ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Επτά άξονες για την Καλαμάτα παρουσίασε ο Μανώλης Μάκαρης

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετοχή πολυπληθών φίλων και ψηφοφόρων για ένα «Ανοιχτό Δήμο με Ενεργούς Πολίτες» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Μάκαρη.
Τα εγκαίνια έγιναν με τον αγιασμό στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος ενώ το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πατσαρίνος, η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Κωνσταντόπουλος κ.ά.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Πλησιάζουμε στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα, και η αποψινή σας παρουσία, μας δίνει επιπλέον δύναμη, αλλά και ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την πεποίθησή μας, ότι ο Δήμος Καλαμάτας, μετά τις 18 Μαΐου, θα είναι ένας Ανοιχτός
Δήμος με Ενεργούς Πολίτες, χάρη στη δική σας συμβολή και στη δική σας συμμετοχή.
Είμαστε εδώ, οι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας και μαζί ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας. Θέλουμε να υπερασπιστούμε και να αναδείξουμε τις ομορφιές, την ταυτότητα, τον αλληλέγγυο και ανθρώπινο χαρακτήρα του Δήμου μας.
Γιατί η πόλη είναι οι άνθρωποι, με τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους, τις προσδοκίες τους, τα δικαιώματά τους».
ΕΠΤΑ ΑΞΟΝΕΣ
Το πολιτικό σχέδιο Μάκαρη κινείται σε επτά άξονες που είναι:
1.Στήριξη της κοινωνίας
Κανείς άστεγος, κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο. Κανείς χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κανείς χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Ο Δήμος Καλαμάτας, Δήμος αλληλεγγύης.
2.Προστασία περιβάλλοντος και ποιότητα ζωής
Θα δώσουμε καθημερινή μάχη για την ποιότητα ζωής παντού, στο κέντρο, στην παραλία, στις γειτονιές. Θα επιμείνουμε στην προστασία, την ανάδειξη, την ανάκτηση και τη δημιουργία νέων δημόσιων χώρων, αλλά και στα ουσιαστικά έργα υποδομών και αναπλάσεων.
3.Πολιτισμός, αθλητισμός, για όλους. Η Καλαμάτα διαθέτει ένα τεράστιο απόθεμα υποδομών, καταξιωμένων θεσμών και ανθρώπινου δυναμικού σε αυτούς τους τομείς. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον πολιτισμό διαφυλάττοντας την αίγλη της Καλαμάτας ως πόλης πολιτισμού. Θα αναδείξουμε – με σχεδιασμό & υποδομές- και θα προβάλλουμε τους σημαντικούς αρχαιολογικούς μας χώρους. Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό.
4. Παραγωγική ανασυγκρότηση. Καταπολέμηση της ανεργίας.
Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, το εμπόριο, και τις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συγκεκριμένες δράσεις υποστήριξης και προβολής, αλλά και με κίνητρα για την απασχόληση, ειδικά των νέων, και την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων περιοχών. Θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες φυσικές δυνατότητες της περιοχής μας στον τομέα της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον ποιοτικό θεματικό τουρισμό.
5.Δήμος της δημοκρατίας, της συμμετοχής της διαβούλευσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Θέλουμε ένα Δήμο αυτοτελή και αδέσμευτο διοικητικά , ανεξάρτητο και βιώσιμο οικονομικά, και αυτόνομο στη χάραξη τοπικής πολιτικής.
Δέσμευσή μας είναι η δημοκρατική λειτουργία της δημοτικής παράταξης και του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και ο έλεγχος από τους πολίτες και η διαρκής λογοδοσία σε αυτούς, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.
6.Νεολαία σε κίνηση.
Επιδιώκουμε σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά και επικοινωνούμε μαζί της με απόλυτη ειλικρίνεια, διαμορφώνοντας προοπτικές και διεξόδους στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Θέλουμε τη νεολαία να μένει στον τόπο της και να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις.
7.Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε για την ύπαιθρο και τα χωριά
Θα αντιμετωπίσουμε ενιαία και ισότιμα τις Δημ. Ενότητες Άριος, Αρφαρών & Θουρίας στην κατανομή των πόρων για κοινωνικό εξοπλισμό (πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ), που είναι καθοριστικός παράγοντας για την βιωσιμότητά τους. Θα προστατεύσουμε την αγροτική γη συντηρώντας και αναβαθμίζοντας τις υποδομές της υπαίθρου. Θα προβάλλουμε, και θα στηρίξουμε τις προσπάθειες καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, για παραγωγή και μεταποίηση ποιοτικών, τοπικών προϊόντων.
Όλα αυτά θα αρχίσουν να γίνονται πράξη από την πρώτη στιγμή, ενώνοντας , ενεργοποιώντας και αξιοποιώντας όλες τις υπαρκτές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων ενώ διάχυτη ήταν η αισιόδοξη αίσθηση πως η έκβαση του εκλογικού αγώνα θα είναι θετική.
Θ.Π.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.