ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Η Μαρία Ευστρατιάδη και ο Βασίλης Ρακιτζής σήμερα στην «Άνοιξη των Πλήκτρων»

SYNAYLIAΡΕΣΙΤΑΛ για δύο και τέσσερα χέρια σε ένα πιάνο με την Μαρία Ευστρατιάδη (καθηγήτριά του στο Ωδείο Αθηνών και γνωστή σολίστ) και τον Βασίλη Ρακιτζή (από τους πιο διακεκριμένους απόφοιτους του Ωδείου Αθηνών), θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων», που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:
J.Brahms: Συλλογή Βαλς, έργο. 39
Μαρία Ευστρατιάδη – Βασίλης Ρακιτζής (4 χέρια σε ένα πιάνο)
F. Schubert: 12 Ländler (Γερμανικοί Χοροί) D 790
Βασίλης Ρακιτζής (σόλο πιάνο)
F. Schubert: Μουσικές Στιγμές D 780 (έργο 94)
II. Andantino
III. Allegro moderato
IV. Moderato
V. Allegro vivace
Βασίλης Ρακιτζής (σόλο πιάνο)
F. Schubert: Φαντασία σε φα ελάσσονα D 940
Μαρία Ευστρατιάδη – Βασίλης Ρακιτζής (4 χέρια σε ένα πιάνο)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμά της με Α’ βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με Άριστα και διάκριση επίσης.
Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.
Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, τη γερμανική και την ουγγρική ραδιοφωνία.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Η δισκογραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα J.S. Bach, C.Ph. E. Bach, W.A. Mozart και Γ. Ιωαννίδη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της cd με έργα J. Brahms, από τη Μουσική Εταιρία Αθηνών.
Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A.Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.
Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου στο Ωδείο Αθηνών.
Ο Βασίλης Ρακιτζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε πιάνο με την Πόπη και τη Μαρία Ευστρατιάδη στο Ωδείο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με Δίπλωμα το 2003. Είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και του Ωδείου του Άμστερνταμ (Master of Music-cum laude). Κατά την διάρκεια των σπουδών του στο εξωτερικό μελέτησε δίπλα στους Martin Roscoe, Naum Grubert, Christopher Elton και Matti Raekallio, ενώ υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και του σωματείου «Τζ. Μπαχάουερ». Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια των Paul Badura-Skoda, Boris Berman και Dominique Merlet.
Έχει εμφανισθεί σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ιταλία και έχει συμπράξει ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Έχει τιμηθεί από το σωματείο «Τζ. Μπαχάουερ» με το «Βραβείο του Νέου Ανερχόμενου Σολίστ» (2008) και από την Ακαδημία Αθηνών με το «Βραβείο Ελένης Τιμ. Μυκονίου» (2010) και έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του ―ως υπότροφος του ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»― σε διδακτορικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα την αισθητική προσέγγιση του Alfred Cortot στα έργα του Franz Schubert.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.