ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Την παρουσίαση της πεντάδας των αντιπεριφερειαρχών ολοκλήρωσε η «Πελοπόννησος Πρώτα»

BOYDOYRHS LAKONIA 2«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ της Λακωνίας δηλώνει την αποφασιστικότητά της να σταματήσει τον ολισθηρό κατήφορο που οδηγεί την Πελοπόννησο η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του απερχόμενου περιφερειάρχη». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδ. Βουδούρης κατά την ανακοίνωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και των τεσσάρων πρώτων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα».
«Είμαστε η πρώτη παράταξη που έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένα την πεντάδα των αντιπεριφερειαρχών. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, διότι για την «Πελοπόννησο Πρώτα» πρωταρχικό στοιχείο είναι η συλλογικότητα στην διοίκηση της περιφέρειας. Για την παράταξή μας είναι καθοριστικός ο ρόλος των αντιπεριφερειαρχών που έχουν άμεση και καθημερινή επαφή με τα τοπικά προβλήματα κάθε νομού», τόνισε από την Σπάρτη ο Οδυσσέας Βουδούρης.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Σταύρος Χρυσαδάκος, γεωπόνος, στη σύντομη παρέμβασή του τόνισε ότι «στόχοι μας είναι η εμπέδωση της δημοκρατίας και της διαφάνειας που τα τελευταία χρόνια αποτελούν ζητούμενο στην Περιφέρεια. Θέλουμε τη νίκη για να γίνει η περιφερειακή διοίκηση ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση που πλήττει και την Πελοπόννησο. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε τη γνώση, έχουμε τη θέληση, μα πάνω απ’ όλα έχουμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της κοινωνίας».
Στη Σπάρτη η «Πελοπόννησος Πρώτα» οργάνωσε σύσκεψη με μαζικούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας (εμπόρους, αγρότες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες κ.ά.) με αντικείμενο τις προοπτικές ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας. Στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων ανέπτυξαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
Την Ε΄ Εφορία Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Λακωνίας, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης και ενημερώθηκε από τους αρχαιολόγους για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία επιβραδύνουν την πορεία των έργων ανασκαφής-αναστήλωσης στον σημαντικό αυτό χώρο για ολόκληρο τον κόσμο.
Στη συνέχεια ο κ. Βουδούρης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Προκαλεί μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι δεκαετίες τώρα η πολιτεία δεν έχει φροντίσει ώστε η Σπάρτη να αναδείξει τις αρχαιότητές της. Είναι αδιανόητο η Ακρόπολη της αρχαίας Σπάρτης, το αρχαίο θέατρο της πόλης να παραμένουν ουσιαστικά “άφαντα”, αναξιοποίητα για το ευρύ κοινό.
Είναι ακατανόητο το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας σκορπά εκατομμύρια ευρώ σε διαφημιστικές φιέστες αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως είναι η “Μυθική Πελοπόννησος”, ενώ ένα μικρό μέρος των κονδυλίων αυτών, αν είχαν διατεθεί για τις αρχαιότητες της Σπάρτης, θα είχαν μετατρέψει την διεθνή της εικόνα. Θα αποτελούσαν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προσέλκυσης τουριστών στην Λακωνία, στην Πελοπόννησο».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.