ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Στόχος η ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο

PANELLHNIO SYNEDRIO AGROTOYRISMOY NIKOLAKOYΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού που διοργανώθηκε, παράλληλα, με τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού – Υπαίθρου, EuroGites, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Σύνδεσμο Αγροτουρισμού Ελλάδος, στο πλαίσιο του 8ου Αρκαδικού Πανοράματος στην Τρίπολη. 
«Στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και η διασύνδεσή του με το φυσικό περιβάλλον και τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα, ώστε και μεγαλύτερες συνέργειες να πετύχουμε και υπεραξία να προσδώσουμε στο τελικό προϊόν, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Η διοργάνωση αυτή αποτελεί προϊόν συντονισμένων ενεργειών της περιφερειακής αρχής και της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη για τον τομέα του τουρισμού Κωνσταντίνας Νικολάκου, σε συναντήσεις με μέλη του ΔΣ του EuroGites, στη διεθνή έκθεση ITB στο Βερολίνο.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Περιφέρεια διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης στην Πελοπόννησο, με συμμετέχοντες τα μέλη του Δ.Σ του EuroGites, tour operator καθώς και τουριστικούς συντάκτες του εξωτερικού εξειδικευμένους στον αγροτουρισμό. Οι τουριστικοί επαγγελματίες και οι συντάκτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες της Πελοποννήσου όσον αφορά τον τομέα του αγροτουρισμού και να έρθουν σε επαφή με Πελοποννήσιους επιχειρηματίες για τη σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών και ανταλλαγή απόψεων. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Περιφέρειας , το Σάββατο 3 Μαΐου, συμμετείχαν σε δραστηριότητες τουρισμού υπαίθρου καθώς και σε σεμινάρια γευσιγνωσίας.
Την Κυριακή 4Μαΐου, ξεκίνησε το 3ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγροτουρισμού όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Klaus Ehrlich, Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου – EuroGites, Hans Embacher, Αντιπρόεδρος EuroGites και διευθυντής Αυστριακής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού, ο Linas Zabaliunas πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Λιθουανίας, tour operator και τουριστικοί συντάκτες από το εξωτερικό, όπως ο Michael Cullen (Αγγλία), συνιδρυτής και αρχιεκδότης του ιστοτόπου www.iescape.com. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή από μέλη του Συνδέσμου Αγροτουρισμού Ελλάδος, οι οποίοι βρέθηκαν στη Πελοπόννησο.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναπτύχθηκαν σύγχρονοι προβληματισμοί για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού διεθνώς, καθώς και ζητήματα όπως η δημιουργία προϊόντος (Branding) και η συνεργασία στον αγροτουρισμό, ζητήματα προώθησης και διαδικτυακής πώλησης για μικρούς αγροτουριστικούς ξενώνες, διαφοροποίηση και δικτύωση προϊόντων- υπηρεσιών στον Αγροτουρισμό μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών κ.α.
Το συνέδριο ολοκλήρωσε τις διεργασίες του με στρογγυλά τραπέζια εργασίας, ενώ τη Δευτέρα 5 Μαΐου τα μέλη του Δ.Σ του Euro Gities και οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν σε πρότυπες αγροτουριστικές μονάδες της Πελοποννήσου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος Φραντζεσκάκης Νικόλαος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου Πάνος Πούλος, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άψογη συνδιοργάνωση ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα στον αγροτουρισμό, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει, συνολικά, για την ανάδειξη μιας από τις σημαντικότερες ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Αγροτουρισμός, όπου συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου είναι μοναδικά.
Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε και ο Γ.Γ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική καινοτομία την ένταξη του συνέδριο Αγροτουρισμού στο Αρκαδικό Πανόραμα, «παντρεύοντας» την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό, ενώ δεσμεύθηκε για ευρύτερη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανάδειξη των προσπαθειών που καταβάλει.
Η Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στην προσήλωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την ανάδειξη του αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο, μια και αποτελεί την δραστηριότητα εκείνη που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, τα δύο κυριότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
«Η κατεύθυνση αυτή συνάδει απόλυτα με το σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη στοχευμένου θεματικού τουρισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επενδύσει στρατηγικά και σε αυτόν τον τομέα ακόμη περισσότερο την επόμενη περίοδο» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε «πως το έργο μας δεν σταματά μας, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να δουλεύουμε για τους Πελοποννήσιους πολίτες χωρίς να επηρεαζόμαστε καθόλου από την προεκλογική περίοδο».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.