ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο με περιοδείες και προβολή υποψηφίων και θέσεων των κομμάτων

eurwekloges544651.jpgΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ το βράδυ, είναι το τελευταίο χρονικό περιθώριο για να κλείσουν οι συνδυασμοί των κομμάτων, που μετέχουν στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές. Τα κομματικά επιτελεία ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στις ευρωεκλογές, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο πολιτικό χαρακτήρα, το οποίο πυροδοτεί η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να τους δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
Ήδη, μετά την επιβεβαίωση από την Eurostat του πρωτογενούς πλεονάσματος οξύνθηκαν οι αντιπαραθέσεις και αναμένεται να ενταθούν ακόμα περισσότερο, μετά την έγκριση του γιουρογκρούπ εργασίας της δόσης των 3,5 δισ. ευρώ και την ανακοίνωση του προγράμματος ανάπτυξης στο Eurogroup της 5ης Μαΐου και την επιβεβαίωση της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους.
Επίσης, ένας άλλος παράγοντας που θα οξύνει ακόμα περισσότερο τις αντιπαραθέσεις θα είναι, εάν οι δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να δείχνουν μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων, από τους οποίους το κάθε κόμμα θα αγωνιστεί να αποσπάσει το μεγαλύτερο μερίδιο.
ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η αρχή των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών στην Καλαμάτα, έγινε με την προ μηνός, περίπου επίσκεψη του Πάνου Καμμένου και του γραμματέα της Κ. Ε. ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Οριστικοποιήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, την Δευτέρα 5 Μαΐου (σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 24). Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται ημερομηνία, μεταξύ 9-12 Μαΐου, για την έλευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα συνοδεύεται από υποψηφίους ευρωβουλευτές και θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία. Αναμένεται, ακόμα και η κάθοδος στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, καθώς και ηγετικών στελεχών όλων των κομμάτων, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα επισκεφθεί τη Μεσσηνία ο Ευαγ. Βενιζέλος.
ΥΣΤΑΤΕΣ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Φωτιά έχουν πάρει επιτελεία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους Δήμους, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι έχουν ξεκινήσεις διαπραγματεύσεις είτε για συνενώσεις, συμμαχίες της τελευταίας στιγμής, πριν τις εκλογές, είτε για μετεκλογικές συνεργασίες, εάν υπάρξει δεύτερος γύρος. Οι ημερομηνίες πιέζουν και, αν οι πληροφορίες βγουν αληθινές, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις.
Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αφύσικη συμμετοχή ανεξαρτήτων παρατάξεων, που δυσκολεύονται, ακόμα και σήμερα, να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο. Ενώ, έχουν διατυπώσει θέσεις που βρίσκονται κοντά με άλλους συνδυασμούς, όμως προσωπικές φιλοδοξίες, τοπικισμοί και κομματικές σκοπιμότητες δεν επιτρέπουν ευρύτερα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.