ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Μεγάλη νίκη της ΔΑΠ και στις φετινές φοιτητικές εκλογές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

SAMARAS DAPΠΡΩΤΗ φοιτητική παράταξη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι και εφέτος η ΔΑΠ (της Νέας Δημοκρατίας), ενώ χωριστά όπως κάθε χρόνο δόθηκαν τα αποτελέσματα της κάλπης από τις φοιτητικές παρατάξεις.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε τα ξημερώματα η ΔΑΠ, τα ψηφοδέλτια της συγκεντρώνουν το 42,62% των ψήφων, στην Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) που είναι δεύτερη δύναμη στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης έδωσε 17,86%, στην ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) 13,44%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 12,46% και την ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) με 5,46%.
Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσαν οι εκπρόσωποι της, έφτασε το 54,71%, η Πανσπουδαστική 18,1%, η ΠΑΣΠ με 16,5%, η ΑΡΕΝ με 2,57% και τα ΕΑΑΚ 2,42%.
«Σε μια εποχή που πολλοί προσπάθησαν να εξαπατήσουν την γενιά μας με ανεύθυνες πολιτικές, οι φοιτητές στήριξαν την πρωτοβουλία της ΔΑΠ για ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος με τη δημιουργία μιας νέας ΕΦΕΕ», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης.
Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η Πανσπουδαστικής, η ΔΑΠ συγκέντρωσε το 35,99%, τα ψηφοδέλτια της παράταξης του ΚΚΕ το 19,2%, η ΠΑΣΠ το 14,4%, τα ΕΑΑΚ το 13,68% και η ΑΡΕΝ το 6,17%.
Στα ΤΕΙ σύμφωνα με την φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, η ΔΑΠ έφτασε στο 47,04%, η Πανσπουδαστική στο 22,41%, η ΠΑΣΠ το 19,46%, τα ΕΑΑΚ το 2,88% και η ΑΡΕΝ το 2,33%.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα ΑΕΙ και ξεχωρίζει η άνοδος στα ΤΕΙ που από ο, τι φαίνεται αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη πανελλαδικά. Αποτέλεσμα που στέλνει μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας» δήλωσε ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
Η συμμετοχή των φοιτητών κινήθηκε λίγο κάτω από το 50% και το κλίμα εφέτος ήταν σαφώς υποτονικό.
ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΧΘΕΣ
Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συγχαρεί τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ (ΔΑΠ) για την μεγάλη επιτυχία της στις φοιτητικές εκλογές.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο «αποτελεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και προμήνυμα εν όψει των εκλογών».
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί το αποτέλεσμα δείχνει ότι η γενική πορεία των νέων, η στάση των νέων, είναι προς την ανάπτυξη, τις ίσες ευκαιρίες για όλους και τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «δεν είναι κυρίαρχη τάση η μιζέρια και τα τριτοκοσμικά πανεπιστήμια, που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τους νέους για την προσπάθεια που κάνουν να επιστρέψει -όπως είπε- στις ελληνικές οικογένειες το χαμόγελο, ενώ ενημερώθηκε και για τα επεισόδια και τις επιθέσεις που δέχθηκαν μέλη της ΟΝΝΕΔ σε πανεπιστημιακούς χώρους, όπως η ΑΣΟΕΕ.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του και τόνισε πως «οι νέοι ψήφισαν απέναντι στην απαξίωση, που κάποιοι θέλουν να καλλιεργήσουν».
Τα γραφήματα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Η γενική πορεία των νέων, η στάση των νέων, είναι προς την ανάπτυξη, τις ίσες ευκαιρίες για όλους και τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.