ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεσσηνία

Οξεία αντιπαράθεση Σαμαρά- Τσίπρα πριν από τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών

SAMARAS PATRAΟΞΕΙΣ ήταν οι τόνοι των ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, στις χθεσινές ομιλίες τους, σε Πάτρα και Αθήνα.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε, χαιρετίζοντας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γυμναστήριο της Αγίας Αλεξιώτισσας, στην Πάτρα. 
Την ομιλία του παρακολούθησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τους ψηφοφόρους να πουν όχι στην πολιτική αστάθεια, που, όπως είπε, πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την ψήφο στη ΝΔ ως επιλογή σταθερότητας για τον τόπο.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις των Financial Times για το παρασκήνιο των Καννών λέγοντας «σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε σχέδιο για να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό το σχέδιο ματαιώσαμε και σε αυτό το σχέδιο θέλει να μας επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι γνωρίζαμε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποσταθεροποιούσε την ευρωζώνη. Αλλά και όλοι φοβόντουσαν μια χρεοκοπία της Ελλάδας γιατί θα διέλυε το ευρώ. Για αυτό και το ονόμασαν σχέδιο Ζ για να αποκόψουν την Ελλάδα και να διασώσουν την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν ήταν επιλογή για τους εταίρους ήταν διάχυτος φόβος».
Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χαρακτήρισε ως μπλόφα της Ευρώπης το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δυστυχώς ή δεν έχει καταλάβει τίποτα ή είναι ένας επικίνδυνος τζογαδόρος που βλέπει μπλόφες για το μέλλον του τόπου μας. Αυτό αποτρέψαμε και σε αυτό προσπαθεί να μας επιτρέψει».
Ζήτησε ψήφο από όλους για να πάει μπροστά η χώρα «και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια» όπως είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στον κόσμο, είπε δεν εξαρτάται η κυβέρνηση από την ψήφο τους, αλλά η χώρα και η αξιοπιστία της. Αναφερόμενος στην περίοδο της κρίσης, είπε ότι υποφέραμε αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα, βγάζουμε χώρα από την κρίση κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έγινε τόσο γρήγορα, υποσχέθηκε ότι στην ανάπτυξη δεν θα αφήσει κανέναν και καμία περιοχή να μείνει πίσω. Αναφερόμενος στην Δυτική Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες στους υδρογονάνθρακες και στον τουρισμό και υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέπει η ανάπτυξη να προσπεράσει την περιοχή. Μίλησε για τους οδικούς άξονες τονίζοντας ότι ολοκληρώνονται ή ξεμπλοκάρονται μέσα στην κρίση, κάτι που δεν γινόταν ούτε σε εποχές παχέων αγελάδων. Τέλος, εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Κατσανιώτη, λέγοντας ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την Δυτική Ελλάδα γιατί είναι ένας νέος, ικανός και άφθαρτος άνθρωπος, που ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται, να ενώνει, να κερδίζει και να στέκεται κοντά στον απλό άνθρωπο.
Αύριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τον Πύργο και το Κατάκολο, κάνωντας αναφορά στο ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας. Ακολούθως, θα μεταβεί στην Πύλο, όπου την Κυριακή το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά του και το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα, για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ
Την βεβαιότητά του ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της υποψήφιας περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Παράλληλα, στην νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των Σαμαρά και Βενιζέλου, είπε ότι «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».
Επανερχόμενος στις συζητήσεις για τα γεγονότα των Καννών, αναφέρθηκε στον «εκβιασμό του ευρώ», σημειώνοντας ότι ήταν ένας εκβιασμός που δέσποζε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα. Φούσκα, απάτη, δολιότητα, περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές».
«Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας. Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο αρχηγός της Αξιωματική Αντιπολίτευσης.
Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας. Και γι’ αυτό είναι παραγωγός μιας τεράστιας ανωμαλίας. Επιβλήθηκαν από το σκοτάδι και δεν μπορεί παρά να παράγουν σκοτάδι».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.