ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Επίσκεψη του Δημάρχου Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών

zimies messini4Ο Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος ε­πι­σκέ­φτη­κε σή­με­ρα το Υ­πουρ­γεί­ο Ε­σω­τε­ρι­κών ό­που και κα­τέ­θε­σε Υ­πό­μνη­μα Ζη­μι­ών σε βα­σι­κές υ­πο­δο­μές του Δή­μου, σε κα­τοι­κί­ες και ε­πι­χει­ρή­σεις κα­θώς και σε καλ­λι­έρ­γει­ες – α­γρο­τι­κή πα­ρα­γω­γή ,που προ­κλή­θη­καν α­πό τις έν­το­νες βρο­χο­πτώ­σεις της 2ας, 3ης, 4ης και 5ης Μαρ­τί­ου 2014 σε με­γά­λη έ­κτα­ση του  Καλ­λι­κρα­τι­κού Δή­μου Μεσ­σή­νης . Συγ­κε­κρι­μέ­να κα­τα­στρο­φές έ­χουν κα­τα­γρα­φεί σε τοί­χους αν­τι­στή­ρι­ξης λό­γω κα­το­λι­σθή­σε­ων και κα­θι­ζή­σε­ων του ο­δο­στρώ­μα­τος, φθο­ρές α­σφαλ­το­τά­πη­τα και τσι­μεν­τό­στρω­σης στο δί­κτυ­ο της δη­μο­τι­κής ο­δο­ποι­ί­ας, ζη­μι­ές στο δί­κτυ­ο της α­γρο­τι­κής ο­δο­ποι­ί­ας και ζη­μι­ές σε αν­τλι­ο­στά­σιο, σε δη­μο­τι­κά κα­τα­στή­μα­τα, και κοι­νό­χρη­στους χώ­ρους. Σύμ­φω­να με την τε­χνι­κή έκ­θε­ση α­πο­κα­τά­στα­σης, το κό­στος των ζη­μι­ών θα α­νέλ­θει στο πο­σό των 500.000 ευ­ρώ.
Πα­ράλ­λη­λα ο Δή­μος έ­χει κά­νει α­ναγ­γε­λί­α στον ΕΛ­ΓΑ ε­νώ με ε­πι­στο­λή του ο Δή­μαρ­χος ζη­τά την κή­ρυ­ξη της πε­ρι­ο­χής ως πλημ­μυ­ρό­πλη­κτη.Ο Δή­μος έ­χει ή­δη προ­βεί σε κά­ποι­ες εκ των α­παι­τη­τών ε­πεμ­βά­σε­ων με τα μη­χα­νή­μα­τα και τα μέ­σα που δι­α­θέ­τει, αλ­λά δε­δο­μέ­νης της δύ­σκο­λης οι­κο­νο­μι­κής κα­τά­στα­σης α­παι­τεί­ται πρό­σθε­τη χρη­μα­το­δό­τη­ση προ­κει­μέ­νου να α­πο­κα­τα­στα­θεί το σύ­νο­λο των ζη­μι­ών. Για το σκο­πό αυ­τό ο Δή­μαρ­χος κα­τέ­θε­σε και αί­τη­μα χρη­μα­το­δό­τη­σης του Δή­μου Μεσ­σή­νης με το πο­σό των 500.000€.
Α­νά­λο­γο υ­πό­μνη­μα εί­χε κα­τα­τε­θεί στο Υ­πουρ­γεί­ο και με­τά τις ζη­μι­ές του Νο­εμ­βρί­ου 2013 και εί­χε αι­τη­θεί για χρη­μα­το­δό­τη­ση του Δή­μου Μεσ­σή­νης με το πο­σό των 500.000€ η ο­ποί­α έ­χει πραγ­μα­το­ποι­η­θεί.Ο Δή­μαρ­χος ζή­τη­σε τη χρη­μα­το­δό­τη­ση στο σύ­νο­λό της για τις ζη­μι­ές που προ­κλή­θη­καν το φε­τι­νό χει­μώ­να α­πό τα α­κραί­α και­ρι­κά φαι­νό­με­να.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.