ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παραίτηση θα υποβάλει την Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς

ALEYRAS Panagioths antiperifereiarxhsΛΙΓΟ ΠΟΛΥ, μετά τα όσα έχουν συμβεί στην Περιφέρεια, η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την Δευτέρα την παραίτησή του.
Την χθεσινή συνέντευξή του την ξεκίνησε, κάνοντας απολογισμός των έργων που έγιναν, επί των ημερών του, στη Μεσσηνία. Όπως είπε, βελτιώθηκε η εξυπηρέτηση πολιτών, παρά την μείωση προσωπικού, έγινε περιστολή λειτουργικών δαπανών, αξιοποιήθηκαν τα οικονομικά εργαλεία και έγινε ιεράρχηση έργων, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη φροντίδα για το περιβάλλον και την ανάπτυξη τουρισμού και γεωργίας. 
Περισσότερο στάθηκε στα έργα υποδομής, που έγιναν στο οδικό δίκτυο, κυρίως, αλλά και στα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών και στις κτηριακές υποδομές Υγείας. Όπως δήλωσε, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη ή στο στάδιο δημοπράτησης, 90 έργα, προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Στην συνέχεια ανακοίνωσε την παραίτησή του, δηλώνοντας:
«Πριν 3,5 χρόνια, δημιουργήσαμε τη Νέα Πελοπόννησο, η οποία ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ του πολιτικού μου φορέα και του επικεφαλής του συνδυασμού, κυρίου Τατούλη, για να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή για τους πέντε Νομούς της Πελοποννήσου και για τους κατοίκους της περιοχής μας. Όλοι σταθήκαμε σε αυτό τον αγώνα και νομίζω ότι οδηγηθήκαμε σε νικηφόρο πορεία και σε σωστή κατεύθυνση. Στην πορεία παρατηρήθηκαν και τριβές και διαφωνίες, οι οποίες όμως δεν αναδείχθηκαν, προκειμένου να προωθήσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας προς όφελος των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, ειδικότερα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θεωρούσα σκόπιμο να παραβλέψω επιμέρους διαφορές και διαφωνίες, γιατί θεωρούσα ότι είναι πιο χρήσιμο για να προωθήσω τα μεγάλα έργα τα οποία είχαμε υπ όψη μας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Όμως, πρέπει να τονίσω ότι η πρώτη σύγκρουση με τον κύριο Τατούλη ήταν όσον αφορά το λιγνιτωρυχείο της Κορώνης. Για πρώτη φορά το λέω δημόσια και θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι οποίοι, πραγματικά, παρεμποδίσαμε να περάσει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό, θέλω να τονίσω, μπορεί να μην αναδείχθηκε έξω, ότι είχαμε αντίθεση γι’ αυτό το πράγμα, παρ’ ότι εγώ είχε τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο είχα τοποθετηθεί ότι χρειάζεται, τουλάχιστον, κοινωνική αποδοχή για τόσο μεγάλα έργα, εσωτερικά, το παλέψαμε και εμποδίσαμε κάτι, δηλαδή να περάσει η Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αυτό το θεωρώ κάτι αρκετά σημαντικό.
Η δεύτερη σύγκρουση που είχα με τον κύριο Τατούλη αφορά την χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Καλλιρρόη. Γνωρίζετε όλοι σας ότι δημόσια, και στα κανάλια και στις εφημερίδες και παντού, είχα διατυμπανίσει την πλήρη αντίθεσή μου για την χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης. Το θεωρώ σαν σημείο απαράδεκτο. Είχαμε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία και αυτή ανέπτυξα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτή είναι δεύτερη σύγκρουση που έγινε με τον κύριο Τατούλη.
Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ
Η οριστική ρήξη επήλθε μετά την επιλογή του κυρίου Τατούλη ν’ αλλάξει πορεία από την διαδρομή που είχαμε χαράξει το 2010, για να εξυπηρετήσει την πολιτική του επιβίωση μέσα από άλλους χώρους. Θεωρώ ότι αυτή η επιλογή υπήρξε πολιτικό άδειασμα όλων εμάς που αγωνιστήκαμε το 2010 για να φέρουμε την ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάτι τέτοιο δεν μπορούσαμε να το ανεχθούμε, χωρίς καν να ενημερωθούμε για κάτι αντίστοιχο.
Μετά από όλα αυτά, το ήθος μου, οι αρχές μου, η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και την Δευτέρα θα υποβάλω την παραίτησή μου, γιατί θεωρώ ότι έτσι πρέπει να κάνω. Αυτή η απόφασή μου είναι προϊόν μιας ώριμης σκέψης και μια διαβούλευσης με τους χιλιάδες πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι με την προτίμησή τους με ανέδειξαν πρώτο περιφερειακό σύμβουλο σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτούς μόνον απολογούμαι και σε κανέναν άλλο. Οι παραιτήσεις εξωθεσμικά ή με πιέσεις και εκβιασμούς δεν μπορεί να γίνουν. Ο καθένας έχει το πολιτικό ανάστημα και κάνει αυτό που πρέπει, στον κατάλληλο χρόνο, και αυτό κάνω εγώ τώρα, την προκειμένη στιγμή, δεδομένου ότι πιστεύω ότι η δημοκρατία, όπως ειπώθηκε από κάποιους, έχει ευρύτερο πεδίο, για να αναληφθούν καινούργιες πρωτοβουλίες. Θεωρώ ότι απαιτείται να εκφραστεί μια παμπελοποννησιακή συμμαχία, η οποία θα δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης και προοπτικές μέσα από ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό πρέπει να γίνει, να γίνει η μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι’ αυτό ακριβώς περνάμε μπροστά και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δήμους, που συνεργαστήκαμε μαζί τους άψογα, τους φορείς, τις υπηρεσίες, τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, αλλά και όλες τις υπηρεσίες του Νομού Μεσσηνίας και, βεβαίως τα ΜΜΕ που βοήθησαν να προβάλουμε και το έργο μας και, όταν μας κάναν κριτική, τη λαμβάναμε υπ’ όψη μας, εφ’ όσον ήταν καλοπροαίρετη, για να διορθώσουμε τα λεγόμενα κακώς κείμενα. Θεωρώ ότι όλο στη ζωή κρινόμαστε, και οι κρίνοντες κρίνονται και η αντικειμενικότητα και η σωστή πληροφόρηση βοηθάει ώστε ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.