ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τα περί ανεξαρτησίας από τον Μανώλη Μάκαρη

MAKARHSΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ δήμαρχος Καλαμάτας, με την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Οικονομάκος αμφισβητεί τα όσα είπε ο ανθυποψήφιός του Μανώλης Μάκαρης.
Σε δήλωσή του αναφέρει:
«Στην παρουσίαση των θέσεων της παράταξης του κ. Μάκαρη, ήταν έκδηλη η αγωνία του να παρουσιαστεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ανέφερε τις λέξεις ανεξάρτητος – ανεξάρτητη κίνηση, για να γίνει πιστευτός, για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά. Η εικόνα και τα γραπτά όμως λένε άλλα!
Στη συνέντευξη ο κ. Μάκαρης είχε δίπλα του, εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των Οικολόγων, δείχνοντας το στίγμα του. Με αυτούς θα πορευτεί, αυτή την πολιτική θα ακολουθήσει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Όλοι oι δήθεν ανεξάρτητοι – ακομμάτιστοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησαν πιστά την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της ΕΕ, είτε είχαν αριστερό, είτε δεξιό πρόσημο (ιδιωτικοποιήσεις, φορομπηξία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις). Άλλωστε, τώρα όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, δεν θέλουν χρίσματα, ενώ υπογείως κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τους στηρίξουν κόμματα και μηχανισμοί.
Το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ομιλίας, θα μπορούσε να αποτελεί και κομμάτι ομιλίας του κ. Νίκα. Ευχολόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, που εντάσσονται στην ίδια λογική, στην ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Μάκαρης, απέφυγε να αναφερθεί στην ΕΕ, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα τέλη, τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, στη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών, αντιπυρικών έργων υποδομής.
Από τις δηλώσεις του κ. Μάκαρη, μπορεί ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματα του. Θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με άλλο χαλίφη στη θέση του χαλίφη, να είναι αυτός στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας που θα ακολουθήσει όμως την ίδια πολιτική διαχείρισης.
Για να γίνουν, όμως στο Δήμο Καλαμάτας – όπως και σ’ όλους τους Δήμους πανελλαδικά- έργα, υπηρεσίες και κοινωνική πολιτική για το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών χρειάζεται ρήξη και ανατροπή με το σημερινό σύστημα, που μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στους δήμους κατά 65%, που δίνει κατευθύνσεις για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, της καθαριότητας, του πολιτισμού, των υποδομών, που χαρατσώνει το λαό, που χρησιμοποιεί «φτηνούς» εργαζόμενους με 2μηνα, 5μηνα κ.λ.π.
Σε αυτά πρέπει να μας απαντήσει, τι θα κάνει, συγκεκριμένα και χωρίς εύκολα λόγια.
Η πολιτική του κ. Μάκαρη και των κομμάτων που τον στηρίζουν είναι σε αυτό το σημερινό πλαίσιο, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους σε θέματα διαχείρισης.
Η απάντηση στη σημερινή κατάσταση είναι η ψήφος στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές, για να δυναμώσει το κίνημα, να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην τοπική διοίκηση, στους συλλόγους, στα σωματεία, να φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας, αγώνα και ανατροπής σε σύγκρουση με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου και τους υπερασπιστές του σημερινού βάρβαρου δρόμου ανάπτυξης».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.