ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Πολιτικάντης ο Μπένι για την «υπόθεση Μπαλτάκου» και τη στάση Παπανδρέου!

BENIZELOS DIAKANALIKHΑΥΤΟ που συνέβη με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο είναι «ακραίο και αδιανόητο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διακαναλική συνέντευξή του, τονίζοντας όμως ότι παράλληλα υπάρχει η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, η οποία αποδεικνύει «ότι η ΧΑ είναι μία εγκληματική συμμορία εν λειτουργία και εν δράσει».
Είπε ότι είχε προειδοποιήσει για τον Τάκη Μπαλτάκο από καιρό, ενώ, απάντησε σε ερώτηση για την επιρροή του στο νομοθετικό έργο απάντησε: «Ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε δυνατότητα να επηρεάσει το νομοθετικό έργο. Οι παρεμβάσεις του ήταν διαδικαστικές. Δεν μπορούσε να υπαγορεύει πολιτικές. Τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς (με τον κ. Σαμαρά)».
Αναφερόμενος στα σενάρια για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει την ιδέα του «δημοψηφίσματος», αλλά η στρατηγική της εφόδου, όπως είπε, απέτυχε από τα αποδυτήρια.
«Υπάρχει το συνδυαστικό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Στις τοπικές εκλογές η παράταξή μας έχει μία υπεροχή και στις ευρωεκλογές έχουμε την εικόνα που βλέπετε. Πού είναι το πρόβλημα κυβερνησιμότητας;», αναρωτήθηκε.
Διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και ότι «μπροστά στην Ελλάδα ανοίγει ο δρόμος της ανάπτυξης» έδωσε ο Ευ.Βενιζέλος στην εναρκτήρια εισήγηση στην εφ’ όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξή του, στηριζόμενος στις εκτιμήσεις ξένων τεχνοκρατών και στην έξοδο της χώρας στις αγορές.
ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
● Πρώτο πυλώνα προς την ανάπτυξη θεωρεί την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή. Για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς, είπε: «Έχουμε 42 νέα φρέσκα πρόσωπα που στρατεύονται στην υπόθεση της Ελιάς και των ευρωεκλογών, μένουν αλληλέγγυοι στην κεντροαριστερά της ευθύνης».
● Ως δεύτερο πυλώνα ανέφερε το δημοσιονομικό, λέγοντας πως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος επηρεάζει έμμεσα τη ζωή κάθε ελληνικής οικογένειας, ενώ τόνισε ότι μαζί με το πρωτογενές πλεόνασμα έρχεται η βιωσιμότητα του χρέους. «Βλέπετε ότι ετοιμαζόμαστε για μια σταδιακή, προστατευμένη επάνοδο στις αγορές», τόνισε. «Οι αγορές είναι πιο έξυπνες από την πολιτική και αντιδρούν πιο γρήγορα» στην αλλαγή κλίματος, υποστήριξε.
● Ως τρίτο πυλώνα ανέφερε την ανάπτυξη, λέγοντας πως «δεν έχουμε περάσει την κρίση, αλλά είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο, περνάμε την στροφή». Η αξιοποίηση των αναπτυξιακών πόρων είναι κεντρική, είπε, μέρος της οποίας, είναι, χάρη και στο «περιθώριο» από τα οικονομικά στοιχεία, και μία «πιο λογική φορολογική νομοθεσία».
● Τέταρτος πυλώνας είναι ο κοινωνικός, είπε, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει «κάνει πολλή δουλειά για μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας». Τονίζοντας τη σημασία που έχει «να μην υπάρχει άνθρωπος χωρίς ασφάλιση», ανέφερε ότι «προχωράμε πειραματικά στο εγγυημένο εισόδημα διαβίωσης, το ασφαλιστικό σύστημα εξυγιαίνεται μακροπρόθεσμα».
● Ως πέμπτο πυλώνα ανέφερε τον θεσμικό, λέγοντας πως για «να έχουμε ένα κανονικό κράτος χρειάζονται δημόσιες υπηρεσίες χωρίς ανασφάλεια». «Η κινητικότητα χωρίς απολύσεις είναι κάτι καλό, γιατί αξιοποιούνται οι δυνατότητες του κάθε υπαλλήλου» είπε.
● Ως έκτο πυλώνα ανέφερε τον διεθνή και ευρωπαϊκό ρόλο της Ελλάδας. «Η ελληνική προεδρία πηγαίνει εντυπωσιακά καλά» είπε, λέγοντας πως, πέραν των οικονομικών ζητημάτων, η «εικόνα αξιοπιστίας μάς δίνει κεφάλαιο στα εθνικά μας θέματα», αναφέροντας ιδιαίτερα το Κυπριακό.
ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτήθηκε και για τη δήλωσή του για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι «έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες» με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αυτές (οι εκκρεμότητες) είναι «προφανώς πολιτικές». Ο πρώτος που έχει ιστορικό ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, είναι ο κ. Παπανδρέου, είπε.
Σε ερώτηση εάν αιφνιδιάστηκε, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν αιφνιδιάζομαι με τίποτα πλέον». Το ΠΑΣΟΚ -πρόσθεσε- είναι δημοκρατικό κόμμα, οι βουλευτές μας ψήφισαν με βάση την απόφαση που έλαβαν συλλογικά, τιμώ τη στάση των βουλευτών μας.
Τέλος σε ερώτηση της Βασιλικής Μπελογιάννη από την Τηλεόραση BEST, απάντησε «μεταφορικά», καλύπτοντας τον Γιώργο Παπανδρέου και εξηγώντας ότι δεν του έχει ζητήσει, ευθέως, ο πρώην πρωθυπουργός να ρίξει την Κυβέρνηση. «Πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι ακόμα», είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Όμως, με αυτό το «ακόμα», δεν απέκλεισε ότι μπορεί να συμβεί στο μέλλον!

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.