ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα από την Καλαμάτα: «Μπαίνουμε όλο και βαθύτερα στη μαύρη τρύπα των μνημονίων»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣΕ ΜΕΓΑΛΗ συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μίλησε, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την συγκέντρωση χαιρέτησαν ο συντονιστής Μεσσηνίας Σπύρος Μωρακέας, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. 
«Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται μία ανάσα πριν από την πιο κρίσιμη ίσως μάχη μετά την μεταπολίτευση.
ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Για την κυβερνητική πολιτική είπε ότι:
«Η φθορά, η αποσύνθεση, η αστάθεια της κυβέρνησης δεν ανακόπτει την πολιτική της καταστροφικότητα. Από μια άποψη την επιτείνει κιόλας. Έχουν να εκτελέσουν συμβόλαια με την τρόικα, με την κυρία Μέρκελ, με τους δανειστές. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει ο ίδιος ο λαός. Δεν έχουν δισταγμούς. Τραυματισμένοι είναι πιο επικίνδυνοι.
Έχουν φέρει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο και θέλουν να το κάνουν αυτή τη βδομάδα νόμο του κράτους. Με τη συνήθη διαδικασία του κατεπείγοντος. Τι είναι αυτό το νομοσχέδιο που το διαφημίζουν κιόλας ως οδικό χάρτη για την απαλλαγή από τα μνημόνια; Είναι ένα κείμενο που συνδυάζει τα δυο χαρακτηριστικά των μνημονίων. Το ψέμα και το νεοφιλελεύθερο φανατισμό. Είναι η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι όχι μόνο δεν βγαίνουμε, αλλά μπαίνουμε όλο και βαθύτερα στη μαύρη τρύπα των μνημονίων. Αραδιάζει μια σειρά από όχι απλώς εξωπραγματικές, αλλά εξόφθαλμα ψεύτικες και κατασκευασμένες προβλέψεις για το μέλλον. Που δεν πείθουν ούτε τους πρωτοετείς των οικονομικών σχολών. Που διαβεβαιώνουν για έσοδα τα οποία ποτέ δεν θα υπάρξουν, γιατί είναι αδύνατο να υπάρξουν. Για ρυθμούς ανάπτυξης που θεωρεί αστήριχτους όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η επιστημονική επιτροπή της Βουλής».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση που «αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης» αλλά και προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο. «Ο κ. Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση. Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Τους πολίτες που αν δεν τον ψηφίσουν θα στερηθούν από το προνόμιο να τους καταστρέφει ο Σαμαράς με τη δική του στήριξη; Ή τους ισχυρούς εκείνους εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση για να επιβάλουν το καθεστώς τους; Μήπως φοβάται ο κύριος Βενιζέλος ότι θα τον εγκαταλείψουν, όπως ακριβώς τους προκατόχους του, στο έλεος της εκλογικής αισχύνης και της λαϊκής κατακραυγής;», αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «ο Ευ. Βενιζέλος έχει δίκιο να φοβάται. Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει».
ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση, με μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Αντ. Σαμαρά. «Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου. Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Κήρυξε εκτός νόμου το διάλογο και έγινε ο ηγεμόνας των μονολόγων. Έκανε την πολιτική, υπηρέτρια των μνημονίων, τα μνημόνια δυνάστη της δημοκρατίας, και τους Έλληνες παρίες της Ευρώπης. Και ενώ εμφανίζεται ως μεγάλος μεταρρυθμιστής δεν είναι παρά ο κορυφαίος εκπρόσωπος ενός πολιτικού συστήματος που αποσυντίθεται την ίδια στιγμή που καταστρέφει με τα μνημόνια τη χώρα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, όπως φάνηκε και στη χτεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ετοιμάζεται για το νέο του ρόλο, αυτόν του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ο Αλ. Τσίπρας έκανε παράλληλα λόγο για υποταγμένα στις σκοπιμότητες ΜΜΕ. «Συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αυτό που μόνο σε φασιστικά, ολοκληρωτικά, αυταρχικά καθεστώτα μπορεί να συμβεί: Όσο μεγαλύτερη είναι η δυστυχία, τόσο φωτεινότερα είναι τα χρώματα της προπαγάνδας που διαφημίζουν την ευτυχία. Στη σημερινή Ελλάδα, τα τερατώδη μέτρα κατά του λαού συνοδεύονται από μια τερατώδη, μονοφωνική, γκρίζα, ισοπεδωτική, τρομακτική προπαγάνδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου το λαό να σταματήσει την κυβέρνηση για να μην εκτελέσει τα συμβόλαια με την τρόικα, την Μέρκελ και με τους δανειστές, τονίζοντας ότι δεν έχουν δισταγμούς αλλά αντιθέτως, είναι επικίνδυνοι. «Όχι μόνο δεν βγαίνουμε, αλλά μπαίνουμε όλο και βαθύτερα στη μαύρη τρύπα των μνημονίων», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας το μεσοπρόθεσμο που βρίσκεται στη Βουλή. «Η απάντηση στις κάλπες θα είναι απάντηση εθνικής ανάτασης, κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατικής ανατροπής. Η Ελλάδα θα κάνει μια καινούργια αρχή με την Αριστερά. Θα νικήσουμε», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.