ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας» παρουσίασε ο Θόδωρος Μπρεδήμας

MPREDHMAS PROGRAMMAΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του συνδυασμού «Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας» παρουσίασε, σε συνέντευξη τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μπρεδήμας, στο εκλογικό κέντρο, περιστοιχιζόμενος από τα ιστορικά στελέχη του χώρου Χρήστο Μαλαπάνη, Γιώργο Νταγιόπουλο, Δημήτρη Πουλόπουλο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Όπως δήλωσε ο Θόδωρος Μπρεδήμας, παρουσίασε τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος. Για τα διοικητικά του Δήμου είπε ότι θα γίνει μείωση στον αριθμό των αντιδημάρχων. Επανέλαβε ότι θα εκχωρήσει τον μισθό του για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. άλλωστε το είχε κάνει και όταν ήταν διοικητής του Νοσοκομείου και υπεύθυνος των κατασκηνώσεων. Ενώ, δήλωσε ότι θα περιβάλει με εμπιστοσύνη το προσωπικό του Δήμου.
Για την ανάπτυξη είπε ότι «θα προέλθει από την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Έχουμε προτείνει και θα εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας για την απασχόληση και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Η επιτυχία και η καθιέρωση μιας πόλης ως τουριστικού προορισμού απαιτεί έναν υψηλού επιπέδου «αστικό εξοπλισμό» στην πόλη. Και ως «αστικό εξοπλισμό» εννοούμε το σύνολο των κοινόχρηστων, κοινωφελών και αξιοθέατων χώρων της πόλης».
Για την κοινωνική συνοχή δήλωσε: «Παρά την κρίση θα διπλασιάσουμε τον κοινωνικό προϋπολογισμό του δήμου. Αυτό είναι προγραμματική δέσμευση και ιδεολογική προτεραιότητα για μας. Δίνουμε κι εδώ έμφαση στην περίθαλψη των πιο αδύναμων. Αυτούς τους οποίους θέλουμε να συνδράμουμε σε μια δύσκολη εποχή είναι αυτοί που έχουν περισσότερη ανάγκη από βοήθεια. Μακριά από εμάς απόψεις που κοιτούν μόνο την ατομική ευθύνη και αγνοούν τις κοινωνικές δυναμικές και εντάσεις».
Για την ποιότητα ζωής, μίλησε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κυκλοφορίας, συμπληρώνοντας «Η φυσιογνωμία της παράταξης μας δίνει προτεραιότητα στους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες, στον πεζό, στον ποδηλάτη, στους ελεύθερους χώρους και τα πάρκα. Δίνουμε προτεραιότητα στη επίλυση του κυκλοφοριακού -χωρίς να μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας- αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για καλύτερη αστυνόμευση και πιο φθηνή και εύκολη στάθμευση».
Για τον πολιτισμό είπε ότι βασικό μέλημα θα είναι η αποκέντρωση της λειτουργίας της «Φάρις» σε Θουρία, Αρφαρά και Άρι. Ενώ, για τον αθλητισμό υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση των αθλητικών χώρων και την δημιουργία χώρων δωρεάν άθλησης.
Κύριο μέλημα της παράταξης είναι η δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων για να μην επαναληφθούν τα θλιβερά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου και η ανάδειξη του Νέδοντα, όπως συμβαίνει με τα ποτάμια που διέρχονται μέσα από πόλεις.
Θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο εξόδου από την κρίση έχει ο πρωτογενής τομέας τον οποίο θα στηρίξει με έργα εγγειοβελτιωτικά, την ανάπτυξη της γεωργίας στους ορεινούς όγκους και δεσμεύτηκε ότι θα έχει στενή και συχνή συνεργασία με το ΤΕΙ για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ
ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ
Με την πρόεδρο της ΠΟΑΕΑ, Πότα Δήμιζα, συναντήθηκε ο Θόδωρος Μπρεδήμας. Για το πρώτο θέμα που συζήτησαν ήταν για την μεγάλη παράλειψη να αναγερθεί μνημείο προς τιμήν των εκτελεσθέντων από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, στον τόπο εκτέλεσης, το παλιό στρατόπεδο. Μετά την υπογραφή της απόφασης, με την οποία ο χώρος του στρατοπέδου πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου, δεν υπάρχει δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση. Ο Θόδωρος Μπρεδήμας διαβεβαίωσε την Πότα Δήμιζα ότι είναι αποφασισμένος, αν υπάρξουν προφάσεις «εν αμαρτίαις», να αναλάβει η παράταξη «Αλλαγή για τον Δήμο της Καλαμάτας» την δαπάνη ανέγερσης.
Επίσης, συμφώνησαν να αγωνιστούν για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς η Καλαμάτα, εκτός από τις εκτελέσεις, γνώρισε και την αρπαγή του πλούτου της, για τον οποίο δεν έχει πάρει ούτε ένα μάρκο αποζημίωση, αλλά ούτε και το διεκδίκησαν οι Μεσσήνιοι βουλευτές και υπουργοί. Ούτε ποτέ έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές των υποδομών της πόλης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.