ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Φέραμε την Πελοπόννησο στην κορυφή του ΕΣΠΑ

TATOYLHS«Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ξεκίνησε ουραγός όταν εμείς αναλάβαμε και σήμερα είμαστε τρίτοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ , όπως καταδεικνύεται από τα συγκριτικά στοιχεία που εκδίδονται από το υπουργείο Ανάπτυξης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Τρίπολη, γεγονός το οποίο απέδωσε στον σχεδιασμό, την τεχνοκρατική προσέγγιση, την πολλή δουλειά, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δημάρχους, τους φορείς, τις υπηρεσίες της περιφέρειας και τους συνεργάτες του. 
«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των καιρών, εκπέμποντας ένα μήνυμα για όλη τη χώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο κ. Τατούλης.
ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ…
«Αν δεν αλλάζαμε την διαχείριση του ΕΣΠΑ, η Πελοπόννησος θα έχανε 250 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτούσαν έργα άλλων περιφερειών και αυτό θα ήταν έγκλημα κατά της ιδιαίτερης πατρίδας μας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, υποστηρίζοντας ότι:
Σύμφωνα με τα στοιχεία, όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ η απορροφητικότητα του ήταν στο 8%, και μάλιστα με έργα γέφυρες από το Γ΄ ΚΠΣ, οι συμβασιοποιήσεις ήταν στο 11% και τα ώριμα προς ένταξη έργα στο 18%. Τη στιγμή αυτή οι συμβασιοποιήσεις ξεπερνούν το 61,5% και οι πληρωμές το 47,5%.
«Στα τρία αυτά χρόνια, τα οποία δεν αντιστοιχούν σε μία ολοκληρωμένη προγραμματική περίοδο, επιτύχαμε να εκτελέσουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, δημιουργώντας παράλληλα μια «αποθήκη» έργων, έτοιμα για ένταξη στο νέο πρόγραμμα», δήλωσε ακόμη ο περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ που τρέχει παράλληλα και ανέρχεται στο ύψος των 100 εκατ. ευρώ. «Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε μετατρέψει την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πρότυπο αειφορίας, από τη λογική της ανεξέλεγκτης διαχείρισης που γινόταν μέχρι σήμερα».
Ο σχεδιασμός μας έχει πανελλαδική εμβέλεια, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, γιατί δεν υλοποιούμε μόνο τα έργα που βρήκαμε, αλλά δημιουργούμε ταυτόχρονα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προώθησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, όπως για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Αναφερόμενος στους τομείς των υποδομών ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής θα διαθέτει το πιο ασφαλές και ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο. Στον τομέα των μονάδων υγείας έχουν επενδυθεί πάνω από 60 εκατ. ευρώ, στον τομέα της παιδείας πάνω από 55 εκατ. ευρώ και στον πολιτισμό πάνω από 65 εκατ. ευρώ. «Η αποτελεσματικότητά μας στον τρόπο διοίκησης του ΕΣΠΑ δείχνει ότι η εμπειρία μας, η γνώση και η εργατικότητα ήταν τα κρίσιμα στοιχεία».
ΓΙΑΤΡΕΨΑΜΕ
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
«Γιατρέψαμε την κακοδιαχείριση δεκαετιών που άφηνε πίσω της ρημαγμένα έργα και έργα φαντάσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε:
«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ», τόνισε επίσης ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «όταν αναλάβαμε την ευθύνη του ΕΣΠΑ παραλάβαμε πολλά ημιτελή έργα, τα οποία ολοκληρώσαμε. Μόνο στη Μεσσηνία αυτά αριθμούσαν περί τα 18 έργα, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένα ημιτελές. Ξεκαθαρίσαμε επίσης και περί τα 90 ημιτελή ιδιωτικά έργα, χωρίς να υποστεί βλάβη κανένας. Αυτό οφείλεται στη χρηστή και ορθολογική διαχείρισή μας».
«ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΝΕΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
«Η Νέα Πελοπόννησος είναι παρούσα, πιο ισχυρή, πιο ενωμένη, πιο διευρυμένη και απαγκιστρωμένη από κάθε λογής βαρίδια, έτοιμη να συνεχίσει το έργο της», ξεκαθάρισε ο κ. Τατούλης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές ο περιφερειάρχης τόνισε «ήμουν πάντοτε υπέρμαχος της λογικής της ανεξαρτητοποίησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών. Δεν πίστεψα ποτέ στις κομματικές συμπεριφορές και για το λόγο αυτό πολύ νωρίς ανακοινώσαμε την υποψηφιότητά μας ως ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη, ώστε να υποστηρίξουμε και να διευρύνουμε το έργο μας. Αυτός είναι ο αυστηρός πολιτικός μας πυρήνας. Δεν επιδιώξαμε τη στήριξη πολιτικών σχηματισμών, γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι εργαλείο των πολιτών απεγκλωβισμένο από τα κόμματα».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης σε πολιτικά σχήματα και πολιτικές προσωπικότητες, τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται ανεξάρτητα, αφού προηγουμένως προσέφεραν γη και ύδωρ ζητώντας στήριξη ή χρίσμα από κομματικό φορέα.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ακόμη ότι «για εμάς δεν έχει αρχίσει ακόμα η προεκλογική περίοδος γιατί προέχει η ολοκλήρωση του έργου μας, για το οποίο άλλωστε μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας διατηρώντας την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την ανεξαρτησία μας».
Η Νέα Πελοπόννησος παραμένει ένας δυναμικός αναπτυξιακός σχηματισμός, που ενέχει τη λογική της ανανέωσης και της συμπλήρωσης με ανθρώπους με νέες ιδέες και νέες προτάσεις. «Ο σκληρός πυρήνας της Νέας Πελοποννήσου είναι παρών, δυνατός και πολιτικά επίκαιρος με δείγματα γραφής για νέες σκέψεις. Εμπιστευόμαστε μόνο τον Πελοποννήσιο πολίτη», τόνισε ο περιφερειάρχης δηλώνοντας: «Είμαι βαθύτατα δημοκρατικός και παρακολουθώ τα τεκταινόμενα».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.