ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Υπόμνημα με τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Στάθης Αναστασόπουλος

ANASTASOPOYLOSΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος επισκέφτηκε, χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών, όπου κατέθεσε Υπόμνημα Ζημιών σε βασικές υποδομές του Δήμου, σε κατοικίες και επιχειρήσεις καθώς και σε καλλιέργειες – αγροτική παραγωγή, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις της 2ας, 3ης, 4ης και 5ης Μαρτίου 2014, σε μεγάλη έκταση του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης. Συγκεκριμένα καταστροφές έχουν καταγραφεί σε τοίχους αντιστήριξης λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων του οδοστρώματος, φθορές ασφαλτοτάπητα και τσιμεντόστρωσης στο δίκτυο της δημοτικής οδοποιίας, ζημιές στο δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας και ζημιές σε αντλιοστάσιο, σε δημοτικά καταστήματα, και κοινόχρηστους χώρους. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση αποκατάστασης, το κόστος των ζημιών θα ανέλθει στο ποσό των 500.000 ευρώ. 
Παράλληλα ο Δήμος έχει κάνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ, ενώ με επιστολή του ο δήμαρχος ζητά την κήρυξη της περιοχής ως πλημμυρόπληκτη.
Ο Δήμος έχει ήδη προβεί σε κάποιες εκ των απαιτητών επεμβάσεων με τα μηχανήματα και τα μέσα που διαθέτει, αλλά δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου να αποκατασταθεί το σύνολο των ζημιών. Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος κατέθεσε και αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Μεσσήνης με το ποσό των 500.000 ευρώ.
Ανάλογο υπόμνημα είχε κατατεθεί στο υπουργείο και μετά τις ζημιές του Νοεμβρίου 2013 και είχε αιτηθεί για χρηματοδότηση του Δήμου Μεσσήνης με το ποσό των 500.000 ευρώ, η οποία έχει πραγματοποιηθεί.
Ο δήμαρχος, τέλος, ζήτησε τη χρηματοδότηση στο σύνολό της για τις ζημιές που προκλήθηκαν το φετινό χειμώνα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.