι­κο­λά­κου» εί­πε ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος, για να πά­ρει την α­πάν­τη­ση ό­τι το Προ­ε­δρεί­ο δεν μπο­ρεί να λει­τουρ­γεί ε­κτός Νό­μου.
«Δεν εί­σα­στε στρα­το­δί­κης κυ­ρί­α Νι­κο­λά­κου» εί­πε ο Γόν­τι­κας». «Ποι­ος εί­στε ε­σείς;» του α­πάν­τη­σε η αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης.
«Ο Πρό­ε­δρος δεν κά­νει ό,τι θέ­λει. Να ντρέ­πε­στε. Δεν θα κά­νε­τε σό­ου ε­δώ μέ­σα. Έ­χε­τε κα­ταν­τή­σει γρα­φι­κοί κύ­ρι­ε Πρό­ε­δρε» φώ­να­ζε με­τά η Ντί­να Νι­κο­λά­κου, δι­α­μαρ­τυ­ρό­με­νη για το χρό­νο που μί­λη­σε ο Γι­ώρ­γος Δέ­δες.
«Αυ­τά στο μα­γα­ζί σας» η α­πάν­τη­ση του Γι­ώρ­γου Που­λο­κέ­φα­λου.
Για αυ­ταρ­χι­σμό του Προ­έ­δρου του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου μί­λη­σε ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πέ­τρος Τα­τού­λης, ε­νώ έ­κα­νε λό­γο για ε­κτρο­πή. «Ο κύ­ριος Πρό­ε­δρος συ­νε­χί­ζει την α­πα­ρά­δε­κτη αν­τι­δη­μο­κρα­τι­κή του συμ­πε­ρι­φο­ρά» συ­νέ­χι­σε. Ο Πέ­τρος Τα­τού­λης ε­πέ­μει­νε ό­τι πρέ­πει να τε­θεί σε ψη­φο­φο­ρί­α η πρό­τα­ση Χει­βι­δό­που­λου για ε­κλο­γή νέ­ου Προ­έ­δρου.«Δεν εί­σαι δι­κτά­το­ρας, ε­δώ μέ­σα, κύ­ρι­ε Πε­ρι­φε­ρειά­ρχα» εί­πε κά­ποι­α στιγ­μή ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος ο ο­ποί­ος τσα­κώ­θη­κε αρ­κε­τές φο­ρές με τον Πέ­τρο Τα­τού­λη.
«Θλί­βο­μαι για την ει­κό­να που πα­ρου­σιά­ζει η πα­ρά­τα­ξή μου. Με κα­θαι­ρέ­σα­τε με δι­α­δι­κα­σί­ες f­a­st t­r­a­ck κύ­ρι­ε Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη και το ί­διο θέ­λε­τε να κά­νε­τε κα με τον Πρό­ε­δρο» εί­πε ο Που­λάς.«Θα πα­ραι­τη­θώ αλ­λά μό­νο ό­ταν θέ­λω ε­γώ» εί­πε κά­ποι­α στιγ­μή ο Γι­ώρ­γος Που­λο­κέ­φα­λος.Τε­λι­κά, με­τά α­πό πο­λύ­ω­ρη συ­ζή­τη­ση, ο Που­λο­κέ­φα­λος εί­πε ό­τι η πα­ραί­τη­σή του θα γί­νει μέ­χρι την Πα­ρα­σκευ­ή και θα εί­ναι .­.. θο­ρυ­βώ­δης. Ο Χει­βι­δό­που­λος α­πέ­συ­ρε την πρό­τα­σή του και εί­πε ό­τι πε­ρι­μέ­νει την πο­λι­τι­κή πρά­ξη του κ. Που­λο­κέ­φα­λου, αλ­λι­ώς θα ε­πα­να­φέ­ρει ζή­τη­μα ε­κλο­γής νέου Προέδρου

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.