ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου στον πεζόδρομο της Αριστομένους

ANAKYKLOSH GIA 1HΤΟΥΣ ΣΤΟ­ΧΟΥΣ «να ε­ξα­πλω­θεί η Α­να­κύ­κλω­ση σε ό­λες τις Το­πι­κές Κοινότη­τες του Δή­μου μας και να υ­περ­βού­με τον ευ­ρω­πα­ϊ­κό μέ­σον όρο», περιέ­γρα­ψε, ο δή­μαρ­χος Παναγιώτης Νίκας, σε συ­νέν­τευ­ξη για τη Γι­ορ­τή της Α­να­κύ­κλω­σης. Η γιορτή ξε­κι­νά σήμερα και θα δι­αρ­κέ­σει μέχρι την Κυριακή. Ο δή­μαρ­χος τό­νι­σε πως η γιορτή έ­χει πα­νελ­λα­δι­κό χα­ρα­κτή­ρα και α­κτι­νο­βο­λί­α και α­πο­τε­λεί, για τον Δή­μο Κα­λα­μά­τας και τους συνδιοργα­νω­τές φο­ρείς, μια σπου­δαί­α ευ­και­ρί­α να υ­πεν­θυ­μί­σουν σε όλους τα ο­φέ­λη της δι­α­δι­κα­σί­ας αυ­τής: πε­ρι­βαλ­λον­τι­κά, οι­κο­νο­μι­κά, οφέ­λη για την υ­γεί­α του αν­θρώ­που, των ζώ­ων και των φυ­τών.
Ο Παναγιώτης Νί­κας ε­ξέ­φρα­σε την υ­πε­ρη­φά­νειά του για τις ε­πι­δό­σεις του Δή­μου Κα­λα­μά­τας, υ­πο­γραμ­μί­ζον­τας το γε­γο­νός ό­τι το βρα­βεί­ο και ο έ­παι­νος α­νή­κουν στα παι­διά, κα­τά κύ­ριο λό­γο, ε­νώ ε­πε­σή­μα­νε πως χω­ρίς τους μα­θη­τές, τους εκ­παι­δευ­τι­κούς και το Κέν­τρο Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κής Εκπαί­δευ­σης ο Δή­μος μας δε θα μπο­ρού­σε να ε­πι­τύ­χει τέ­τοι­ες ε­πι­δό­σεις. Ε­πί­σης, ευ­χα­ρί­στη­σε τους ε­θε­λον­τι­κούς φο­ρείς και τους υ­πη­ρε­σια­κούς πα­ρά­γον­τες του Δή­μου για τις προ­σπά­θει­ές τους υ­πέρ της Α­να­κύ­κλω­σης, το­νί­ζον­τας πως η ε­πι­δί­ω­ξη εί­ναι να ε­φαρ­μο­σθούν ό­λα τα «ρεύ­μα­τα» αυτής της δι­α­δι­κα­σί­ας.
Α­να­κύ­κλω­ση, κομ­πο­στο­ποί­η­ση για τα πα­ρα­προ­ϊ­όν­τα των καλ­λι­ερ­γει­ών και της πε­ρι­ποί­η­σης των κή­πων (συ­νοι­κια­κή και οι­κια­κή), α­να­κύ­κλω­ση χρη­σι­μο­ποι­η­μέ­νου μα­γει­ρι­κού ε­λαί­ου, κά­θε «ρεύ­μα» α­να­κύ­κλω­σης βοηθεί για να πε­τύ­χου­με το στό­χο μας: κα­λύ­τε­ρο πε­ρι­βάλ­λον, υ­γι­ει­νή ζωή.
Τα εγ­καί­νια των δρά­σε­ων της Γι­ορ­τής της Α­να­κύ­κλω­σης θα γί­νουν, σήμερα το πρωί, στις 11.00, στον πε­ζό­δρο­μο της Α­ρι­στο­μέ­νους και στη συμ­βο­λή του με την Κρον­τή­ρη.
