ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Με λαμπρότητα και εθνικό ρίγος γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό

1571de7e2c9161c3c33c0f290e73ebfe_L
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ είχε κατακλύσει την περιοχή γύρω από την πλατεία της 23ης Μαρτίου, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την 193η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Βοήθησε σε αυτό και ο καλός καιρός.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την άφιξη της σημαίας της επανάστασης στην πλατεία και τον τερματισμό του Δρόμου Θυσίας. Ακολούθησε η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, του υπουργείου Εσωτερικών, Μεσσήνιος Ευάγγελος Συρίγος, ενώ στεφάνι κλήθηκε να καταθέσει μόνο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Καλαματιανός ευρωβουλευτής Νικόλαος Σαλαβράκος.
Παραβρέθηκαν ακόμη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ρόδη Κράτσα, που επίσης κατέθεσε στεφάνι, όπως και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, που εκπροσώπησε τη Βουλή, ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο γραμματέας του ΣΔΟΕ, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Στέλιος Στασινόπουλος, άλλοι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι, εκπρόσωποι φορέων, σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.
Τον Πα­νη­γυ­ρι­κό της η­μέ­ρας εκ­φώ­νη­σε ο Α­θα­νά­σιος Χρή­στου, ε­πί­κου­ρος κα­θη­γη­τής Νε­ό­τε­ρης και Σύγ­χρο­νης Ι­στο­ρί­ας του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πε­λο­πον­νή­σου.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, τον συνόδευε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δουλτσινιάδης, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος με συνεργάτες του, επειδή θεώρησε ότι δεν αναγνωρίστηκε η βουλευτική του ιδιότητα.
Στη συνέχεια έγινε η Αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης και ακολούθησε η παρέλαση από μαθητές, οπλαρχηγούς και μπουλούκια.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.