ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι παραιτήσεις Δέδε και Αλευρά φέρνουν εξελίξεις στην Περιφέρεια

POYLOKEFALOS ALEYRAS DEDES POYLASΜΕΤΑ την αποδοχή των παραιτήσεων των αντιπεριφερειαρχών Παναγιώτη Αλευρά και Γιώργου Δέδε, αναμένεται να συνεδριάσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», προκειμένου να εκλέξουν τους αντικαταστάτες τους, ενώ τις θέσεις των παραιτημένων θα πάρουν οι πρώτοι επιλαχόντες σε Μεσσηνία και Κορινθία.
Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί για τους αντικαταστάτες τους, αλλά κανένας δεν φαίνεται να προηγείται των άλλων.
Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Σε ανοιχτές συνελεύσεις, σε κλειστούς χώρους μεταξύ φίλων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγει ο Οδυσσέας Βουδούρης για να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ούτε τους αντιπεριφερειάρχες. Δύσκολο το εγχείρημα να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια του κάθε Νομού. Το πρόσωπο που ξεχωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλός του, Νίκος Πατσαρίνος, που βρίσκεται και μιλά στις συνάξεις Βουδούρη, όπως έγινε στην Κόρινθο.
Ακολούθως, ο Οδυσσέας Βουδούρης και φίλοι της «Πελοπόννησος Πρώτα» βρέθηκαν στα διόδια του Ισθμού, όπου μαζικοί φορείς της Κορίνθου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τόσο για τις τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, όσο και για το γεγονός ότι, ενώ πληρώνονται πανάκριβα διόδια, το έργο της ΕΟ Κορίνθου-Πατρών παραμένει ακόμη έργο-φάντασμα, παρά το ότι η κυβέρνηση με απανωτές επικοινωνιακές φιέστες «επανεκκίνησης», προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο.
Νωρίτερα το πρωί ο Οδυσσέας Βουδούρης παρέστη στην 25η περιφερειακή συνδιάσκεψη Πελοποννήσου-Ζακύνθου των σωματείων Υδραυλικών, όπου τόνισε ότι η Περιφέρεια οφείλει να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ
Μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της παράταξης «Πελοποννησιακή Συμμαχία», ο Γιώργος Δέδες κινείται δραστήρια για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κάθε Νομού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ενημέρωσης «Σφεντόνα», της Κορίνθου, ιδιαίτερο κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία του νέου περιφερειακού συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε, μεταφέρουν οι συνεργάτες του και από τους πέντε νομούς της Πελοποννήσου.
Μάλιστα μας μετέφεραν, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι έχουν «κλειδώσει» και οι 5 θέσεις των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών στους ισάριθμους νομούς της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας τρείς από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας θα έχουν υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που προέρχονται από τον κεντροαριστερό χώρο και στους υπόλοιπους δύο νομούς οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες θα προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο.
Πιο συγκεκριμένα:
Στην Μεσσηνία υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο Παναγιώτης Αλευράς, στην Λακωνία ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, στην Αργολίδα ο Ανδρέας Πουλάς, στην Κορινθία η Μαριλένα Σούκουλη και στην Αρκαδία ισχυρή προσωπικότητα του κεντροδεξιού χώρου που θα γίνει γνωστή εντός του επόμενου διημέρου.
Ο Γιώργος Δέδες βρίσκεται πλέον σε πυρετώδη προετοιμασία μαζί με όλους τους συνεργάτες του, με πρώτο μέλημα την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού ,των αρχών και θέσεων του, καθώς και τους βασικούς άξονες του προγράμματος.
Επίσης, φέρεται να είναι υποψήφιος με τον Γιώργο Δέδε στην Μεσσηνία ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας, ενώ δεν έχει ακουστεί κάποιο άλλο όνομα, ούτε ο Παν. Αλευράς έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα κάποιου άλλου πολιτικά ηχηρού ονόματος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.