Ση­μει­ώ­νε­ται ό­τι για την τε­λε­τή λή­ξης θα κλεί­σει η Α­ρι­στο­μέ­νους από την Κρον­τή­ρη μέ­χρι τη Γε­ωρ­γού­λη, με­τα­ξύ των ω­ρών 18.00 και 22.00 της Κυ­ρια­κής 6 Α­πρι­λί­ου.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο πλαί­σιο των εκ­δη­λώ­σε­ων της Γι­ορ­τής της Α­να­κύ­κλω­σης, έ­χουν προκη­ρυ­χθεί οι ε­ξής δι­α­γω­νι­σμοί για τους μα­θη­τές της Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης:
Ει­κα­στι­κής δη­μι­ουρ­γί­ας, μου­σι­κής σύν­θε­σης – τρα­γου­διού, δη­μι­ουρ­γί­ας ρα­δι­ο­φω­νι­κού ή τη­λε­ο­πτι­κού μη­νύ­μα­τος ή άλλης πρω­τό­τυ­πης ι­δέ­ας.
Ε­πί­σης, πρό­κει­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν πολ­λές και εν­δι­α­φέ­ρου­σες εκδη­λώ­σεις στο κέν­τρο της πό­λης και συγ­κε­κρι­μέ­να στον πε­ζό­δρο­μο της Α­ρι­στο­μέ­νους, στην κεν­τρι­κή πλα­τεί­α Κα­λα­μά­τας (πλα­τεί­α Βα­σι­λέ­ως Γε­ωρ­γί­ου Β΄) και στο σιν­τρι­βά­νι και το φου­α­γι­έ του Δη­μο­τι­κού Πνευματι­κού Κέν­τρου Κα­λα­μά­τας.
ΣΤΟΝ ΠΕ­ΖΟ­ΔΡΟ­ΜΟ
Α­ΡΙ­ΣΤΟ­ΜΕ­ΝΟΥΣ
Κα­τά τη διά­ρκεια των ε­κεί εκ­δη­λώ­σε­ων, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν σε container που θα το­πο­θε­τή­σει ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας:
1. Συγ­κέν­τρω­ση α­πο­βλή­των η­λε­κτρι­κού και η­λε­κτρο­νι­κού ε­ξο­πλι­σμού
2. Συγ­κέν­τρω­ση φο­ρη­τών η­λε­κτρι­κών στη­λών (μπα­τα­ρι­ών)
3. Συγ­κέν­τρω­ση χρη­σι­μο­ποι­η­μέ­νων εν­δυ­μά­των-υ­πο­δη­μά­των (με την παρά­κλη­ση να εί­ναι κα­θα­ρά).
Ό­σοι μα­θη­τές με­τά­σχουν στις πα­ρα­πά­νω δρά­σεις, θα συμ­με­τά­σχουν αυτο­μά­τως και σε κλη­ρώ­σεις δώ­ρων. Ό­πως ε­πε­σή­μα­νε ο αν­τι­δή­μαρ­χος Θα­νά­σης Βα­σι­λό­που­λος, θα κλη­ρω­θούν πλού­σια δώ­ρα ό­πως πο­δή­λα­τα, i-pad και άλ­λα.
Κα­τά τις πρω­ι­νές ώ­ρες (9.00 έ­ως 14.00) θα πραγ­μα­το­ποι­ούν­ται επισκέψεις μα­θη­τι­κών ο­μά­δων. Κα­τά τη διά­ρκεια των ε­πι­σκέ­ψε­ων αυτών, οι μα­θη­τές μπο­ρούν να λά­βουν μέ­ρος σε δι­ά­φο­ρες δρα­στη­ρι­ό­τη­τες, ό­πως:
Στο εκ­παι­δευ­τι­κό παι­χνί­δι «Το Λού­να Παρκ της Α­να­κύ­κλω­σης», Σε δημι­ουρ­γι­κά ερ­γα­στή­ρια κα­τα­σκευ­ών α­πό α­να­κυ­κλώ­σι­μα υ­λι­κά (κοσμήμα­τα, χρη­στι­κά αν­τι­κεί­με­να κ.λπ.).
