ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Οι συνήθειες που δεν πρέπει να έχετε στη διατροφή σας

large17Ο τρόπος με τον οποίο τρώτε είναι σημαντικός!
Μα γιατί δεν αδυνατίζω; Είναι μία απορία που έχουν πολλές γυναίκες. Κάνουν στερητικές δίαιτες, εξαντλούνται στη γυμναστική και αποτελέσματα δεν βλέπουν. Όλα αυτά όμως είναι κάποια από τα λάθη, τα οποία έχει απλά δεν σας κάνουν να χάνετε κιλά αντιθέτως με την πάροδο του χρόνου θα σας κάνουν να αποκτήσετε επιπλέον βάρος.
Η ισορροπημένη διατροφή και η φυσιολογική άσκηση είναι απαραίτητες συνήθειες για όλους.
Διορθώστε τα παρακάτω και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα!
1. Δεν πρέπει να τρώτε γρήγορα. Όταν τρώτε γρήγορα δεν μασάτε καλά τη τροφή σας. Έτσι επιβαρύνετε περισσότερο το πεπτικό σας σύστημα. Επίσης, όταν μασάτε γρήγορα ταυτόχρονα εισπνέετε και περισσότερο αέρα με αποτέλεσμα να φουσκώνετε. Κάθε φορά που τρώτε, να μασάτε αργά και σταθερά, ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για δώσει την εντολή ότι χορτάσατε. Έτσι θα αποφύγετε και τις υπερβολικές ποσότητες.
2. Δεν πρέπει να τρώτε όρθιες. Η διατροφή είναι σχεδόν ιεροτελεστία. Φτιάξτε το γεύμα σας και ασχοληθείτε μόνο με αυτό. Μην αποσπάτε την προσοχή σας με τηλεόραση, μιλώντας στο τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τον εγκέφαλό σας να συνειδητοποιήσει την διαδικασίας τροφής.
3. Δεν παίζει ρόλο η διατροφή με τη διάθεσή σας. Όταν έχω νεύρα τρώω, όταν είμαι στεναχωρημένη θέλω γλυκό, όταν βαριέμαι θέλω να μασουλάω κάτι. Μήπως να πηγαίνατε καλύτερα για περπάτημα αντί να τρώτε ότι βρίσκεται μπροστά σας.
4. Δεν πρέπει να τρώτε πριν πέσετε για ύπνο. Εκτός από τον κακό και ανήσυχο ύπνο, το βραδινό γεύμα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το στομάχι που δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να χωνέψει.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.