ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Συνεχίζουμε μπροστά για τη Νέα και Δυνατή Πελοπόννησο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μίλησε χθες προς τους Μεσσηνίους ο περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, ο Άγγελος Κωτσιόπουλος, γενικός διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Αριστόδημος Μπουλούκος και πρώην δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.
«Η σημερινή μάχη είναι μια μάχη βαθύτατα πολιτική και μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον που έχουμε ήδη αρχίσει να χτίζουμε και το παρελθόν που επιχειρεί να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο. Η αποτελεσματικότητα και το ρεαλιστικό όραμα που εμείς επιβάλαμε, απέναντι στον παλαιοκομματισμό που επιδιώκει με παλιά φθαρμένα υλικά χωρίς φαντασία και πρόταση απλά να κερδίσει εξουσία. Μια μάχη ανάμεσα στον λαϊκισμό του τίποτα και την δημιουργικότητα του συγκροτημένου μας σχεδίου».
Το διακύβευμα, είναι ξεκάθαρο, είπε, «Συνεχίζουμε μπροστά ή επιστρέφουμε για πάντα πίσω; Συνεχίζουμε ευρωπαϊκά ή μπαίνουμε σε εξωευρωπαϊκές μοναχικές περιπέτειες; Συνεχίζουμε να δημιουργούμε μια ισχυρή τοπική οικονομία που θα επιτρέψει στους νέους μας να μείνουν στον τόπο τους ή επανερχόμαστε στην πολιτική των αστοχιών, των αποσπασματικών ενεργειών και του μηδενικού αποτελέσματος;».
Έκανε εκτενή αναφορά στην μεθοδολογία λάσπης που επέλεξε ο αντίπαλος του να ακολουθήσει με καθαρή στόχευση την προσωπική εξόντωση του, σημειώνοντας: «ήλθαν κάποιοι από την Αθήνα. Να μας φέρουν δήθεν διλήμματα. Να μας φέρουν την δική τους την λάσπη. Με προσωπικές επιθέσεις. Με βίαια χτυπήματα, που θέλησαν να με εξοντώσουν προσωπικά. Θέλησαν έτσι, με αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο να καλύψουν την δική τους ανικανότητα να σχεδιάσουν για τον τόπο. Να αρθρώσουν λόγο δημιουργικό. Να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Σε λίγες ημέρες, την ώρα που οι κάλπες της Κυριακής θα ανοίξουν, θα έχουν φύγει και πάλι για την Αθήνα, εξαργυρώνοντας την επιταγή της καθόδου τους στις περιφερειακές μας εκλογές με κομματικές θέσεις και οφίτσια.”
Αναφερόμενος στις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε στην συνέχεια: «Δεν είναι όμως η Πελοπόννησος λάφυρο που θα δώσουν στα χέρια κανενός Τσίπρα την βραδιά των εκλογών, ούτε σανίδα σωτηρίας λιγόψυχων ιδιοτελών. Η Πελοπόννησος ανήκει στους Πελοποννήσιους. Και η Μεσσηνία στους Μεσσήνιους. Το μέλλον ανήκει μόνο σε εμάς και αυτό το μέλλον χτίζουμε με τον ακομμάτιστο, τον άδολο πατριωτισμό όλων των Πελοποννησίων Όλων των Μεσσήνιων. Αυτό είναι το μήνυμα των προσεχών εκλογών. Και αυτό το μήνυμα στέλνει η Μεσσηνία από σήμερα. Και η Μεσσηνία ξέρει από παλιά να στέλνει τα πιο δυνατά μηνύματα.
Ο Πέτρος Τατούλης, αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πραγματοποιηθούν, ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι «η νίκη μας στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για την χώρα γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό το μοντέλο που άφησε πίσω του τα κομματικά χαρακώματα και απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους ακόμη και μέσα στην βαθύτερη κρίση. Στις 18 Μαΐου αποφασίζουμε για το δικό μας μέλλον. Το μέλλον της δικής μας περιφέρειας. Το μέλλον της Πελοποννήσου. Το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του. Το μέλλον της Μεσσηνίας. Στις 18 Μαΐου σας καλώ όλους σε μια ενεργή συστράτευση, πλατύτερη από κάθε άλλη φορά. Για να στείλουμε το μήνυμα, πιο δυνατό από ποτέ. Ένα μήνυμα ενωτικό. Ένα μήνυμα υπερκομματικό. Ένα μήνυμα ανθρωπιστικό. Ένα μήνυμα βαθιά πολιτικό. Η Ελλάδα ανασυντίθεται στην Ελλάδα των ευρωπαϊκών περιφερειών και η Νέα Πελοπόννησος είναι μπροστά είναι πρωτοπόρα και σε αυτόν τον αγώνα».
Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, η οποία τόνισε ότι η επόμενη πενταετία ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πέτρος Τατούλης κάλεσε δίπλα του τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου Μεσσηνίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.