ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Τα χειροκροτήματα των θεατών επιβράβευσαν την επιτυχημένη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Καλαμάτα

ASKHSH PYROSBESTIKHS 1ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ των θεατών, μόλις οι πυροσβέστες κατέβασαν το φορείο με τον τραυματία από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου REX, σηματοδότησαν το πέρας και την επιτυχία της άσκησης κατάσβεσης φωτιάς και διάσωσης τραυματία, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο και το ξενοδοχείο.
Την άσκηση παρακολούθησε ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κων. Γιόβας, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάν. Αργυράκης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, και πλήθος κόσμου, που είχε μαζευτεί στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετά το πέρας της άσκησης, ο Κων. Γιόβας δήλωσε:
«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας οργάνωσε άσκηση, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Μελιγαλά, άσκηση που περιλάμβανε φωτιά σε δύο κτήρια παραδοσιακά, στα οποία το σενάριο περιλάμβανε πυρκαγιά και εγκλωβισμένους. Όπως είδατε η άσκηση διεξήχθη με επιτυχία, και στον απεγκλωβισμό και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην άσκηση, τόσο τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, πυροσβέστες και τους φορείς που συμμετείχαν στην άσκηση. Αξίζει να τους συγχαρώ και πάλι γι’ αυτή τους την επιτυχία. Ο σκοπός της άσκησης αυτής ήταν να δούμε το επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας των πυροσβεστικών υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και κατά συνέπεια της Μεσσηνίας, σήμερα, και να διαπιστώσουμε τυχόν δυσχέρειες, όσον αφορά την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, προς όφελος της κοινωνίας. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν αυτή την άσκηση και να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά και σε όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε: «Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν και θα σταλούν στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής».
ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΑ
«Θέλω να συγχαρώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γιατί σήμερα είχε μια άλλη επιτυχημένη άσκηση. Καθήκον δικό μας είναι να υποστηρίζουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπενθυμίζω, όταν έχουμε πρόβλημα, στρατηγός είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα της. Για τη σημερινή άσκηση, ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε τους χώρους που έχει, το Δημαρχείο. Είχε μια άριστη συνεργασία στην προετοιμασία της άσκησης, η οποία, επαναλαμβάνω, ήταν πετυχημένη για άλλη μια φορά. Θα έχουμε μια καλή συνεργασία, εν όψει του καλοκαιριού, όπως κάθε χρόνο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχουμε περί τα 12 οχήματα ως Δήμος. Η Πυροσβεστική εκπαιδεύει τους δημοτικούς υπαλλήλους, που είναι επάνω στα οχήματα ή τους προέδρους των Κοινοτήτων, για να προλαμβάνουν τις πυρκαγιές, και προλαμβάνουν δεκάδες κάθε χρόνο. Η Πυροσβεστική είναι το αγαπημένο Σώμα του λαού, να μην το ξεχνάμε, παγκοσμίως. Είμαστε όλοι δίπλα τους. Συνεργάτες και αρωγοί σε οτιδήποτε ζητήσουν».
ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΓΥΡΑΚΗ
«Μόλις παρακολουθήσαμε μία επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και διάσωσης εγκλωβισμένων ανθρώπων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Μεσσήνιος πολίτης πρέπει να αισθάνεται, ύστερα από αυτή τη σημερινή άσκηση, ήσυχος. Στο, ο μη γένοιτο, γεγονός, εάν χρειαστεί επέμβαση της Πυροσβεστικής, έδειξαν οι άνδρες του πυροσβεστικού Σώματος ότι μπορούν να ανταποκριθούν, επαρκώς, και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι δίκαια το Πυροσβεστικό Σώμα χαίρει και απολαμβάνει της εκτίμησης και αναγνώρισης του ελληνικού λαού. Συγχαρητήρια για την άσκηση αυτή και ευχόμαστε να μη χρειαστεί σε πραγματικές συνθήκες».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.