ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε Μεσσηνία και Αρκαδία

syllipsiΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, τέσσερις υποθέσεις απάτης και απόπειρας, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και την Αρκαδία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, την Τρίτη, στον Μελιγαλά, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 35 και 36 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη. 
Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, την Τρίτη το πρωί, στο χωριό Φίλια, προσέγγισαν ηλικιωμένη ημεδαπή και προσπάθησαν να την εξαπατήσουν, με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα εξαπάτησης.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απάτης:
• Την 8.4.2014 το πρωί, στην Καλλιρρόη, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή, με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
• Την 18.3.2014 το πρωί, στην Μεσσήνη, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή, με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
• Την 18.3.2014 το μεσημέρι, στα Περιβόλια Αρκαδίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος που αγγίζει τις 7.000 ευρώ.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν χρήματα, τα οποία αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. επιβατηγό όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, μία υπόθεση κλοπής σε βάρος 59χρονου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την Τρίτη το μεσημέρι, στους Γαργαλιάνους. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος δύο αλλοδαπών, ενός 54χρονου υπηκόου Αλβανίας και μίας 38χρονης υπηκόου Βουλγαρίας.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Συνελήφθησαν, την Τρίτη το βράδυ, στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Τρίπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 34, 36 και 39 ετών, γιατί κατείχαν μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.