ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Αισιοδοξία Βουδούρη για νικηφόρα πορεία και ανατροπή στην Περιφέρεια

BOYDOYRHS ANOIXTH SYNELEYSH KALAMATA (1)«Η παράταξή μας, «Πελοπόννησος Πρώτα» μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στο δρόμο της ανάπτυξης, της διαφάνειας, της δημοκρατικής συμμετοχής. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε, να γυρίσουμε σελίδα στην Πελοπόννησο και να ανοίξουμε το δρόμο στη μεγάλη ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν οδηγήσει ολόκληρη τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση». Αυτό υπογράμμισε από τη Μεσσηνία, τον τόπο καταγωγής του, που τον ανέδειξε πρώτη φορά ως εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης.
Στην εναρκτήρια συνέλευση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Οδυσσέας Βουδούρης εμφανίσθηκε σίγουρος ότι «με τη συστράτευση ευρύτερων προοδευτικών, αριστερών, δημοκρατικών, οικολογικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση της κοινωνίας, θα νικήσουμε, θα αλλάξουμε τα δεδομένα στην Πελοπόννησο και θα στείλουμε το μήνυμα της ανατροπής σε όλη την Ελλάδα».
Ο κ. Βουδούρης παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος της «Πελοπόννησος Πρώτα», με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια:
• Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με ποιοτικά γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
• Ενίσχυση των δυνατοτήτων μεταποίησης στην Πελοπόννησο προκειμένου η προστιθέμενη αξία να μείνει στην περιφέρεια.
• Στροφή στον ήπιας ανάπτυξης ποιοτικό, θεματικό τουρισμό με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει διάχυση των κερδών σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Στην συνέλευση μίλησε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διοίκησης Τατούλη, τονίζοντας ότι «ο απερχόμενος περιφερειάρχης θέλησε να κάνει την Περιφέρεια “υποκατάστημα” της κεντρικής διοίκησης και να την λειτουργήσει ως ιδιωτική επιχείρηση».
Στη εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος, τονίζοντας ότι «στις εκλογές θα ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη, διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διοίκηση Τατούλη».
Στο νοσοκομείο Κορίνθου, εν τω μεταξύ, περιόδευσαν την Τρίτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές, μαζί με τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά, διαπιστώνοντας επί τόπου τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο προκειμένου να αντεπεξέλθει στοιχειωδώς στην αποστολή του.
«Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση την οποία προκάλεσαν οι ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της οποίας αποτυπώνονται στον τομέα της δημόσιας υγείας. Τα νοσοκομεία, όπως και αυτό της Κορίνθου, αποψιλώνονται από προσωπικό, απαξιώνονται προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Η Περιφέρεια, ακόμα και με τα περιορισμένα, λόγο κρίσης, μέσα που διαθέτει μπορεί να παρέμβει για την ενίσχυση του δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και των νοσοκομείων», τόνισε ο Οδυσσέας Βουδούρης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.