ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παλιοί και νέοι παρόντες στο πρώτο κάλεσμα της «Αλλαγής» για το Δήμο Καλαμάτα

MPREDHMAS YPOPSHFIOIΣΕ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ αίθουσα, στο ξενοδοχείο REX, χθες, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας», Θόδωρος Μπρεδήμας ανακοίνωσε τα ονόματα υποψηφίων συμβούλων. Παρόντες ήταν οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Μαλαπάνης και Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Νταγιόπουλος, ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ανδρούσας Αριστομένης Παπαδόπουλος, ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, ο Διονύσης Αλευράς, ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Τσιμπλής, ο Χρήστος Αρχοντής και πολλοί ακόμα από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία των νέων.
Τον Θόδωρο Μπρεδήμα παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Γιάννης Χριστόπουλος, κάνοντας ταυτόχρονα, μία κριτική στα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου δημάρχου.
ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΡΕΔΗΜΑ
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θόδωρος Μπρεδήμας είπε:
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Πριν τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας για να ανατρέψουμε τα κακώς κείμενα στο δήμο Καλαμάτας, δώσαμε έναν λόγο στους δημότες. Ότι είμαστε εδώ όχι περαστικοί, αλλά για να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων ενός μεγάλου δήμου.
Γνωρίζετε, επίσης, ότι: Η παράταξη μας από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης εργάστη¬κε συστηματικά, στα πλαίσια του θε¬σμικού της ρόλου, εισέφερε προτά¬σεις, έκανε κριτική, ανέλαβε πρωτο¬βουλίες είπε αλήθειες, απέφυγε τη δημαγωγία λειτούργησε υπεύθυνα και έβαλε πλάτη στα δύσκολα.
Αγωνισθήκαμε, αλλά δεν εισακου¬στήκαμε, για την καθιέρωση θεσμών λαϊκής συμμετοχής, όπως η ώρα του δημότη στα δημοτικά συμβού¬λια και δημοψηφίσματα για τοπικά ζητήματα (π, χ. παρέμβαση στην πλατεία),στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Δήμου, όπως το μεγάλης αξίας ακίνητο Αναστασοπούλου στο Δήμο του Πειραιά Διεκδικήσαμε την ανέγερ¬ση μνημείου εκτελεσθέντων στην Καλαμάτα από τους Γερμανούς κα¬τακτητές, το 1944 καθώς και την κα¬ταβολή Γερμανικών αποζημιώσεων, που ο δήμαρχος μας αγνόησε επι¬δεικτικά».
Για την παράταξη «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», τόνισε:
«Ο βασικός πυρήνας της παράταξη μας έρχεται από μακριά, με άξιους δημάρχους, αντιδημάρχους και δη¬μοτικούς συμβούλους και συναισθάνεται το ιστορικό της βάρος και έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει στην περιοχή και τους κατοίκους της».
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
«Είναι φανερό ότι οι υποστηρικτές της σημερινής καταστροφικής πολιτικής, θέλουν ο κόσμος μπροστά στην κάλπη να ξεχάσει τί έζησε την προηγούμενη μέρα και τί θα ζήσει την επόμενη. Και αυτή είναι μια υποκριτική, αλλά και πολιτικότατη αντιμετώπιση των εκλογών», τόνισε με έμφαση και συνέχισε:
«Όμως εμείς δεν θεωρούμε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές απλά ένα δημοψήφισμα. Ούτε θα βγούμε να πούμε κάτι τέτοιο, για να προσεταιριστούμε την οργή της τραυματισμένης κοινωνίας. Γιατί το δημοψήφισμα τελειώνει μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Ενώ για μας η μάχη για να γίνει ο ΔΗΜΟΣ σπίτι για όλους ξεκινάει με τις εκλογές. Με την συνειδητή απόφαση των Καλαματιανών να φέρουν την Άνοιξη στην πόλη.
Δεν ζητάμε ψήφο για να πανηγυρίσουμε ένα αποτέλεσμα. Θέλουμε κάτι περισσότερο. Θέλουμε συνειδητή και ώριμη ψήφο για την μεγάλη αλλαγή που έχει στερηθεί η Καλαμάτα. Ψήφο για μια νέα συμμαχία Δήμου και πολιτών. Για μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για το καλό του Δήμου.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ «ΑΛΛΑΓΗΣ»
Δέκα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε:
1) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη της αλληλεγγύης. Ο Δήμος οφείλει να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους υποφέρουν. Για όσους δεν έχουν στέγη, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όσους απειλούνται με κατάσχεση στο σπίτι τους, ή δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.
2) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη πρότυπο οργάνωσης απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τα μικρά καταστήματα και τις επιχειρήσεις στην πόλη, να παράσχει υποστήριξη σε συνεργατικά εγχειρήματα, καινοτόμες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.
3) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη του πολιτισμού, της μόρφωσης και της δημιουργίας. Η Καλαμάτα μπορεί να απελευθερώσει τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις. Η πολιτιστική δημιουργία μπορεί να ξαναζωντανέψει τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.
4) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη φιλική και βιώσιμη για όλους. Μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, να αποδώσουμε τους δημόσιους χώρους στους πολίτες, να βοηθήσουμε το ποδήλατο, τους πεζούς, και κυρίως τους ανθρώπους με αναπηρία.
