ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Από την Καλαμάτα, ξεκίνησαν το Σάββατο την προεκλογική εκστρατεία οι ΑΝ.ΕΛ.

KOYIK KAMMENOS PAPADOPOYLOYΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και Μεσσήνη περιόδευσε, το Σάββατο, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένος, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας, Τέρενς Κουΐκ, την πρόεδρο της νεολαίας Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον υπεύθυνο της προεκλογικής εκστρατείας για την Δυτική Ελλάδα, Γιάννη Μοίρα.
Το πρωί ο Πάνος Καμμένος περιόδευσε στην Καλαμάτα και την Μεσσήνη. Το απόγευμα συναντήθηκε με την τοπική συντονιστική επιτροπής και παρεχώρησε συνέντευξη Τύπου.
Στην εισαγωγική ομιλία του είπε:
«Ξεκινάμε σήμερα, ουσιαστικά, την επίσημη προεκλογική εκστρατεία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την Μεσσηνία, από την Καλαμάτα. Συναντηθήκαμε το πρωί με τους φορείς της Καλαμάτας. Κάναμε μια περιοδεία στην αγορά στην Καλαμάτα και την Μεσσήνη…Το θέμα των ευρωεκλογών είναι για μας, πολιτικά, ένα ορόσημο, όχι για την πορεία μας, αλλά για όλη την Ελλάδα. Αυτές οι ευρωεκλογές είναι, τελείως, διαφορετικές από όλες τις άλλες. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2004, ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει, εάν θα επιλέξει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να στηριχθούν οι δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν την μετατροπή της Ευρώπης σε μια Ομοσπονδία με κατάργηση των εθνικών κρατών (ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από την μεριά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος) ή εάν θα υποστηρίξουν οι λαοί της Ευρώπης την παραμονή της ΕΕ, σαν Ένωσης ίσων εταίρων, μίας Ένωσης όπως αυτή που αποφάσισε το 1974 να εντάξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την χώρα μας.
Οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον είναι τέτοιες, που δείχνουν ότι, πλέον, η νέα τάξη πραγμάτων. Οι ομάδες του φεντεραλισμού στην Ευρώπη επιθυμούν κατάργηση των εθνών- κρατών. Έχει την ανάλογη σημασία η στάση που θα κρατήσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον της πολιτικής στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι, πλέον, οι δυνάμεις του παρελθόντος, οι δυνάμεις της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχουν δημιουργήσει, πλέον, ένα κοινό πολιτικό χώρο, όπως συμβαίνει το ίδιο και στην Ευρώπη. Το Λαϊκό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι ένα κόμμα, τα οποία στηρίζουν τον φεντεραλισμό, την ομοσπονδοποίηση, στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι, εάν ο ελληνικός λαός επιβεβαιώσει την υποστήριξή του στα κόμματα της συγκυβέρνησης θα είναι σαν να αποδέχεται την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της ύφεσης, της ανεργίας, την πολιτική που μετατρέπει την χώρα από μια χώρα τουριστική, μία χώρα παραγωγό πρωτογενούς παραγωγής, μία χώρα που είχε τεράστια ανάπτυξη, μετά τον πόλεμο, σε μια χώρα που θα αποτελέσει ένα δορυφόρο της Γερμανίας, με την ελληνική σημαία να έχει υποσταλεί και τους έλληνες να έχουν μετατραπεί σε υπαλλήλους των 300 ευρώ και συνταξιούχους των 250 ευρώ.
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Στις περιφερειακές εκλογές η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Στο Νομό της Μεσσηνίας θα στηρίξουμε ανεξάρτητους υποψήφιους, οι οποίοι έχουν μία πολιτική θέση απέναντι στο μνημόνιο, απέναντι στις δυνάμεις υποτέλειας της χώρας.
● Στον Δήμο της Καλαμάτας θα στηρίξουμε τον καρδιολόγο γιατρό, Μανώλη Μάκαρη, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο. Εμείς δεν θέλουμε να δρέψουμε πολιτικά οφέλη. Θέλουμε οι πολίτες να επιλέξουν, και μάλιστα σε ένα ευρύ φάσμα, έναν δήμαρχο, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα ν’ αλλάξει την πόλη.
● Στον Δήμο της Μεσσήνης έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει, το δηλώνω ακόμα μια φορά, στηρίζουμε τον ανεξάρτητο υποψήφιο, τον Κώστα Σπυρόπουλο, τον καθηγητή υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος και αυτός σαν μια ανεξάρτητη προσωπικότητα , πιστεύουμε ότι θα είναι εκείνος ο άρχοντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει την δυνατότητα να φέρει ένα καινούργιο πνεύμα.
● Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου βρισκόμαστε σε διεργασίες. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, πιστεύω να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε Μεσσήνιο υποψήφιο περιφερειάρχη και σε ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο δεν θα έχει δεσμούς με το χθες. Θέλω, εδώ, να ξεκαθαρίσω ότι, βεβαίως, η Μεσσηνία, ως οφείλουμε και όπως πρέπει να γίνει, θα εκπροσωπείται στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με υποψήφιο Μεσσήνιο, κοινά αποδεκτό, από την συντονιστική επιτροπή και από τους υποψήφιους βουλευτές».
Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες του Πέτρου Τατούλη και του Οδυσσέα Βουδούρη, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι δεν έχουν καν τη στήριξη των δικών τους πολιτικών χώρων, της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, αλλά και ότι δεν έχουν δηλώσει ξεκάθαρα τις θέσεις τους για το μνημόνιο. Ιδιαίτερα, για τον Πέτρο Τατούλη τόνισε ότι υποδέχτηκε τους Γερμανούς αξιωματούχους που λειτουργούν σαν κατακτητές της χώρας μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Οι ερωτήσεις περιστράφηκαν σε διευκρινίσεις των όσων είπε. Η ερώτηση για το αν διαπίστωσε ανταπόκριση στις θέσεις του κόμματος κατά την περιοδεία, αναφέρθηκε στην θερμή υποδοχή που είχε στην Κεντρική αγορά της Καλαμάτας. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στα αγροτικά προβλήματα, τα οποία πληροφορήθηκε από τις συζητήσεις με παραγωγούς σε Καλαμάτα και Μεσσηνία. Σχηματικά, τα κατέταξε:
● Στο θέμα των νέων αγροτών, που ενώ έχουν όλες τις προϋποθέσεις να αυξήσουν την παραγωγή και να συμβάλουν, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν εργάτες στο Βερολίνο.
● Στην έλλειψη ρευστότητας, μετά το κλείσιμο της ΑΤΕ
● στο υψηλό κόστος παραγωγής. Ιδιαίτερα στάθηκε στο ακριβό πετρέλαιο, που ανεβάζει το κόστος παραγωγής και μεταφοράς. Για τον λόγο αυτό πρότεινε οι αγρότες να προμηθεύονται αφορολόγητο πετρέλαιο
● στην υποχώρηση της κυβέρνησης στην πρόταση του ΟΟΣΑ για ανάμειξη του ποιοτικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου με σπορέλαια, όπως έχουν ζητήσει Ισπανοί και Ιταλοί
● στην εισαγωγή προϊόντων «μαϊμούδων», όπως είναι οι πατάτες. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ελλιπή έλεγχο.
Επίσης, επεσήμανε ότι ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης είναι καθηγητής στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων.
Τέλος ειρωνεύτηκε και τις δημοσκοπήσεις και το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν αρχικά στην «Ελιά» 15% και το ΠΑΣΟΚ πάει για διάλυση, ενώ τόνισε ότι έχουμε ανάγκη και από ποτάμια και από λίμνες.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.