ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τον ΧΑΔΑ Μεσσήνης και την «Μπιρμπίτα» βλέπει ο Νίκος Πατσαρίνος

DCIM100MEDIAΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του κεντρικού εκλογικού κέντρου της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Κόρινθο, στον πεζόδρομο της Πυλαρινού 79, πραγματοποιούνται, σήμερα, στις 7.30 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές, καθώς, επίσης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Ρομπόλης και Ράνια Σβίγκου.
Επίσης, σήμερα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού έχουν προγραμματίσει τις παρακάτω επισκέψεις.
• Στις 10 πμ στο χώρο διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) του Δήμου Μεσσήνης στα «Ελληνικά»
• Στις 11 πμ στον καταυλισμό Ρομά στη «Μπιρμίτα»
Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων θα γίνουν δηλώσεις από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό καθώς και ζητήματα που αφορούν στη διαβίωση των ΡΟΜΑ αλλά και στους τρόπους συμβίωσης με τις τοπικές κοινωνίες.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στον κρίσιμο τομέα της αγροτικής παραγωγής, βασικό πυλώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της Πελοποννήσου, επικεντρώθηκε, χθες, στην περιοδεία του στην Κορινθία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδ. Βουδούρης.
Στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας της Διεύθυνσης Γεωργίας Κορινθίας ο Οδ. Βουδούρης ενημερώθηκε για τα κρίσιμα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες του νομού και για το πώς αυτά αποτυπώνονται στη συρρικνωμένη πλέον παραγωγή.
«Από την αγροτική οικονομία των επιδοτήσεων και της… αγρανάπαυσης, πρέπει να περάσουμε στην παραγωγική οικονομία με συγκροτημένο σχέδιο, που προβάλει και εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όπως προγραμματίζει η «Πελοπόννησος Πρώτα» για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής οικονομίας», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.
Τις τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού διαπίστωσε στο περιφερειακό Κέντρο Γεωργικών Ερευνών και Αναλύσεων, όπου ενημερώθηκε για το έργο και δυνατότητες που έχει το Κέντρο για την γεωργική ανάπτυξη, οι οποίες ουσιαστικά εξανεμίζονται από την προβληματική και ελλειμματική λειτουργία του.
Στο Ξυλόκαστρο, ο Οδ. Βουδούρης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αντ. Κλαδούχο και τον υποψήφιο δήμαρχο με την «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» Αν. Ζάρρο. Συζήτησε με αυτούς για τις σχέσεις της αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού με την Περιφέρεια και για την απαιτούμενη συνεργασία μεταξύ των, ώστε να δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Πελοπόννησο.
Ο Οδ. Βουδούρης συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου Μιχ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή για τουριστική ανάπτυξη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»:
«Το βράδυ της Δευτέρας 21ης Απριλίου (συμπτωματικό;) «άγνωστοι» επιτέθηκαν στο προεκλογικό περίπτερο της παράταξής μας, «Πελοπόννησος Πρώτα», που βρίσκεται στο κέντρο της Κορίνθου, και με μαχαίρι έσκισαν τα πανό που κάλυπταν τις πτέρυγες του περίπτερου. Δεν γνωρίζουμε τους δράστες. Εκείνο που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι τέτοιες τακτικές δεν μας πτοούν. Αντιθέτως, ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει, για να σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου μας και να ανατρέψουμε το «Σύστημα-Τατούλη» θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.
Την πρότασή μας για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας την αγκαλιάζει η κοινωνία της Πελοποννήσου με θέρμη και αυτό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει φόβο σε κάποιους. Σύμμαχός μας είναι ο κόσμος της εργασίας και οι πολίτες της Πελοποννήσου και της Κορινθίας.
Θα συνεχίσουμε!».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.