ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Γενναία αύξηση των δόσεων για τα δάνεια στα πυρόπληκτα

lampropoylosΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την ρύθμιση αποπληρωμής των δανείων, με εγγύηση του Δημοσίου, που χορηγήθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές.
Στην ερώτησή του ο Μεσσήνιος βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστόν, δανειολήπτες που είχαν λάβει τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν το ποσό του δανείου τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα βεβαιώνονται οι οφειλές τους στην αρμόδια ΔΟΥ και καταβάλλουν το ποσό που οφείλουν σε δόσεις.
Συγκεκριμένα για ποσά που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 31-12-2012, ρυθμίζεται η καταβολή των οφειλών τους μέχρι 40 μηνιαίες δόσεις, ενώ για ποσά που έχουν βεβαιωθεί από 1-1-2013, ρυθμίζεται η καταβολή των οφειλών τους σε 12 μηνιαίες δόσεις.
Επειδή, λόγω οικονομικής αδυναμίας, παρά το ότι πολλοί οφειλέτες θέλουν να εξοφλήσουν τις οφειλές του, αδυνατούν όμως να το κάνουν μέσα στο τόσο μικρό χρονικό διάστημα των 12 μηνών.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Θα προχωρήσει το Υπουργείο σε ρύθμιση των οφειλών με γενναία αύξηση των μηνιαίων δόσεων, ώστε να μπορέσουν οι υπόχρεοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και το Δημόσιο να εισπράξει;».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.