ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Κρίσιμο εξάμηνο «έδειξε» η Μέρκελ

merkel samarasΉ­ταν μια ε­πί­σκε­ψη με ά­κρως προ­ε­κλο­γι­κή στό­χευ­ση… Εί­χε ό­λα τα στοι­χεί­α μιας ε­πί­σκε­ψης με κα­θα­ρά ε­πι­κοι­νω­νια­κά και πο­λι­τι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά. Ε­ξάλ­λου ο Αν­τώ­νης Σα­μα­ράς, έ­πρε­πε να στη­ρι­χθεί…Οι ευ­ρω­ε­κλο­γές εί­ναι ο κρί­σι­μος σταθ­μός της ευ­ρω­πα­ϊ­κής κεν­τρο­δε­ξιάς. Αυ­τό το γνω­ρί­ζει κα­λύ­τε­ρα απ´ ό­λους η Γερ­μα­νί­δα Καγ­κε­λά­ριος Αν­γκε­λα Μέρ­κελ που ήρ­θε στην Α­θή­να για να στη­ρί­ξει ό­χι μό­νο τον ο­μο­ϊ­δε­ά­τη της Ελ­λη­να Πρω­θυ­πουρ­γό, αλ­λά για να στεί­λει πα­ράλ­λη­λα μή­νυ­μα ό­τι αυ­τή η πο­λι­τι­κή που ι­σο­πέ­δω­σε την ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νί­α έ­χει πε­τύ­χει… Αυ­τό έ­πρε­πε να το πρά­ξει, δι­ό­τι εί­ναι βα­σι­κή συν­θή­κη ε­πι­βε­βαί­ω­σης μιας πο­λι­τι­κής που έ­χει τη σφρα­γί­δα της Καγ­κε­λα­ρί­ας.
Η Μέρ­κελ εμ­φα­νί­στη­κε αρ­κε­τά πραγ­μα­τί­στρια και δεν έ­δω­σε α­φορ­μή για πα­ρερ­μη­νεί­ες. Προ­φα­νώς και τα θερ­μά λό­για ή­ταν πολ­λά για ό­σα έ­χουν συν­τε­λε­στεί στην ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μί­α, αλ­λά η προ­ει­δο­ποί­η­ση ή­ταν σα­φής: τί­πο­τα δεν τε­λεί­ω­σε και υ­πάρ­χει δρό­μος α­κό­μα… Η ί­δια δεν θέ­λη­σε να δη­μι­ουρ­γή­σει προσ­δο­κί­ες για τα μελ­λού­με­να και συγ­κε­κρι­μέ­να για το ζή­τη­μα του χρέ­ους.
Πα­ρά τις ερ­μη­νεί­ες των ελ­λη­νι­κών ΜΜΕ και των δη­μο­σι­ο­λο­γούν­των, ό­τι η Καγ­κε­λά­ριος έ­στει­λε σή­μα για τη βι­ω­σι­μό­τη­τα του χρέ­ους, αυ­τό α­πέ­χει πο­λύ α­πό την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Στην κατ´ ι­δί­αν συ­νάν­τη­ση ή­ταν σα­φής και ξε­κα­θά­ρι­σε ό­τι αυ­τή η συ­ζή­τη­ση με­τα­τί­θε­ται για το φθι­νό­πω­ρο, κά­τι που για ό­σους ξέ­ρουν τι γί­νε­ται αυ­τό ση­μαί­νει ό­τι η ο­ρι­στι­κή λύ­ση θα υ­πάρ­ξει στις αρ­χές του 2015.
Α­πλά, αυ­τό που ά­κου­σαν οι Αν­τώ­νης Σα­μα­ράς και Ευ­άγ­γε­λος Βε­νι­ζέ­λος, με τον δεύ­τε­ρο να θέ­τει με έν­τα­ση το θέ­μα ε­πι­κα­λού­με­νος τη θε­τι­κή στά­ση των α­γο­ρών προ η­με­ρών, εί­ναι ό­τι στις 5 Μα­ΐ­ου οι υ­πουρ­γοί Οι­κο­νο­μι­κών της ευ­ρω­ζώ­νης θα α­νοί­ξουν τη συ­ζή­τη­ση για τη βι­ω­σι­μό­τη­τα του χρέ­ους. Αυ­τό, εκ των πραγ­μά­των, ε­ξυ­πη­ρε­τεί μό­νο για ε­πι­κοι­νω­νια­κούς λό­γους την κυ­βέρ­νη­ση για τη μά­χη των ευ­ρω­ε­κλο­γών.
Η Καγ­κε­λά­ριος ζή­τη­σε πε­ραι­τέ­ρω ε­νί­σχυ­ση της συ­νερ­γα­σί­ας των δυ­ο κυ­βερ­νή­σε­ων σε πε­δί­α που εν­δι­α­φέ­ρουν το Βε­ρο­λί­νο, ό­πως υ­γεί­α (νο­σο­κο­μεί­α), δη­μό­σια δι­οί­κη­ση, ε­νέρ­γεια (α­να­νε­ώ­σι­μες πη­γές), γε­ωρ­γί­α, κ.α. και έ­λα­βε τη δι­α­βε­βαί­ω­ση ό­τι θα υ­πάρ­ξει ου­σι­α­στι­κή στή­ρι­ξη σε Γερ­μα­νι­κά πρό­τζε­κτ.
Η γερ­μα­νι­κή πλευ­ρά έ­δει­ξε ι­δι­αί­τε­ρο εν­δι­α­φέ­ρον στην λει­τουρ­γί­α του α­να­πτυ­ξια­κού, ε­πεν­δυ­τι­κού τα­μεί­ου που έ­χει βαλ­τώ­σει ε­πί ε­νά­μι­ση χρό­νο και συμ­φω­νή­θη­κε να τρέ­ξουν πιο γρή­γο­ρα οι δι­α­δι­κα­σί­ες.
Πά­ρα τα ό­σα κυ­κλο­φό­ρη­σαν, με­γά­λη συ­ζή­τη­ση ε­πί του ελ­λη­νι­κού προ­βλή­μα­τος δεν έ­γι­νε πα­ρά μό­νο ό­τι ξε­κα­θά­ρι­σε η Μέρ­κελ πως πρέ­πει να συ­νε­χι­σθούν οι με­ταρ­ρυθ­μί­σεις και κυ­ρί­αρ­χο ζή­τη­μα ε­πί αρ­κε­τή ώ­ρα ή­ταν η έν­τα­ση των τε­λευ­ταί­ων ει­κο­σι­τε­τρα­ώ­ρων με­τα­ξύ Ρω­σί­ας και Δύ­σης για το θέ­μα του φυ­σι­κού α­ε­ρί­ου σε συν­δυα­σμό με το Ου­κρα­νι­κό ζή­τη­μα.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.