ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων με αλαζονεία οδηγεί στο «φαινόμενο Τσίπρα»!

TSIPRASΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ συμπεριφορά του, ο Αλέξης Τσίπρας δικαίωσε τον αφορισμό του Αντώνη Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην χώρα. Τα αποτελέσματα των τριπλών εκλογών δεν δικαιολογούν, κατά κανένα τρόπο, ανατροπή της λαϊκής εντολής προς την κυβέρνηση.
Το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε το προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 4, περίπου, μονάδες, αλλά όχι ποσοστό που να δείχνει μια κραυγαλέα διαφορά, αφού τα ποσοστά και των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) είναι μικρότερα από τα ποσοστά τους των τελευταίων εκλογών. Απλά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν μεγαλύτερες απώλειες. Στην ουσία, άλλο πολύ και άλλο λιγότερο, και τα τρία κόμματα αποδοκιμάστηκαν.
Πολύ χειρότερα τα πράγματα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μπορεί να κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ την μεγαλύτερη Περιφέρεια, αλλά στο σύνολο, κέρδισε μόνον δύο Περιφέρειες, έναντι 7 της ΝΔ, ενώ οι υποψήφιοι που ήλθαν δεύτεροι, στον πρώτο γύρο, ήταν μόλις 4. Ακόμα πιο χειρότερα ήταν στις δημοτικές εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε ούτε ένα μεγάλο Δήμο. Δεν θα προσφέρονταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές για πολιτικά συμπεράσματα, αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έδινε τον χαρακτήρα μάχης για ανατροπή της κυβέρνησης που αποδοκιμάστηκε πανηγυρικά.
Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ
Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν νομιμοποιούν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να θέσει πρόωρων εκλογών. Η δυσαρμονία που επικαλείται, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, το οποίο επιτάσσει πρόωρες εκλογές μόνον στην περίπτωση που παραιτηθεί η κυβέρνηση και εφ’ όσον η Βουλή δεν μπορέσει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε διαφορετικό κυβερνητικό σχήμα.
Ούτε, όμως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει από το Σύνταγμα το δικαίωμα να παύσει μια κυβέρνηση. Η χωρίς νόημα επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, είχε για στόχο τις δηλώσεις του, μετά το πέρας της επίσκεψης. Οι δηλώσεις αποτελούν ένα μνημείο πολιτικής αλαζονείας και καταγράφονται στην μαύρη βίβλο του πολιτικού πολιτισμού, το οποίο κοσμούν εκφράσεις, από ανεπίτρεπτες μέχρι υβριστικές, και απειλές κατά της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας την έκφραση «έξεστι του συριζαίοις ασχημονείν».
Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η προπέτεια του Αλέξη Τσίπρα φάνηκε στην προεξόφληση ότι η σημερινή Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει την ερχόμενη Άνοιξη νέο Πρόδρο Δημοκρατίας. Κατά πρώτο, θα μπορούσε να περιμένει μέχρι εκείνη την ώρα. Με ποια λογική προεξοφλεί ότι η Βουλή που θα προκύψει από πρόωρες εκλογές θα είναι σε θέση να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και σε τελευταία ανάλυση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα; Προεξοφλεί και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και του ζητά να τον προσκυνήσει ως σωτήρα;
ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Φαίνεται, όμως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί ότι, και μετά τις ευρωεκλογές, συνεχίζει να είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στον πρωθυπουργό με ύφος υπέρτατου αρχηγού, με φασιστική αλαζονεία να τον καλεί να μη διανοηθεί να ασκήσει το κυβερνητικό έργο του. Τώρα, φάνηκε το πόσο δίκιο είχε ο Λεωνίδας Κύρκος, όταν είπε ότι ευτυχώς που η Αριστερά ηττήθηκε στον εμφύλιο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε:
«1. Να μην διανοηθεί να πάρει νέα σκληρά μέτρα που έχει ήδη στο συρτάρι του για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ.
2. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
3. Να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, παραλιών ή περιοχών- φιλέτων και περιοχών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος».
Η ΜΥΓΑ ΚΑΙ
Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ…
Εκεί, όμως, που υπερέβαλε σε αλαζονεία ήταν στην υπόδειξή του:
«Να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και νέου επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς συμφωνία και ευρύτερη συναίνεση, χωρίς να ερωτηθεί το πρώτο κόμμα, και να μην λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας».
Μήπως αντί για ευρωεκλογές είχε βουλευτικές και δεν το πήραμε είδηση; Από πού και ως που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στη σημερινή Βουλή; Εάν και όταν γίνουν βουλευτικές εκλογές και έρθει πρώτο κόμμα, θα νομιμοποιείται να το ισχυρίζεται. Προς το παρόν, βρίσκεται στην αντιπολίτευση.
Η αλαζονεία του δικαιολογείται μόνον από την λαϊκή σοφία που λέει: «Έκανε και η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!!!».
Θανάσης Κουκοβίστας

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.