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ε­πι­πλέ­ον, στον ί­διο χώ­ρο θα λει­τουρ­γούν πάγ­κοι ε­νη­μέ­ρω­σης α­πό:
● Το Δή­μο Κα­λα­μά­τας, με θέ­μα τα «ρεύ­μα­τα» α­να­κύ­κλω­σης που βρίσκον­ται σε λει­τουρ­γί­α
● Το Κ.Π.Ε. Κα­λα­μά­τας σχε­τι­κά με το το­πι­κό θε­μα­τι­κό δί­κτυ­ο Περιβαλλον­τι­κής Εκ­παί­δευ­σης: «Ρή­μα­τα και Α­πορ­ρίμ­μα­τα: Μειώνω-Επα­να­χρη­σι­μο­ποι­ώ-Α­να­κυ­κλώ­νω» και πε­ρι­βαλ­λον­τι­κά παι­χνί­δια.
● Δι­ά­φο­ρους φο­ρείς της πό­λης, με θέ­μα δρά­σεις σχε­τι­κές με την ανακύκλω­ση και το πε­ρι­βάλ­λον.
Κα­τά τις α­πο­γευ­μα­τι­νές ώ­ρες (17.00 έ­ως 21.00) θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν:
Συ­ναυ­λί­ες α­πό το Δη­μο­τι­κό Ω­δεί­ο και α­πό μα­θη­τι­κά σχή­μα­τα, συ­ναυ­λί­α α­πό μου­σι­κά νε­α­νι­κά συγ­κρο­τή­μα­τα.
ΣΤΟ ΠΝΕΥ­ΜΑ­ΤΙ­ΚΟ
ΚΕΝ­ΤΡΟ ΚΑ­ΛΑ­ΜΑ­ΤΑΣ
Θα υ­πάρ­χει δια­ρκής έκ­θε­ση των έρ­γων των μα­θη­τι­κών ο­μά­δων που συμμε­τέ­χουν στους δι­α­γω­νι­σμούς (κα­τά τις ώ­ρες λει­τουρ­γί­ας του χώρου).
Στην Κεν­τρι­κή Πλα­τεί­α Βα­σι­λέ­ως Γε­ωρ­γί­ου Β΄ (ή Ερ­γα­τι­κό Κέν­τρο αν ο και­ρός δεν το ε­πι­τρέ­ψει)
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Την Κυριακή, στις 18.00 θα γίνει πα­ρου­σί­α­ση των ερ­γα­σι­ών μα­θη­τών που έ­λα­βαν μέ­ρος στους δι­α­γω­νι­σμούς και η α­πο­νο­μή βρα­βεί­ων, κληρώσεις δώ­ρων για ό­σους με­τεί­χαν στη συγ­κέν­τρω­ση α­να­κυ­κλώ­σι­μων υ­λι­κών και η γιορτή θα λήξει με συ­ναυ­λί­α α­πό νε­α­νι­κό μου­σι­κό συγκρότη­μα.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ
LET’S DO IT
Ε­πι­ση­μαί­νε­ται, πως η Γι­ορ­τή της Α­να­κύ­κλω­σης συμ­πί­πτει την Κυ­ρια­κή 6 Μαρ­τί­ου με την παγ­κό­σμια δρά­ση Let’s Do It. Την η­μέ­ρα αυ­τή, εθελον­τές α­νά την Ελ­λά­δα θα προ­βούν σε κα­θα­ρι­σμό δι­α­φό­ρων τοποθεσι­ών α­πό κά­θε λο­γής σκου­πί­δια.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.