ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Το ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας παρουσίασε η παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική»

OIKOLOGOI PRASINOI SYNENTEYKSHΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της Μεσσηνίας παρουσίασε η παράταξη Πελοπόννησος Οικολογική, που συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές, το Σάββατο, στο ξενοδοχείο REX, στην Καλαμάτα.
Στη συνέντευξη αναλύθηκαν τα ναι και τα όχι, που αποτελούν διακήρυξη της παράταξης. Οι οικολόγοι λένε όχι: στις κομματικές παρεμβάσεις, στις παρασκηνιακές πρακτικές, στις πελατειακές σχέσεις, στο περιφερειαρχο-κεντρικό σύστημα και στον συγκεντρωτισμό του «Καλλικράτη», στις απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, στην πολεοδομική αναρχία, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην μονοδιάστατη εξάρτηση από τον λιγνίτη, στην γενικευμένη αδιαφορία, στην διογκούμενη ανεργία, στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, στην πολιτική του κοινωνικού αυτοματισμού, στην απουσία οράματος για το μέλλον, στην μακροχρόνιο παραμονή ίων ίδιων προσώπων σε αυτό-διοικητικές θέσεις ευθύνης.
Υπόσχονται ότι θα κάνουν πράξη: την ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση, την διαφάνεια, την αξιοκρατία και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, τον κοινωνικά έλεγχο και την αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων, την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό της Περιφέρειας, τον ολοκληρωμένο στρατηγικά χωροταξικό σχεδιασμό, την ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και των ΑΠΕ, την αειφόρο ανάπτυξη και την προετοιμασία για την μεταλιγνιτική περίοδο, την συμμετοχική διακυβέρνηση, την κοινωνική οικονομία και την επιχειρηματική καινοτομία, το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, την συλλογική δράση και την αλλαγή νοοτροπίας, την επεξεργασία μακρόπνοης τοπικής πολιτικής, την δέσμευση για θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου 2 θητειών σε όλες τις θέσεις ευθύνης.
ΔΗΛΩΣΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η επικεφαλής της παράταξης, υποψήφια περιφερειάρχης Δήμητρα Λυμπεροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι ενεργός πολίτης. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα, χωρίς ουσιαστικά να έχω ενταχθεί σε κάποιο κόμμα. Μέχρι που το 2008 είπα δεν πάει άλλο να παραμένουμε θεατές του παραλόγου, πρέπει να μπούμε στην πολιτική, αλλά όχι στο σύστημα. Έτσι κατεβαίνω υποψήφια περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Οικολογική».
Ας ψηφίσουμε για τα παιδιά μας γιατί η ζωή δεν περνάει κρίση και δεν χρεοκοπεί
Γιατί σπάμε την σιωπή και η δύναμη είναι στα χέρια μας.
Γιατί η οργή πρέπει να δώσει την θέση της στις προτάσεις και η αγανάκτηση στην Ελπίδα.
ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας: Μπάκα Παναγιώτα (Μπούκη) του Σταύρου. Σύμβουλοι: Αλεβίζος Αθανάσιος του Σταύρου, Αποστολοπούλου Θεώνη του Ανδρέα, Καλαματιανού Νικολέτα του Ελπιδοφόρου, Καραΐσκος Μάρκος του Βασιλείου, Κοτσορώνη Ελένη του Παναγιώτη, Μητρούλιας Ευστράτιος του Κωνσταντίνου, Νικολοπούλου Ζωή του Δημητρίου, Παναγόπουλος Ηλίας του Χαραλάμπους, Παπανικολάου Ευγενία του Παναγιώτη, Πολίτη Μαγδαληνή του Νικολάου, Ράλλης Γεώργιος του Ανδρέα, Σακοράφα Χρυσούλα του Λάμπρου, Σαράντη Νικολέτα-Ελένη του Ιωάννη, Τριαντοπούλου Κρινιώ του Ξενοφώντος και Χριστόπουλος Γεώργιος του Χρήστου

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.