ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Εγκρίθηκε η προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας

MPEZOS-KATSIBELASΣΕ ΕΝΑ ακόμη σημαντικό έργο προχωρά η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ύστερα από την χθεσινή απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη να εγκρίνει την σκοπιμότητα της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού Μεσσηνίας, μέσω των κοινοτικών πόρων.
Πρόκειται για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας Μεσσήνης, Πύλου, Μελιγαλά, Αγίου Νικολάου, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων συνολικού προϋπολογισμού 355.880 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, το έργο θα υλοποιηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού διαθέτει διαχειριστική επάρκεια τύπου Α΄ και Β΄.
ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΖΟΥ
Μετά την χθεσινή απόφαση, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
«Καθημερινά μαζί με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, συμπατριώτη μας Παναγιώτη Κατσίβελα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νομό Μεσσηνίας σε πρωτοβάθμιο δευτεροβάθμιο επίπεδο.
Προσπαθούμε να «εκμεταλλευτούμε» και το τελευταίο ευρώ των κοινοτικών πόρων για να πετύχουμε στο τόπο μας καλύτερη ποιότητα υγειονομικών υπηρεσιών.
Με την απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανοίγει ο δρόμος προκειμένου όλα τα Κέντρα Υγείας να εφοδιαστούν με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι κάτι απολύτως αναγκαίο και σημαντικό. Αυτό που οφείλουμε τώρα είναι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να τρέξουμε τις διαδικασίες και να υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο έργο.
Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε το φάκελο στην Διαχειριστική Αρχή της και θα υπάρχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη».
Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Τα μηχανήματα που θα εξοπλίσουν τα Κέντρα Υγείας είναι:
Καρδιογράφος (6-12 καναλιών- τεμ. 16), Απινιδωτής διφασικός (τεμ.6), απινιδωτής με μόνιτορ (τεμ. 6), Ηλεκτρονικό Πιεσόμετρο- Οξύμετρο (τεμ.16), Οδοντιατρικό Συγκρότημα, πλήρες (τεμ. 3), Ψηφιοποιητής Ακτινογραφιών (CΡ- τεμ. 3) Κλίβανος Ξηρής Αποστείρωσης (τεμ. 3), Κλίβανος Υγρής Αποστείρωσης (αυτόκαυστος) 18 L (τεμ. 3), Κλίβανος Υγρής Αποστείρωσης (αυτόκαυστος) 50 L (τεμ. 6), Κλίνη Τοκετού, Βρεφοζυγός (τεμ. 6), πλάγιος φωτισμός (τεμ. 6) και Αναρρόφηση, τροχήλατη- υψηλού κενού- διπλής φάσης (τεμ. 6).

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.