ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η επάρκεια, οι καλές τιμές και οι έλεγχοι εξασφαλίζουν τους καταναλωτές στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

LAIKH AGORAΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να αλλάζει στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Η κίνηση, της Τετάρτη, στην Κεντρική αγορά, ήταν μεγάλη. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του καταστήματος «Αφοι Χριστόφοροι», έμπορος παραδοσιακών προϊόντων με ιστορία 83 χρόνων, πήγε πολύ καλά.
Το ίδιο μας βεβαίωσε και ο πρόεδρος της Αγοράς, Σωτήρης Μιχαλόπουλος, που υπολόγισε ότι η κίνηση ήταν καλύτερη από την περυσινή. Όπως ανέφερε, διέκρινε καλύτερη διάθεση στους καταναλωτές και καταστηματάρχες και αγρότες ήταν ικανοποιημένοι. Δήλωσε αισιόδοξος για αύριο και σημείωσε ότι θα βοηθήσει στην αύξηση του τζίρου και η λειτουργία της αγοράς βιολογικών προϊόντων, που λειτουργεί Τετάρτη και Σάββατο. Παράλληλα, τόνισε ότι αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον από εμπόρους, καθώς νοικιάστηκαν τρία ακόμα μαγαζιά.Ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου «Π. Παναγιωτόπουλος», μας είπε ότι η κίνηση ήταν η ίδια η περυσινή. Σε ερώτησή μας, πως αντιμετωπίζει τις προσφορές των μεγαλοκαταστημάτων, απάντησε μονολεκτικά, «με την ποιότητα». Θα προσθέσουμε την προσωπική επαφή και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές. Άλλωστε την ποιότητα εξασφαλίζουν οι συνεχείς έλεγχοι από μικτό κλιμάκιο, που όπως μας είπε, μπορεί να περάσουν και δύο φορές σε μία ημέρα.
Η ΓΚΡΙΖΑ ΠΛΕΥΡΑ
Δεν τα βρίσκουν όλοι ρόδινα τα πράγματα. Ένας από τους χονδρεμπόρους, είπε ότι το εμπόριο πέθανε και μας έδειξε τα φορτηγά που ήταν στη σειρά σταθμευμένα. «Κανονικά θα έπρεπε, αυτές τις ημέρες, να οργώνουν όλη τη Μεσσηνία», τόνισε.
Απογοητευμένος ήταν και ο υπεύθυνος του καταστήματος της τυροβιομηχανίας «Πολύ-φημος», Πετρόπουλος. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να βρει τον δρόμο της η αγορά, μας είπε και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί ένας μάνατζερ, για δώσει λύσεις στο πρόβλημα. Τελείως διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση από κάποιους μικροαγρότες, που βρίσκονται βαθειά στη δίνη της κρίσης. Μαζί με το ακριβό κόστος και την αγοραστική αδυναμία του κόσμου, υπάρχουν τα προβλήματα του ακριβού ρεύματος για αγροτική χρήση, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι ζημιές από καιρικές συνθήκες και από φυσικά φαινόμενα, αλλά και οι κλοπές σε αρδευτικές εγκαταστάσεις, εργαλεία και προϊόντα ακόμα. Κάποιος από, τους λιγοστούς είναι η αλήθεια, καταναλωτές μου συνέστησε να μη τους ακούω, γιατί έχουν συνηθίσει να γκρινιάζουν. Δεν είχε δίκιο, αφού η κρίση έχει διαφορετικά αποτελέσματα στον καθένα, χωρίς να διαμορφώνουν την γενική εικόνα. Όμως, δεν όλα μαύρα. Ακόμα, και στα περυσινά επίπεδα να μείνει ο τζίρος, είναι θετικό, αφού, τουλάχιστον, ανακόπηκε η καθοδική πορεία.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  
Όποιος χθες το πρωί, πήγαινε στην Κεντρική Αγορά, θα έβλεπε να βάφουν την πρόσοψή της. Όταν τέθηκε υπ’ όψη του προέδρου, Σωτήρη Μιχαλόπουλου, απάντησε: «Ας είναι καλά η στήριξη της Αγοράς από τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Άλλωστε, δική του είναι η πρόταση να στεγαστεί ο βόρειος υπαίθριος χώρος, όπου στήνουν τους πάγκους οι παραγωγοί και να μη μένουν στο έλεος των καιρικών συνθηκών.
Στην παρατήρηση για τον λιγοστό κόσμο που έρχεται εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος ξεφύσηξε. «Οι Καλαματιανοί πρέπει να έρχονται όλες τις ημέρες. Η Αγορά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι δική τους. Πρέπει να το καταλάβουν, τα λεφτά από τα ψώνια εδώ μένουν στην πόλη και δεν πάνε στα κεντρικά μιας μεγαλοεταιρείας και από εκεί στο εξωτερικό. Η Αγορά ανήκει στην Καλαμάτα και πρέπει να στηριχθεί», τόνισε με έμφαση». Αφού μας επιβεβαίωσε, ότι οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων είναι συνεχείς, σημείωσε ότι δεν έχει βρεθεί παράβαση και δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ
Τέλος, δήλωσε ότι ευχαριστεί το προσωπικό και απηύθυνε τις ευχές του: «Η διοίκηση και το προσωπικό της Αγοράς εύχονται σε όλους του Καλαματιανούς καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Τις θερμές ευχές μου προς τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου, ιδιαίτερα στο Β΄ ΚΑΠΗ, που είμαι και πρόεδρος. Εκτός από τις ευχές μου τους λέω να είναι σίγουροι ότι θα τους στηρίζω πάντα».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.