ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ

SAMARASΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ συνόδευσαν τις χθεσινές εκλογές, ο σεισμός στο Βόρειο Αιγαίο και η επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Ευτυχώς, ο ισχυρός σεισμός των 6,3 ρίχτερ, ανάμεσα στα νησιά Λήμνο και Σαμοθράκη δεν άφησε πίσω του ζημιές και η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά.
Η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγινε πιθανότατα, από τις 11, το βράδυ του Σαββάτου, μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο η επίθεση έγινε αντιληπτή, όταν σήμερα βρέθηκαν δύο οπές από βλήμα πυροβόλου όπλου, σε τζάμια του δευτέρου και τρίτου ορόφου του κτιρίου.
Από την έρευνα που έχει γίνει, έως τώρα, από κλιμάκιο της αστυνομίας στον χώρο, προκύπτει ότι πιθανότητα οι πυροβολισμοί ερίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου βρέθηκε και ένας κάλυκας από καλάσνικοφ.
Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ
Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία, χωρίς παρατράγουδα. Όπως συνηθίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, έκαναν δηλώσεις.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Την ευχή και την ελπίδα πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα εκλέξουν εκείνους «που έχουν μεράκι να προσφέρουν», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καθώς όπως είπε η αυτοδιοίκηση, είναι ένας τόπος προσφοράς, φαντασίας και δημιουργικότητας.
Από τα Γιάννενα, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, χαρακτήρισε σημαντικές τις ευρωεκλογές και ευχήθηκε οι πολίτες, να ενισχύσουν «τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου» προκειμένου όπως είπε να μπορέσουν να διαδραματίσουν τον «σπουδαίο ρόλο της κατοχύρωσης της ειρήνης, της ενίσχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιορισμού της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, του περιορισμού των κοινωνικών ανισοτήτων».
«Για μια ευρωβουλή προς όφελος όλων των εργαζομένων της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου, στο 394 εκλογικό τμήμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν ψήφισε για δημοτικές εκλογές, αφού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος εξελέγη δήμαρχος την περασμένη Κυριακή.
Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε: «σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, μέρα ενότητας, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά».
Ο πρωθυπουργός αναχώρησε, αμέσως από την Πύλο για την Αθήνα. Στην Μεσσηνία έφθασε το Σάββατο. Το μεσημέρι, πήγε στην Μεσσήνη και συναντήθηκε με φίλους και τοπικά στελέχη του κόμματός της ΝΔ, καθώς και με τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής Στάθη Αναστασόπουλο.
ΤΣΙΠΡΑΣ
Σε σχολείο της Κυψέλης, στην Αθήνα, ψήφισε ο αρχηγός της Αξωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος, δήλωσε:
«Σήμερα, είναι μια πολύ ωραία μέρα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημαδιακό, ξέρω όμως, ότι αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο της σημερινής καλοκαιρινής ημέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι το μπορούμε.»
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Στις 10:15 το πρωί προσήλθε σε σχολείο των Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης για να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά την έξοδό του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Σήμερα όλοι περιμένουμε με σεβασμό τον ελληνικό λαό να διατυπώσει δημοκρατικά τη βούλησή του για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια της χώρα μας. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι οι Έλληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό τους, το συμφέρον του Έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων».
ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Στις 9:30 προσήλθε για να ψηφίσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος ψηφίζει στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.
«Πέρα από την κατακραυγή, σήμερα ψηφίζουμε για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος» τόνισε κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα.
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στη Νέα Ιωνία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη δήλωσή του τόνισε: «Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα, θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία από 1η Ιανουαρίου 2014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Μόνο έτσι, και με την ψήφο και με τον αγώνα, θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με λαϊκή συμμαχία, για να μπορέσει να νοιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας».
ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Στου Γκύζη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:
«Οι Έλληνες πολίτες σήμερα κρατούν την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με λογισμό, αλλά και με όνειρο, με ελπίδα, αποφασίζουν για το πως θα πορευθεί η χώρα. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα, απέναντι στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει, θα την καταδείξουν και θα την εκφράσουν με την ψήφο τους. Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού το πώς θα πορευθεί αυτός ο τόπος. Και είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπευθυνότητα, αυτός ο λογισμός και αυτή η ελπίδα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα καθοδηγήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους προσβλέπω με απόλυτη εμπιστοσύνη».
ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Έκκληση στους ανθρώπους στο σπίτι «να δυναμώσουν τη μουσική, να βρουν ένα ωραίο τραγούδι και να το βάλουν δυνατά μήπως και σηκωθούν οι νέοι και πάνε να ψηφίσουν», απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος του Ποταμιού, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, τονίζοντας: «Δεν πρέπει να αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν γι αυτούς. Αυτό είναι το μήνυμά μου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.