ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΜΑΖΙ για το Δήμο Οιχαλίας! «Εμείς δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου μας»

georgakopoyloy egkainiaΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΙΧΑΛΙΑΣ» παρουσίασε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Μελιγαλά η υποψήφια Δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου. Στην ομιλία της είχε ως κεντρικό σύνθημα το «ΜΑΖΙ για το Δήμο Οιχαλίας» και τα κυριότερα σημεία στα οποία εστίασε έχουν ως εξής:
«Ο δήμος μας, είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, αλλά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Εμείς δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές και δεν κοιτάμε κόμματα και επιδιώξεις. ΕΜΕΙΣ έχουμε μία επιδίωξη. Να απαντήσουμε στα προβλήματα του τόπου. Να δώσουμε λύσεις. Και αυτό, το έχουμε όλοι αποφασίσει από την στιγμή που ξεκίνησε αυτή η αυτοδιοικητική προσπάθεια.
• Δίνουμε βάση στο ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ.
• Δημιουργούμε ομάδες στελεχών, που θα είναι υπεύθυνες σε κάθε δημοτική ενότητα για τα καθημερινά προβλήματα. Εκεί θα συμμετέχουν πέραν των δημοτικών μας συμβούλων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Με ομαδικό τρόπο θα εκφράζουν την άποψή τους, τα προβλήματά τους και αυτά θα καταγράφονται και ηλεκτρονικά. Καθιερώνουμε την ηλεκτρονική καταγραφή των αιτημάτων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα λαμβάνει τη μέριμνα σε άμεσο διάστημα να έχει φέρει σε πέρας τη λύση τους. Έτσι, η ευθύνη θα είναι συγκεκριμένη και το λόγο πάντα θα τον έχουν οι πολίτες. Εμείς αυτό θέλουμε.
• Καθιερώνουμε την ώρα του δημότη. Οι πολίτες ανά συγκεκριμένο διάστημα που θα καθορίσουμε, θα μπορούν να δίνουν το παρών στο δημοτικό συμβούλιο, για να μιλήσουν, για να μας πουν το πρόβλημά τους. Έτσι, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.
• Και κάτι ακόμη, οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων θα φροντίσουμε να γίνονται και αλλού. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Πάμε το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο κοντά στους πολίτες και φέρνουμε τους πολίτες ΕΝΕΡΓΟΥΣ δίπλα στο δήμο.
• Συνεργαζόμαστε με την τοπική αγορά και φτιάχνουμε την κάρτα κοινωνικής στήριξης του δημότη. Θα απευθυνθούμε στους ανθρώπους της περιοχής, στους επαγγελματίες.
• Επιδιώκουμε σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, να παρέχονται ειδικές τιμές και εκπτώσεις. Δίνουμε βάση στο κοινωνικό παντοπωλείο. Αναλαμβάνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Με ευαισθησία, στεκόμαστε δίπλα στους δημότες μας. Πολύτεκνοι και άτομα με ειδικές ανάγκες πρόκειται να πληρώνουν χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ για τους ανθρώπους μας.
• Καταγράφουμε όλους τους συλλόγους του δήμου μας, σε ένα κοινωνικό και πολιτιστικό μητρώο και τους ενεργοποιούμε με σχέδιο και τις δικές τους προτάσεις, κάνοντάς τους μέτοχους στο νέο δήμο Οιχαλίας. Η ελπίδα του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του. Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΑΣ.
• Δίνουμε ΔΥΝΑΜΗ στις δυνατότητες του τόπου μας. ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. Δεν μπορεί να αφήνουμε αναξιοποίητο όλον αυτόν πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο που έχουμε. Αυτόν τον τόπο που η πολιτιστική και φυσική του ομορφιά, είναι τέτοια που μας κάνει υπερήφανους. Φτιάνουμε ομάδα Τουριστικής Προβολής και με συγκεκριμένο τρόπο βάζουμε μπροστά το σχέδιο μας. Με στοχευμένες, προωθητικές ενέργειες, θα καταγράψουμε τις ομορφιές του δήμου μας και θα τις προβάλλουμε. Θα φέρουμε σχολεία από όλο το νομό εδώ για εκδρομές και θα μάθουν από κοντά την Οιχαλία και τον τόπο. ΕΜΕΙΣ ξέρουμε τι θέλουμε από τον τόπο μας.
• Ο δήμος μας, όμως, είναι και η φύση του και το περιβάλλον του. Και το περιβάλλον είναι ένα ζήτημα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Η κατάσταση στη Βιομηχανική Περιοχή δεν είναι αυτή που θέλουμε για έναν δήμο, όπως όλοι μας τον φανταζόμαστε. Εμείς κουβέντες δεν κάνουμε και ούτε διαπραγματευόμαστε. Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΙΠΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
• Απαιτούμε και βάζουμε, αυστηρότερους όρους λειτουργίας, επανεξετάζουμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τις άδειες και δίνουμε τέλος στις ρυπογόνες καταστάσεις. Χωρίς πολλά λόγια. Όποιος ρυπαίνει το δήμο μας, οι ευθύνες θα είναι άμεσες.
• Όσον αφορά το εργοστάσιο στην Καλλιρρόη… Εκφράζουμε κάθετα την αντίθεσή μας στο ζήτημα της χωροθέτησης στη Μονάδα στην Καλλιρρόη. Έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένες ενέργειες σε κάθε επίπεδο τις οποίες και τις έχουμε στηρίξει με κάθε νόμιμο τρόπο. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
• Τέλος για τις υποδομές και με την εμπειρία που υπάρχει οργανώνουμε έργα που θα προστατεύουν το δήμο μας. Μέλημά μας η δημιουργία μιας ομάδας, που θα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και στόχο τη μελετητική ετοιμότητα και την αξιοποίηση των πόρων που δικαιούμαστε από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα προγράμματα. Ήδη έχουμε βάλει τις βάσεις. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο.
• Εμείς αφήνουμε στην άκρη τους αφορισμούς των άλλων και απαντάμε με πρόγραμμα και προτάσεις. Ο κόσμος κουράστηκε να μας βλέπει… χωρισμένους, εμείς ΜΑΖΙ ΣΑΣ θα προχωρήσουμε, ΜΑΖΙ θα δώσουμε την προοπτική που πρέπει να έχει ο δήμος Οιχαλίας. Έχουμε συγκροτήσει μια ομάδα, από άξια, έμπειρα και νέα στελέχη, από όλους τους χώρους. Ο καθένας είναι εδώ και δίνει με την συμμετοχή του, τη δική του απάντηση στην προοπτική για το σήμερα και το αύριο.
- ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ θα δημιουργήσουμε το μέλλον μας. Για τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Γιατί εμείς σας κοιτάμε στα μάτια…
- ΞΕΡΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.
- ΜΑΖΙ για ένα καλύτερο δήμο, ΜΑΖΙ για τους ανθρώπους του, ΜΑΖΙ για τον τόπο μας, ΜΑΖΙ για τη νίκη στις εκλογές.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.