ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Σημαντικές οι ευρωεκλογές για τη δημιουργία του τρίτου πόλου της Κεντροαριστεράς

KOYBELHS SYNENTEYKSHΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Σίμος Βαρδάκα, τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου Μπάμπη Βακαλόπουλο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, σε παραλιακό ξενοδοχείο της Καλαμάτας. 
Η παρουσία του στην Καλαμάτα περιλαμβάνεται στα πλαίσια της περιοδείας σε πόλεις της Ελλάδας, με την ευκαιρία των διπλών εκλογών του Μαΐου. Όπως είπε, στις ευρωεκλογές πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, που δεν μπόρεσε να απαντήσει στα προβλήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά βάθυνε την ύφεση και εκτίναξε την ανεργία στις χώρες του νότου. Η τιμωρητική πολιτική αλλοίωσε την κοινοτική και κοινωνική συνοχή.
ΧΡΕΟΣ-ΑΝΕΡΓΙΑ
Για το χρέος είπε ότι είναι τεράστιο και για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να περικοπεί μέρος του και να παραταθεί η αποπληρωμή του υπολοίπου, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων. Τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανεργία και ότι ανάπτυξη, χωρίς προσανατολισμό της μείωσης της ανεργίας, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Τέλος, επεσήμανε ότι, μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας, το Ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κομισιόν. Για τον λόγο αυτό, τόνισε, πρέπει να αλλάξει ο σημερινός πολιτικός συσχετισμός. Αν και πάλι επικρατήσουν οι συντηρητικοί πολιτικοί, τότε θα ενταθούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις.
Για τις δημοτικές εκλογές είπε ότι στηρίζει συνδυασμούς με προοδευτικό προσανατολισμό και αδέσμευτους από τα κόμματα. Ειδικά για την Καλαμάτα, είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν στηρίζει κανένα συνδυασμό και τα μέλη και οι φίλοι είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιον συνδυασμό θέλουν. Στην Περιφέρεια η ΔΗΜΑΡ στηρίζει και συμμετέχει την παράταξη «Πελοποννησιακή Συνεργασία», με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Δέδε.
Τέλος, είπε ότι η ΔΗΜΑΡ αγωνίζεται για την δημιουργία του τρίτου πόλου, με τη συνεργασία σοσιαλδημοκρατών, αριστερών προοδευτικών δυνάμεων. Είπε ότι η «Προοδευτική Συνεργασία» δεν πρόκειται να τελειώσει με τις ευρωεκλογές, αλλά θα συνεχιστεί η συσπείρωση του κεντροαριστερού πόλου.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Στην ερώτηση αν είναι εφικτή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε με ένα κάθετο όχι, γιατί το σημερινό ΠΑΣΟΚ αποτελεί παραπλήρωμα της συντηρητικής πολιτικής της ΝΔ και, μάλιστα ανανέωσαν την προγραμματική συμφωνία τους μέχρι το 2018.
Για τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση το 2012, είπε ότι ήταν μια πράξη ευθύνης, γιατί την εποχή εκείνη ή χώρα ήταν με το ενάμισι πόδι έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Πράξη ευθύνης ήταν και η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, γιατί οι άλλοι δύο εταίροι παραβίασαν την προγραμματική συμφωνία.
Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατή η συνεργασία. Πρέπει να σταθεί το εκκρεμές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε και αναφέρθηκε στις αλλαγές των θέσεων που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει, από την καταγγελία των μνημονίων μέχρι το δημοψήφισμα. Τόνισε ότι, από εδώ και πέρα θα έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας και αποφασιστικό κριτήριο θα είναι το προοδευτικό πρόγραμμα για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.
ΘΑΝ. ΚΟΥΚΟΒΙΣΤΑΣ

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.