ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης

XRYSOSTOMOS SABBATOSΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είχε ο Δήμος Μεσσήνης, δια του εκπροσώπου του Σπύρου Κοντοθανάση, ως μέλος της επιτροπής διαγωνισμού, στη δημοπρασία του έργου με τίτλο «Αναστήλωση Ι. Μ. Βουλκάνου», προϋπολογισμού μελέτης 2.500.000 ευρώ. Η δημοπρασία έγινε στα γραφεία του Υπουργείου Πολιτισμού και ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία Αφοί Ηλιόπουλοι με ποσοστό έκπτωσης 52%.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, πληροφορηθείς την εξέλιξη αυτή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, γιατί χάρη στις προσπάθειές του, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
Δήλωσε, επίσης, ότι με τα έργα που εκτελεί η δημοτική αρχή και αφορούν τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις οδούς «Βαλύρα- Ι. Μ. Βουλκάνου» και «Κακοπέτρι – Ι. Μ. Βουλκάνου», θα τονώσουν τον θρησκευτικό και αρχαιολογικό τουρισμό προς την περιοχή της Ιεράς Μονής αλλά και προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
ΤΟ Α.Τ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟ
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ
Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα για την αξιοποίηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Παμίσου από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ο Δήμος Μεσσήνης υπενθυμίζει ότι, από τον Αύγουστο του 2013 με επιστολή του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ζήτησε την παραχώρηση του κτιρίου προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες ενοικίων που καταβάλλονται για τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος.
Το κτίριο αυτό έχει κατασκευαστεί από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), με σκοπό την στέγαση του Ειρηνοδικείου Παμίσου και ανήκει στην κυριότητα του ταμείου.
Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφανείας 520 τετραγωνικών μέτρων που απαρτίζεται από δύο ορόφους (υπόγειο και ισόγειο) επιφανείας 260 τετραγωνικών μέτρων περίπου έκαστος. Στην ανατολική και στη νότια πλευρά του οικοπέδου υπάρχουν ακάλυπτοι χώροι, περιφραγμένοι με κάγκελα και πόρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πάρκινγκ αυτοκινήτων. Επίσης στη νότια πλευρά υπάρχει και ράμπα για πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.
Στα πλαίσια του σχεδιασμού αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας το κτίριο αυτό ενδείκνυται για την φιλοξενία της αστυνομικής υπηρεσίας με δεδομένο ότι διαθέτει φυλασσόμενο χώρο στο ακάλυπτο μέρος του οικοπέδου και παράλληλα στο υπόγειο έχει ικανούς χώρους προσωρινής κράτησης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.