ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Με αισιοδοξία νίκης η κεντρική ομιλία του Μ. Μάκαρη στην πλατεία Καλαμάτας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣΕ ΚΛΙΜΑ αισιοδοξίας για νικηφόρο αποτέλεσμα εμφανίστηκε χθες στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», ο οποίος παρουσία ενός ενθουσιώδους και πολυπληθούς ακροατηρίου ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο απερχόμενος δήμαρχος ουσιαστικά δεν είπε στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τον επανεκλέξουν. 
Δεν είπε λέξη για τις οξυμένες ανάγκες των ανθρώπων,
ούτε βέβαια για τις έκτακτες συνθήκες που απειλούν την πόλη με μαρασμό. Είναι φυσικό. Το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Νίκα είναι η ίδια του η θητεία. Είναι ο ίδιος ο δήμαρχος και η πολιτική που έχει επιλέξει απέναντι στην πόλη. Δεν θα αλλάξει κάτι τώρα ξαφνικά.
Έχει ήδη κριθεί απ’ τους πολίτες, σε όλα τα πεδία. Κρίθηκε στην σχέση της με την κυβέρνηση των μνημονίων. Σιώπησε για όλα τα μέτρα που συνέθλιψαν την πόλη και τις ζωές των ανθρώπων. Συναίνεσε στην συρρίκνωση και τον οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου. Απουσίασε από τις κεντρικές πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης, που προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Κρίθηκε για τον αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο διαχείρισης των υποθέσεων της πόλης και την πελατειακή αντιμετώπιση των δημοτών. Κρίθηκε και για την ισχνή προσφορά της στην μάχη της καθημερινότητας, σε καιρούς απαιτητικούς, σε καιρούς που η κοινωνική συνοχή όφειλε να είναι η πρώτη προτεραιότητα».
Ο Μ. Μάκαρης, αναφερόμενος στο συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» ξεκαθάρισε ότι αποτελεί «μια αυθεντική αυτοδιοικητική κίνηση “από τα κάτω”, που διεκδικεί την αλλαγή στο δήμο, απέναντι στους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας. Δεν είμαστε ανεξάρτητοι, επειδή αυτό επιτάσσει η επικοινωνιακή μόδα. Δεν είμαστε κομματική αυτοδιοικητική παράταξη. Είμαστε απλώς ασυμβίβαστοι, με την ιδιοκτησιακή λογική των κομμάτων για την αυτοδιοίκηση. Ασυμβίβαστοι, με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που παράγει αυταρχισμό. Ασυμβίβαστοι, με εκείνους που θεωρούν το δήμο ιδιοκτησία τους».
Επίσης, επανέλαβε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού του για τον Δήμο Καλαμάτας, «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αναβάθμιση της ποιότητα ζωής, παραγωγική ανασυγκρότηση και δημοκρατία, συμμετοχή των πολιτών».
Τέλος δεσμεύτηκε ότι «θα λειτουργήσουμε με κέντρο τον πολίτη, τον εργαζόμενο και τον άνεργο, τον αγρότη, την τρίτη ηλικία και πάνω απ’ όλα τη νέα γενιά, που τόσα της έχουν στερήσει και τόσα πολλά της χρωστάμε. Γιατί θέλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, συμμέτοχο στη δημοτική προσπάθεια, πολύτιμο σύμβουλο και συνεργάτη της δημοτικής αρχής».
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗ «ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ»
Απόψε στις 8 μ.μ. ο συνδυασμός «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συζήτηση στη «Μυλόπετρα» με θέμα «Πολιτισμός και αναπτυξιακή πολιτική».
Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, ενώ θα χαιρετήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης.
Θ’ ακολουθήσει πάρτυ για τη νεολαία στα παπλωματάδικα του Ιστορικού Κέντρου.
Θ.Π.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.