ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον πολιτισμό στην Καλαμάτα

OIKONOMAKOS DHMHTRHSΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ για τον πολιτισμό παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, με την Λαϊκή Συσπείρωση, Δημήτρης Οικονομάκος.
Όπως δήλωσε:
«Η Καλαμάτα αλλά και όλος ο Δήμος έχουν πλούσια πολιτιστική ιστορία όπως επίσης και παρόν. Πραγματοποιείται στη πόλη μια μεγάλη πολιτιστική δουλεία που είναι πραγματικά άξιας πολλών συγχαρητήριων. Ο Δήμος αντί να στηρίζει επί της ουσίας αυτές τις κινήσεις τους βάζει εμπόδιο
Εμείς προτείνουμε:

• Μείωση 40% των διδάκτρων στις σχόλες της Φάρις όπου τα παιδιά μειώνονται λόγω φτώχειας.
• Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με όλα τα δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.
• Συντήρηση των κτιρίων της Φάρις και εξοπλισμός των σχολών με όλα τα απαραίτητα μετρά.
• Κατάργηση του ΦΠΑ 13% στο εισιτήριο των εκδηλώσεων των ερασιτεχνικών συλλόγων.
• Κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ κατά 26%.
• Να παραχωρούνται οι αίθουσες του Πνευματικού – Εργατικού – Φιλαρμονικής στις ερασιτεχνικές ομάδες δωρεάν για να μπορούν να παρουσιάζουν το έργο τους. Με βάση αυτό συμφωνούμε με το πάγιο αίτημα των θεατρικών ομάδων για άμεση ανακατασκευή του ιστορικού κινηματοθεάτρου «Ήλεκτρα». Το κτήριο της «Ηλέκτρας» καταρρέει και παρά τις υποσχέσεις όλων των μέχρι σήμερα νομαρχιακών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών δεν έχει γίνει τίποτα.
• Να καταργηθεί το χαράτσι στο κάστρο της Καλαμάτας για τις παραστάσεις που είναι απαγορευτικό για τις ερασιτεχνικές ομάδες.
• Ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης με βάση τη τέχνη που δημιουργούν τα μελή της και όχι μόνο στους ημέτερους. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι ζουν από τα μελή τους που πλήττονται από αντιλαϊκά μέτρα και δεν μπορούν να δραστηριοποιούνται μόνο από την αγάπη και τα αγνά αισθήματα όσων συμμετέχουν.
• Το μέγαρο χορού να περάσει στην αρμοδιότητα του κράτους την διαχείριση του να την έχει ο Δήμος. Από την αρχή του έργου φαίνεται ότι πήγαινε το Μέγαρο στις αγκαλιές του ντόπιου κεφαλαίου. Για άλλη μια φορά το κεφάλαιο θα κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα αφού πληρώνει ο λαουτζίκος. Έτσι έγινε και με το Μέγαρο Μουσικής που το έχτισε ο λαός με δικά του χρήματα, το πήρε ο ΔΟΛ και τώρα που έχει πάλι εκατοντάδες χρέη τα καλύπτει το κράτος.
Τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και οι προτάσεις οι δικές μας έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Που θα βρεθούν τα χρήματα. Αν συνεχίσουμε με τη σημερινή κατεύθυνση ο πολιτισμός-αθλητισμός θα μαραζώσουν θα πεταχτεί ένα κομμάτι της νεολαίας έξω από την δημιουργία. Το κεφάλαιο αλλά και οι διάφοροι παραγοντίσκοι θα ξεπλένουν χρήμα και ηθική και ο λαός στη καλύτερη περίπτωση θα είναι θεατής.
Η δίκια μας πρόθεση είναι η εξής:
Να παλέψουν οι άνθρωποι του πολιτισμού-αθλητισμού για καλύτερες συνθήκες. Για το σήμερα χρειάζεται αγώνας ρήξη και όχι χάιδεμα αυτιών μη τυχών και πάρουμε και κανένα κόκαλο.
Λεφτά για αναπλάσεις ,για το Μέγαρο Χορού , για εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας , για το Μέγαρο Μουσικής , για γήπεδα των ΠΑΕ ή να τους χαρίζουν χρέη υπάρχουν αλλά για το λαό, τη νεολαία, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το λαϊκό πολιτισμό δεν υπάρχουν
Να τα σκεφτεί ο λαός αυτά πριν ψηφίσει. Εμείς δεσμευόμαστε πως μέσα και έξω από το Δ.Σ θα είμαστε δύναμη ρήξης, ανατροπής και διεκδίκησης. Θα στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες ομάδων συλλόγων που θα συμφωνούν στην αγωνιστική επίλυση των προβλημάτων χωρίς ρουσφέτια και αστερίσκους».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.