ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Αναπάντητα ερωτήματα και δυσπιστία από την «υπόθεση Αρτέμης Σώρρας»

Σωρρας 2ΟΠΩΣ αναμενόταν λόγω της περιέργειας αλλά και της κινητοποίησης που είχε γίνει από την τοπική πρωτοβουλία και όχι μόνο, το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου γέμισε την περασμένη Κυριακή από πολίτες που ήθελαν ν’ ακούσουν για τα περίφημα 600 δισ. δολάρια που επιθυμεί να δώσει στην Ελλάδα και τους Ελληνες ο Αρτέμης Σώρρας.
Όμως ποιος είναι ο εν λόγω κύριος δεν μας το είπαν, ωστόσο δεν είναι άγνωστος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την «υπόθεση Σώρρας». Όσοι μίλησαν γι’ αυτό (Γιάννης Καλογερόπουλος, Χρήστος Μπαλαντίνας) αναφέρθηκαν στα χρήματα που θέλει να δώσει αλλά όχι ποιος είναι ο ίδιος και πως τελικά βρέθηκε να έχει τόσα λεφτά διαθέσιμα να τα προσφέρει στους «συνέλληνές» του.
Μεταξύ των όσων «καταιγιστικών» στοιχείων αναφέρθηκαν είναι και τα ακόλουθα:
• «Εχουν γίνει μέχρι σήμερα 500 παρουσιάσεις της κίνησης «Αρτέμης Σώρρας ΕΙ-E.N.D.» σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι οπαδοί αλλά τους ενώνουν τα χρώματα της γαλανόλευκης.
• Η “υπόθεση Σώρρας” είναι υπόθεση του Ελληνισμού.
• Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είμαστε φτωχή χώρα αλλά δεν είμαστε.
• Υπάρχουν 600 δισ. δολάρια κατατεθειμένα υπέρ της Ελλάδας.
• Οι αρμόδιοι φορείς του κράτους δεν έλεγξαν την πρότασή τους, ούτε τους απάντησαν.
• Χαρακτήρισαν τους βουλευτές, βολευτές και πολιτικά σκουπίδια και ότι οι πολιτικοί είναι μηνυόμενοι για εσχάτη προδοσία.
• Η Δικαιοσύνη είναι όπλο της αλήθειας, ισχυρίστηκαν.
• Μας οδηγούν σε εξαφάνιση με τους φόρους και τα χαράτσια στα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών.
• Το πραγματικό ελληνικό χρέος είναι μόλις 49 δισ. δολάρια.
• Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι η Εθνική Τράπεζα».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επίσκεψη των μελών της ΕΙ-E.N.D. στο δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος τους δέχθηκε μόνο για πέντε λεπτά αρνούμενος να συζητήσει επί της ουσίας μαζί τους την πρόταση που του έκαναν για ένα πρόγραμμα από διεθνείς λογαριασμούς με ελληνικά χρήματα που για το Δήμο Καλαμάτας αντιστοιχεί σε 10 δισ. δολάρια και τα οποία ο δήμαρχος με ένα απλό αίτημα μπορεί να εκταμιεύσει. Τα χρήματα αυτά είναι για δωρεάν, υγεία, παιδεία κι άλλες παροχές για τους δημότες. Συνολικά για όλη τη χώρα το πρόγραμμα αυτό οι ομιλούντες τόνισαν ότι αφορά 49.000 εγκεκριμένα έργα.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Κλείνοντας ο Κώστας Χατζηγεωργίου ως συντονιστής της εκδήλωσης, ζήτησε να καλέσει ο Σαμαράς τον Σώρρας και εντός επτά εργάσιμων ημερών τα χρήματα θα έχουν έρθει στην Ελλάδα!!!
Οι ομιλητές δήλωσαν επίσης ότι θα βοηθήσουν κάθε κίνηση διεκδίκησης των Δήμων απ’ όσους πιστεύουν στην υλοποίηση του Προγράμματος που προαναφέρθηκε.
Ακολούθησαν ερωτήσεις οι οποίες ήταν κυρίως διευκρινιστικού χαρακτήρα και στις οποίες οι ομιλητές έδωσαν με άνεση ειδημόνων απαντήσεις. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά και βέβαια δεν προσφέρονται για εύκολες απαντήσεις που οι ομιλητές είχαν διαθέσιμες.
Προφανώς, όσοι αποκόμισαν την εντύπωση ότι τα χρήματα αυτά για τα οποία έγινε λόγος θα βρεθούν στις τσέπες τους είναι… βαθιά νυχτωμένοι και στα όρια της απελπισίας, αν πιστέψουν αβασάνιστα τα όσα άκουσαν!
Οσο για την πρόταση ότι χρειάζεται λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους, αυτή είναι σωστή, ύστερα μάλιστα από τις πρόσφατες αιτιάσεις περί λαθών εκ μέρους της τρόικας, του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών.
Κατά τ’ άλλα η γλώσσα και το ύφος που χρησιμοποίησαν οι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επιεικώς λαϊκίστικο έως χυδαίο και απαράδεκτο, κάτι που δεν συνέβαλε στην προσπάθειά τους να πείσουν το ακροατήριο ούτε για την ύπαρξη των χρημάτων, ούτε βεβαίως για τις αγαθές προθέσεις, των εμπνευστών και των συνεργατών τους.
Η επίσημη Πολιτεία αν πραγματικά επιθυμεί να προστατεύσει τους πολίτες της από το «εμπόριο ελπίδας» οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να απαιτήσει απαντήσεις στα αιωρούμενα ερωτήματα. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θέλουν απαντήσεις και λύσεις στα αδιέξοδά τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, κι όσο απαντήσεις δεν δίνονται τόσο η οργή και η αγανάκτηση θα έχουν τον κυρίαρχο λόγο. Μήπως τελικά αυτό επιδιώκουν όλοι στην Ελλάδα, στοχεύοντας ο καθένας στα δικά του πολιτικά οφέλη; Τώρα όσο για τα λεγόμενα στο περιθώριο, της όντως μεγάλης συνάθροισης, ότι πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα με «πρώτη ύλη» τα 600 δισ. δολάρια, ό,τι και να πει κανείς μέσα θα είναι. Πάντως το ότι σε μια χώρα του σκληρού πυρήνα του ευρώ, όπως η Ελλάδα, εν έτει 2014 και παραμονή ευρωεκλογών ευδοκιμεί το «φαινόμενο Σώρρα» και άλλα παρόμοια, αν μη τι άλλο δείχνει το αδιέξοδο της Ευρωζώνης και τους κινδύνους από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας που οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αργό θάνατο.
ΘΑΝ. ΠΑΝΤΕΣ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.