ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Νικήτρια του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» η Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά

SKAFIDA GIOYLIKAΓΙΑ την ερμηνεία της στην παράσταση «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», ξεχώρισε και απέσπασε το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», η Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά!
Η ερμηνεία της στην παράσταση της περασμένης θεατρικής περιόδου, ήταν μια από τις καλύτερες και ξεχώρισε για τη δυναμική της. Μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, η 32χρονη ηθοποιός βιώνει μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, αφού μετά τα βραβεία Α΄ γυναικείου ρόλου στα κινηματογραφικά βραβεία κοινού Seven Art Awards 2012 και στο 4ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου για τη ταινία «Άπνοια», με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» αποδεικνύει πως ξέρει να κερδίζει ακόμα και τα πιο δύσκολα στοιχήματα!
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Χθες, πριν τα εγκαίνια της έκθεσης «Οδός Μελίνας Μερκούρη», αφιερωμένης στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη στο Μουσείο Μπενάκη, απονεμήθηκε το θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο αποτελεί την ουσιαστική αναγνώριση για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της θεατρικής περιόδου που πέρασε.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κάλεσε επί σκηνής την περσινή νικήτρια Λένα Παπαληγούρα, προκειμένου να παραδώσει την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη στην Καλαματιανή ηθοποιό!
Θυμίζουμε ότι οι φετινές υποψήφιες για το σπουδαίο αυτό θεατρικό βραβείο ήταν οι εξής:
●Λένα Δροσάκη για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο του Γιώργου Ιωάννου «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο «Venison» σε σκηνοθεσία και σύλληψη Θάνου Παπακωνσταντίνου από την ομάδα «The Helter Skelter Company», που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
● Γιούλικα Σκαφιδά για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο’Νιλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο.
● Νάντια Κοντογεώργη για την συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Σικάγο» των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς
Την επιτροπή που ανάδειξε την φετινή νικήτρια αποτέλεσαν η πρόεδρος Μάγια Λυμπεροπούλου και τα μέλη Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Ρένη Πιττακή και Δημήτρης Λιγνάδης.
Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 € ενώ η τιμώμενη ηθοποιός θα έχει την χαρά να κρατήσει για ένα ολόκληρο χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία, ως είθισται, θα παραδώσει στην ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη θεατρική χρονιά!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.