ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Με τα παιδιά στην πρώτη γραμμή ξεκίνησε χθες η Γιορτή Ανακύκλωσης στον πεζόδρομο της Αριστομένους

ekdhlosh anakykloshs (2)«Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ευχαριστεί τα παιδιά της, και τα μικρά και τα μεγάλα, γιατί την έφτασαν τόσο ψηλά, γιατί έκαναν όλη την Ελλάδα να μιλάει για το θαύμα της Ανακύκλωσης», επεσήμανε, χθες, ο δήμαρχος Παν. Νίκας, πριν κόψει την κορδέλα, γύρω στις 11.30 το πρωί, εγκαινιάζοντας τις δράσεις της Γιορτής της Ανακύκλωσης.
Ο Δήμος Καλαμάτας πρωτοπορεί πανελλαδικά στην Ανακύκλωση, έχοντας ξεπεράσει σε ποσοστό ανακυκλούμενων το 30% του συνόλου των απορριμμάτων. Για την επίδοσή του αυτή έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι στόχοι, πλέον, είναι «να εξαπλωθεί η Ανακύκλωση σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας και να υπερβούμε τον ευρωπαϊκό μέσον όρο», όπως έχει δηλώσει ο Π. Ε. Νίκας.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το γεγονός ότι κατέστησαν την Καλαμάτα πρωταθλήτρια στην Ελλάδα στην Ανακύκλωση. Τόνισε, δε, απευθυνθείς στα παιδιά: «Να υποχρεώνετε τους μεγάλους να κάνουν Ανακύκλωση!».
Ανακύκλωση, κομποστοποίηση για τα παραπροϊόντα των καλλιεργειών και της περιποίησης των κήπων (συνοικιακή και οικιακή), ανακύκλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου, κάθε «ρεύμα» ανακύκλωσης βοηθά για να πετύχουμε το στόχο μας: καλύτερο περιβάλλον, υγιεινή ζωή.
Ο δήμαρχος, σχετικά με τη συλλογή τηγανελαίων και την Ανακύκλωσή τους, ανέφερε πως ο Δήμος θα έχει έσοδα, τα οποία θα πηγαίνουν απευθείας στα σχολεία. Όσο περισσότερα τηγανέλαια συγκεντρώνει και οδηγεί στην Ανακύκλωση ένα σχολείο, τόσο περισσότερα έσοδα θα έχει.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε ότι η Γιορτή της Ανακύκλωσης θα διαρκούσε μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 6 Απριλίου. Τούτο δεν θα συμβεί, λόγω αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού το Σάββατο. Τα περίπτερα της Γιορτής θα παραμείνουν σε λειτουργία, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μέχρι το αύριο μεσημέρι, ενώ η τελετή κληρώσεων και βραβεύσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 20.00, στην κεντρική πλατεία– Βασιλέως Γεωργίου, έναντι του Πνευματικού Κέντρου. Θα κληρωθούν πλούσια δώρα, μεταξύ των οποίων i-pad, ποδήλατα, φακοί κ.ά.
Η βροχή αναμένεται να αναβάλει και τις δράσης του προγράμματος Let’s Do It.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.