ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Παρά τον κακό καιρό επιτυχημένη ήταν η Γιορτή Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

NIKAS ANAKYKLOSHΜΕΤΕΔΩΣΕ το καλό μήνυμα: «Μειώνω τα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω, κομποστοποιώ», η 2η Γιορτή της Ανακύκλωσης, την οποίαν οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με φορείς της πόλης.
Παρά την ανατροπή του αρχικού προγραμματισμού λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων, η Γιορτή υπήρξε πετυχημένη, ενώ η τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αντί της Κυριακής, συγκέντρωσε στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου πολύν κόσμο και ιδίως νιάτα. Τα περίπτερα της Γιορτής παρέμειναν σε λειτουργία, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.
Στην τελετή λήξης, κληρώθηκαν πλούσια δώρα, μεταξύ των οποίων i-pad, ποδήλατα, φακοί κ.ά. Επίσης, βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα των σχολείων που μετείχαν στο διαγωνισμό ανακύκλωσης.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αφού τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση σε πανελλαδικό επίπεδο και βραβευμένος για τις επιδόσεις του, επαίνεσε τα νιάτα και τους εκπαιδευτικούς γι’ αυτήν την επιτυχία.
Επεσήμανε, ακόμη, ότι ο Δήμος μας επιδιώκει τη διεύρυνση της ανακύκλωσης και την επέκτασή της σε όλη την εδαφική του περιφέρεια, καθώς και την αξιοποίηση όλων των «ρευμάτων» της. Κάλεσε, τέλος, τους νέους να γίνουν κήρυκες της ανακύκλωσης στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.
Η τελετή βραβεύσεων και κληρώσεων έκλεισε με συναυλία από το συγκρότημα «Ντούρου Ντούρου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.