ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Δεν πήγαν στην συγκέντρωση ούτε οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα δημόσιοι υπάλληλοι!!!

ADEDYΠΛΗΣΙΑΖΕΙ η προθεσμία που λήγει η προθεσμία διαθεσιμότητας και κινδυνεύουν με απόλυση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Στην Βουλή κατατέθηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προβλέπει Συγχώνευση ή κατάργηση των Νομικών Προσώπων και τον τρόπο κρίσης των υπαλλήλων. Για χθες, η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία και το Νομαρχιακό Τμήμα της Μεσσηνίας συμμετείχε στην απεργία και είχε συγκαλέσει τους απεργούς σε συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο, στις 10:30 το πρωί. 
Μέχρι τις 11:00 είχαν συγκεντρωθεί περί τα 20- 25 άτομα. Δεν παρουσιάστηκαν ούτε όσοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης. Στην Μεσσηνία βρίσκονται σε διαθεσιμότητα οι καθηγητές των καταργημένων ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ, οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες.
Συμμετοχή στην απεργία είχε δηλώσει και η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Καλαμάτας, στην κεντρική υπηρεσία από τους 376 υπαλλήλους απήργησαν οι 55, ή ποσοστό 14,63%, οι οποίοι προφανώς δεν πήγαν στην συγκέντρωση. Στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού από τους 56 υπαλλήλους απήργησε μόνον ένας.
ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΛΕΚΚΑ
Εμφανώς απογοητευμένη από την συμμετοχή, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα (χθες) πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και θα επακολουθήσει 19 και 20 Μαρτίου, εκ νέου, 48ωρη απεργία. Το κύριο αίτημα είναι το νομοσχέδιο που κατατίθεται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς ψήφιση και αφορά τα εξής:
Πρώτον, την κατάργηση 23 Οργανισμών. Δεύτερον το νέο τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων, το οποίο με αυθαίρετο τρόπο δίνει το δικαίωμα στους προϊσταμένους να βαθμολογούν το 15% των υπαλλήλων με βαθμολογία κάτω από 6. Είναι ένας έμμεσος τρόπος να οδηγήσει υπαλλήλους σε απόλυση. Ένα τρίτο, δίνει το δικαίωμα στους γενικούς διευθυντές να καταργήσουν με απόφασή τους τμήματα ή υπηρεσίες που θεωρούν ότι δεν χρειάζονται.
Η συμμετοχή δεν είναι πολύ μεγάλη, όπως θα περιμέναμε, παρ’ ότι την ερχόμενη εβδομάδα, 22 Μαρτίου, λήγει η διαθεσιμότητα και όσοι συνάδελφοι, που δεν έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις, θα απολυθούν. Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, με προβλήματα που είναι γνωστά, στην Υγεία, στην Παιδεία σε αυτά που έρχονται, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας».
Για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, η Νικολίνα Λέκκα δήλωσε ότι θα συνέλθει η Εκτελεστική Γραμματεία και θα τις αποφασίσει.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.