ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Τις θέσεις της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» παρουσίασε στην Καλαμάτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες

ALEYRAS - DEDESΜΟΝΟΝ την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Αλευρά, για την θέση του αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο Γιώργος Δέδες, στην χθεσινή συνέντευξη, στην Καλαμάτα.
Στην εισήγησή του ανέφερε ότι ο Καλλικράτης, παρά τα προβλήματα εφαρμογής του, είναι η πρώτη απόπειρα αλλαγής των δομών του κράτους. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα άργησε να τον εφαρμόσει, όταν στην Ευρώπη εφαρμόζουν από χρόνια σχέδια για περιφερειακή ανάπτυξη. Πρέπει, συμπλήρωσε, οι Πελοποννήσιοι να αποφασίσουν τι Περιφέρεια θέλουν μετά και έξω από το μνημόνιο.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Πέτρο Τατούλη και στον Οδυσσέα Βουδούρη, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη ότι κατέστησε την Περιφέρεια το μακρύ χέρι της κρατικής εξουσίας, ενώ κατηγόρησε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά αποδύεται σε έναν αγώνα δημοψηφισματικού χαρακτήρα.
Η παράταξη, στην οποία είναι επικεφαλής, καταθέτει μια διαφορετική πρόταση και στηρίζονται στις υγιείς δυνάμεις και στους ενεργούς πολίτες. Η πολιτική της παράταξης θα στηριχθεί σε 4 πυλώνες:
● Νέο σύστημα διοίκησης, ένα σύστημα ανοικτό, απέναντι σε αυτό που υπάρχει σήμερα, που θα περιλαμβάνει Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, τοπικά και περιφερειακά δημοψηφίσματα, για να έχει ενεργό συμμετοχή ο πολίτης στις αποφάσεις.
● Διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στο κράτος, το οποίο περικόπτει αρμοδιότητες, προκειμένου να ασκεί έλεγχο. Θα πρέπει οι Περιφέρειες να διεκδικήσουν αρμοδιότητες και πόρους, για να γίνουν πραγματικός αυτοδιοικητικός θεσμός.
● Νέο πλαίσιο παραγωγικής οικονομικής ανασυγκρότησης, με στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων για έξοδο προς τον δρόμο της ανάπτυξης.
● Κοινωνική αλληλεγγύη, γιατί οι συνέπειες της κρίσεις παρατείνονται, ενώ τόνισε ότι τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστων, το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού, είναι μια ωρολογιακή βόμβα. Όπως, δήλωσε, σε συνεργασία με τους Δήμους, την Εκκλησία και τους φορείς, θα δημιουργήσουν ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας.
Στην παρέμβασή του ο Παναγιώτης Αλευράς είπε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου, να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να την κάνουμε ισότιμη με τις ευρωπαϊκές Περιφέρεια.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.