ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Όχι στον εφιάλτη που αφήσαμε πίσω!

SAMARAS SYNTAGMAΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ δίλημμα που θέτει η ΝΔ εν όψει των εκλογών της Κυριακής, «σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση» επανέλαβε, με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα. «Δεν θα αφήσω οι θυσίες του λαού να πάνε χαμένες», δήλωσε.
«Η χώρα βγαίνει από την κρίση, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση. Θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε!», είπε ο κ. Σαμαράς κατά την έναρξη της ομιλίας του.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αναγάγει τις εκλογές αυτές σε δημοψήφισμα, «τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο, που στο τέλος του καλοκαιριού θα πάρουμε τη ρύθμιση του χρέους».
«Θέλουν, λέει, να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; Τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; Γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια;» δήλωσε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτό γίνεται «γιατί τώρα δίνουν τελευταία τους μάχη να μην ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση». «Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα» είπε.
ΕΓΩ ΣΧΙΖΩ ΤΑ
ΜΝΗΜΟΝΙΑ…
«Τώρα διαδίδουν ότι θα υπάρξει καινούργιο μνημόνιο. Τους διαψεύσαμε. Δεν θα υπάρξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα. Τελεία και παύλα. Εγώ σχίζω τα μνημόνια κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια», είπε ο κ. Σαμαράς και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σας κ. Τσίπρα. Τι θα γίνετε τώρα χωρίς μνημόνιο;».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι για τη χώρα είναι θέμα επιβίωσης να μην γυρίσει πίσω. «Αν γυρίσουμε στην αστάθεια αυτό θα τιμωρήσει και τη χώρα και τον κάθε έλληνα ξεχωριστά» πρόσθεσε συμπληρώνοντας το βασικό σύνθημα του κόμματός του για τις εκλογές αυτές: «Όχι επιστροφή στην αβεβαιότητα, όχι στην κρίση, όχι στον εφιάλτη που αφήσαμε πίσω».
Ο κ. Σαμαράς έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο, που «έχει γίνει τώρα ο μεγαλύτερος κίνδυνος». «Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων που θέλουν την αβεβαιότητα, το φόβο και τον πανικό» είπε.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑΣ
Συνέχισε λέγοντας ότι η χαλαρή στάση των πολιτών που βλέπουν να βγαίνουμε από την κρίση είναι ο κίνδυνος και τόνισε: «Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων που θέλουν τον φόβο την αστάθεια και τον πανικό. Εκείνοι λένε πρόωρες εκλογές, εγώ τους απαντώ με νέο Σύνταγμα, με συνταγματική αναθεώρηση».
«Εμείς προτείναμε εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε πως θα μειωθεί η ανεργία, ποιοι τομείς θα αναπτυχθούν, πώς η Ελλάδα θα παράγει θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς αυτά θα χρηματοδοτηθούν. Το κάναμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Εκείνοι τι προωθούν; την αστάθεια. Τι μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα» πρόσθεσε.
Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης:«Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν».
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει. Ότι αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Όμως βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Δώσαμε κοινωνικό πλεόνασμα, μειώσαμε το ασφαλιστικό κόστος, για τους αγρότες θα δώσουμε και κάρτα πετρελαίου. Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε και μία αδικία. Δεν ξεχνάω να δώσω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό».
Αναφέρθηκε και στο φορολογικό λέγοντας “Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Φθάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Τόσες θυσίες για να τα χάσουμε όλα; τότε γιατί τα κάναμε όλα; Σε λίγες μέρες θα έλθει ο Κινέζος πρωθυπουργός στην χώρα με σχέδια για επενδύσεις. Θέλετε να βρει μία σταθερή κυβέρνηση ή αστάθεια;”.
Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή: «Εκλιπαρούν για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τέτοιος ξεπεσμός και τέτοια κατάντια. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εξαφανίσει όσους ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου».
Αναφέρθηκε όμως και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Φίτς λέγοντας ότι «όταν η πατρίδα ανεβαίνει εκείνοι θέλουν να την ρίξουν κάτω, δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά το κόμμα τους και η συνιστώσα του».
ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φθάνει στη Μεσσηνία και το βράδυ θα διανυκτερεύσει στην Πύλο, όπου και θα ασκήσει αύριο το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου και θα παρακολουθήσει την έκδοση του εκλογικού αποτελέσματος.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.