5) Να κάνουμε την Καλαμάτα πόλη της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον σχεδιασμό και την λήψη των αποφάσεων, μέσα από οργανωμένες διαδικασίες.
6) Να επιβάλλουμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στον Δήμο. Να συμβάλλουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
7) Να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες, ώστε ο Δήμος να γίνει λειτουργικότερος, αποτελεσματικότερος και παραγωγικότερος, ειδικά στην σχέση του με τους πολίτες.
8) Να δώσουμε ταυτότητα και κύρος στον Δήμο. Οι κάτοικοι σήμερα θυμούνται ότι υπάρχει Δήμος μόνο όταν δεν μαζεύονται τα σκουπίδια και κάθε δημοτικές εκλογές. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να είναι παρών με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πρωτοβουλίες σε πολύ περισσότερα πράγματα.
9) Να κάνουμε την Καλαμάτα τόπο προσέλκυσης επισκεπτών. Όχι μόνο για το ιστορικό κέντρο αλλά για ολόκληρη την πόλη και για το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Με εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αναπλάσεις και εξωραϊσμό, αναβάθμιση των υπηρεσιών, ώστε η πόλη να είναι απολύτως φιλική για τους επισκέπτες.
10) Να αντισταθούμε σε εκβιασμούς και να συγκρουστούμε με συμφέροντα. Η Αυτοδιοίκηση έχει εμπλακεί πολλά χρόνια τώρα σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όπου άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτήν: η κεντρική εξουσία και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό τελειώνει.
Αυτές οι βασικές αρχές θα αποτυπωθούν στο συνοπτικό αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμά μας που θα διαγράφει τους άξονες που θα κινηθούμε με στοιχεία τεχνοκρατικά και επιστημονικά…
Σήμερα απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, τους άνδρες και τις γυναίκες και τους καλούμε να συμμετάσχουν στην ολοκλήρωση του συνδυασμού μας. Για να πάει μπροστά αυτή η χιλιάκριβη και ιστορική πόλη και όλος ο νέος Καλλικρατικός Δήμος από τη Θούρια, τον Άρι ως τα Αρφαρά. Εμπρός όλοι μαζί για νέους αγώνες. Για αγώνες που θα δώσουν τη νίκη στις λαϊκές δυνάμεις. Όλοι μαζί με έμβλημα του συνδυασμού μας την αλλαγή. Είναι αυτή η αλλαγή δηλωτική της μεγάλης αλλαγής που συντελείται κάθε φορά στην πολιτική και αυτοδιοικητική πορεία της χώρας και της πόλης και τώρα του διευρυμένου Δήμου μας. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή για τις μεγάλες και ανεπανάληπτες στιγμές που ζούμε όλοι μαζί και ο καθένας: χωριστά για την ανάπτυξη και την πρόοδο του αγαπημένου μας Δήμου.
Εμπρός όλοι μαζί! για την «αλλαγή».
ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Αλαμάρας Πέτρος, Πράκτορας ΟΠΑΠ και Γραμματέας του Σωματείου ΟΠΑΠ νομού Μεσσηνίας, Αναστοπούλου Κωνσταντίνα, Ασφαλίστρια, Αρβανίτης Δημήτρης, Κτηνοτρόφος, Βεργόπουλος Δημήτρης, Αγρότης, Βλαχάκης Κωνσταντίνος, Τεχνικές Εργασίες, Γκραίκης Παύλος, Δημ. Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γούλος Κώστας, υπάλληλος ΤΕΙ – Λογιστής, Δερτιμάνης Σωκράτης, υπάλληλος Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π. Ε. Μεσσηνίας, Δημόπουλος Νικόλαος, πτυχιούχος ΤΕΙ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ζαμπάρα Γεωργία, διοικητική υπάλληλος Νοσοκομείου Καλαμάτας, Καπουλέας Γεώργιος, συγγραφέας, Μέλος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, Κατσογιάννης Νικόλαος, κτηματίας, Κοντού- Μπορομπόκα Κωνσταντίνα, Οικιακά, Κοσμόπουλος Νικόλαος, πρώην αξιωματικός Πυροσβεστικής, Κωσταράκης Κωνσταντίνος, ελεύθερος επαγγελματίας, Λυριτζής Δημήτριος, ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέντζας Γεώργιος, συνταξιούχος ΙΚΑ, Μούκας Σταύρος, ελεύθερος επαγγελματίας, Μπρούμας Αθανάσιος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Άρι, Περσόπουλος Αθανάσιος, συνταξιούχος ΔΕΗ, Ρετσίνης Βασίλειος, αγρότης, Ρουσόπουλος Φώτιος, πρόεδρος του Μεσσηνιακού- Μορφωτικού Συλλόγου Άριος, Συριοπούλου Ελένη, οικιακά, Στεφανουρης Παναγιώτης, συνταξιούχος ΙΚΑ, Στρατηγαρέα Ματίνα, ιδιωτικός υπάλληλος, Τζάννες Νικόλαος, πρώην εφοριακός, Φιλιππόπουλος Αναστάσιος, υπάλληλος Νοσοκομείου Καλαμάτας, Φλέσσας Αναστάσιος, ελεύθερος επαγγελματίας, Χριστόπουλος Αθανάσιος, συνταξιούχος ΟΤΕ, Χριστόπουλος Γιάννης, Δημ. Σύμβουλος, Διευθυντής 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.