ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Εκδήλωση ονομασίας του αμφιθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας σε «αμφιθέατρο Ν. Πολίτη»

masoyridhs - nikasΕΚΔΗΛΩΣΗ με τίτλο: «Μεσσηνία, Μακαρία γη», αφιερωμένη στον «Πατέρα της Λαογραφίας» Νικόλαο Πολίτη και απόδοση του ονόματός του στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ.
Για την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, χθες, συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο. Ο δήμαρχος Παν. Νίκας και ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παν. Μασουρίδης, μίλησαν για τον πατέρα της λαογραφίας και συντοπίτη μας Νικόλαο Πολίτη και για τη σημαντική εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ καλούνται δημότες και επισκέπτες της πόλης μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του σημαντικού αυτού ανθρώπου για τη λαογραφία και για τον τόπο μας γενικότερα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο και την εγγονή του Νικολάου Πολίτη, Βασιλική Μεϊτάνη. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική παράσταση και παράσταση θεάτρου σκιών.
Συμμετέχουν: ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μεθώνης και Μεσσήνης.
Επισημαίνεται ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν ομόφωνα την απόδοση του ονόματος του Νικολάου Πολίτη στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας – «Πανταζοπουλείου Λαϊκής Σχολής».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.