ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παρουσίαση της Διακήρυξης και των θέσεων από τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Σαμπαζιώτη

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕΠΙΣΗΜΗ πρεμιέρα για το συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών» για το Δήμο Μεσσήνης χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Σαμπαζιώτης παρουσίασε τη Διακήρυξη του συνδυασμού, παρουσία πολλών φίλων και υποψηφίων που θα τον πλαισιώσουν.
Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Σαμπαζιώτης ανέφερε:
«Είναι η ώρα των υπεύθυνων λόγων και θέσεων, των δυναμικών πρωτοβουλιών, των γενναίων αποφάσεων και επιλογών.
Ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες του μεγάλου Δήμου Μεσσήνης έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και του μέλλοντος. Με επίμονο και συνεχή αγώνα να κάνουμε πράξη τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες της τοπικής μας κοινωνίας.
Τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, η συνεχής υποβάθμιση του κοινωνικού βιοτικού επιπέδου και η έλλειψη προοπτικής για τους νέους ανθρώπους είναι ζητήματα στα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βρει και να δώσει απαντήσεις στο βαθμό που της αναλογεί, προτείνοντας και διαμορφώνοντας τις απαιτούμενες δράσεις.
Πιστεύοντας ότι το σήμερα προδιαγράφει και διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το αύριο, καλούμε όλους τους Δημότες και όλους τους φορείς του Δήμου Μεσσήνης, στο όνομα της αγάπης και της προσφοράς για τον τόπο μας, σε μια πλατιά, ανεξάρτητη, ενωτική και αγωνιστική Δημοτική Κίνηση.
Μια Συμμαχία η οποία θα αντλεί τις δυνάμεις της από την ενότητα, τη γνώση, την αποφασιστικότητα, το ήθος, τη θέληση και την ανιδιοτέλεια των μελών της και θα εκφράζει τη φωνή και την αγωνία του κάθε Δημότη, σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα και αν αυτός κατοικεί, όπου και αν ανήκει πολιτικά ή κοινωνικά.
Μια κίνηση πολιτών που αποτελείται από ανθρώπους όλων των επαγγελματικών τάξεων, των επιστημονικών φορέων, των μαζικών κινημάτων, των συλλογικών οργανώσεων. Ο κοινός τόπος όλων μας είναι, ότι με τόλμη και ανοιχτή σκέψη συζητάμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, επιδιώκοντας να προτείνουμε δίκαιες και να υλοποιούμε εφικτές λύσεις που μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη και να μας ξαναδώσουν ελπίδα για το μέλλον.
Ξεπερνώντας το χθες και το σήμερα βαδίζουμε μπροστά, προς το αύριο που θα μας ενώνει, θα μας εμπνέει, θα μας καθοδηγεί και θα μας δείχνει το δρόμο προς τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Το αύριο μας προσκαλεί, μας περιμένει και μας προκαλεί να το κατακτήσουμε με συμμετοχή, διάλογο, συνεργασία, αγώνα και δράση.
Θέλουμε το Δήμο Μεσσήνης ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό, διεκδικητικό, που θ’ απαιτεί και θα παίρνει ό,τι του ανήκει και θα υπηρετεί το λαό τους πολίτες με συνέπεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό.
Η Δημοτική μας Κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στην ενεργό συμμετοχή, στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας, στο ξημέρωμα μιας ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, κατά την οποία Δημότες και Δήμος θ’ αποτελούν ενιαίο οργανισμό, ισόρροπα ανεπτυγμένο και λειτουργικά αυτοδύναμο.
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες
Προσβλέπουμε στην εμπιστοσύνη σας, στη θέλησή σας, στην αντίληψή σας περί κοινού συμφέροντος, για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς αγκυλώσεις.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε μια πανστρατιά για να αγωνιστούμε:
• Για την ενδυνάμωση και την αυτοτέλεια του Δήμου μας.
• Για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας, που θα βασίζεται στις σύγχρονες διοικητικές, οικονομικές, τεχνοκρατικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αντιλήψεις.
• Για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης που παρέχει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.
• Για την υιοθέτηση και υλοποίηση κάθε σοβαρής και μελετημένης πρότασης που θα αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας μας.
• Για τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα εμπεδώνουν την οικολογική συνείδηση, θα μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και θα διασφαλίζουν την αειφορία της περιοχής μας.
• Για τη θεσμοθέτηση συνεργασιών μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, Τοπικών και Περιφερειακων Φορέων, επιστημονικων συλλόγων και δημοτών που γεννούν ιδέες και έχουν αξιόλογες προτάσεις για τα κοινά και τις τοπικές εξελίξεις.
• Για τη δημιουργία προϋποθέσεων ύπαρξης νέων δημοτικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομής και προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους Δημότες μας.
• Για τον επανασχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας, το οποίο πρέπει να διευρυνθεί και να ενισχυθεί, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό αλλά και να αυξήσει την χαμένη του επιρροή ανάμεσα στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης.
• Για την αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, μέσα από τον σωστό σχεδιασμό, τη μελέτη και την κοινή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Πιστεύουμε στο νέο μεγάλο Δήμο που θα μάχεται μαζί με τη νέα γενιά, τη γυναίκα, τον εργαζόμενο, τον επαγγελματία, τον αγρότη και κάθε κοινωνική ομάδα για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.
Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» δεν είναι απλώς το όνομα του συνδυασμού μας. Είναι η σύνθεση των δημιουργικών δυνάμεων του δήμου μας έτοιμων να αγκαλιάσουν όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις και τις ιδεολογικές αφετηρίες και να αναμετρηθούν με τα προβλήματα ανατρέποντας το κλίμα ακινησίας και αδράνειας.
Εμπρός, λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με θέληση, αποφασιστικότητα, δυναμισμό, αισιοδοξία, ορθολογισμό, για να κάνουμε το Δήμο Μεσσήνης έναν από τους καλύτερους δήμους όλης της Ελλάδας, ένα δήμο με μέλλον και προοπτική, ένα δήμο όπως πραγματικά του αξίζει και όπως τον οραματιζόμαστε».
Ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε ακόμα πως τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνδυασμού και θα γίνουν συζητήσεις με όλους τους δημότες.
Θ.Π.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.