ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΠΑΣΧΑ ΜΕΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι μέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πλήθος παραδόσεων σχετικών με τη διατροφή, ειδικά το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα του Πάσχα, αλλά και στην περίοδο της νηστείας που έχει προηγηθεί.Είναι χρήσιμο, πριν καθίσουμε στο πασχαλινό τραπέζι, να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας,αφενός τις ημερήσιες θερμίδες και το λίπος που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά και αφετέρου τις θερμίδες και το λίπος που περιλαμβάνουν τα πασχαλινά εδέσματα.Οβελίας: 100 γραμμάρια άψητου κρέατος (αρνιού ή κατσικιού) δίνουν περίπου 370 θερμίδες, με μεγάλη συμμετοχή λίπους. Τα πιο άπαχα μέρη του ζώου είναι το μπούτι και η σέλα.
Κόκκινα αυγά: Κάθε αυγό δίνει περίπου 75-80 θερμίδες, 5 γραμμάρια λίπους και 215-230mg χοληστερόλης (ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης: 300mg).
Μαγειρίτσα: Μία πλήρης μερίδα μπορεί να δώσει μέχρι και 550 θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη
Πασχαλινά κουλούρια: 60 γραμμάρια (1 κουλούρι) δίνουν περίπου 230 θερμίδες. Πασχαλινό τσουρέκι: 70 γραμμάρια (1 κομμάτι τσουρέκι) δίνουν 70 θερμίδες.
Σοκολατένιο αβγό: 100 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν περίπου 500 θερμίδες.
Έξυπνα tips για να γλιτώσετε θερμίδες από το πασχαλινό τραπέζι
Στο βραδινό τραπέζι της Ανάστασης καλό είναι ξεκινήσει με ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα.Το μυστικό για να μην το παρακάνετε είναι να ξεκινήσετε το φαγητό σας καταναλώνοντας μια μεγάλη ποσότητα μαρουλοσαλάτας!Το πρωί του Πάσχα φάτε αν μπορείτε μόνο φρούτα! Άντε και λίγο πασχαλινό τσουρέκι το οποίο αν είναι παραδοσιακό, χωρίς γέμιση ή επικάλυψη σοκολάτας προσδίδει  περίπου 150 θερμίδες τα 100 γραμμάρια.Ανήμερα του Πάσχα κάνε την επιλογή! Αρχικά παρατήρησε όλα τα φαγητά που μας προσφέρουν στο τραπέζι. Κάνε μια πρώτη σκέψη για το τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο. Προτίμησε μόνο τα αγαπημένα σου. Δεν είναι ανάγκη να τα καταναλώσεις όλα!
Οι ημέρες του Πάσχα είναι ιδανικές για να περπατήσετε στη φύση και  να κάνετε αθλήματα. Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να…κάψετε μερικές από τις επιπλέον θερμίδες που θα πάρετε.Το γεύμα να διαρκεί 20 λεπτά, για να καταλάβεις ότι χόρτασες χωρίς να καταναλώσεις παραπάνω ποσότητες..

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.