ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΥΠΑΚΡΤΟ

petrelaio-thermansis_180_bΤου Ά­κη Παυ­λό­που­λου
Το φώ­να­ζαν ό­λοι, οι­κο­νο­μο­λό­γοι, φο­ρο­τε­χνι­κοί, πρα­τη­ρι­ού­χοι υ­γρών καυ­σί­μων, δη­μο­σι­ο­γρά­φοι, πο­λί­τες. Πε­ρισ­σό­τε­ρο α­π’ ό­λους το φώ­να­ζε η ί­δια η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Χι­λιά­δες οι­κο­γέ­νει­ες κα­τα­δι­κα­σμέ­νες στο ψύ­χος για δεύ­τε­ρο χει­μώ­να ε­ξαι­τί­ας της α­δυ­να­μί­ας τους να προ­μη­θευ­θούν πε­τρέ­λαι­ο θέρ­μαν­σης και το τα­μεί­ο… ά­δει­ο!Ου­δείς ό­μως ά­κου­γε ή έ­στω έμ­παι­νε στον κό­πο να προ­βλη­μα­τι­στεί.
Για­τί η πο­λι­τεί­α θε­ω­ρού­σε μέ­χρι και… χθες πως ό­ποι­ος δι­α­φω­νού­σε με την πα­ρά­λο­γη ε­φαρ­μο­γή του ει­δι­κού φό­ρου στο πε­τρέ­λαι­ο θέρ­μαν­σης υ­πη­ρε­τού­σε το… λόμ­πι της δραχ­μής!
Τέ­τοι­α πα­ρά­νοι­α…
Ό­ποι­ος φώ­να­ζε ό­τι αυ­τή η ι­στο­ρί­α θα κα­τα­λή­ξει σε φιά­σκο, α­νή­κε στον… ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ! Ό­ποι­ος τολ­μού­σε να δι­α­τυ­πώ­σει δι­α­φο­ρε­τι­κή ά­πο­ψη ή­ταν υ­πη­ρέ­της των… λα­θρεμ­πό­ρων!
Θυ­μά­μαι τον Χά­ρη Θε­ο­χά­ρη και τον Ά­δω­νι Γε­ωρ­γιά­δη να υ­πε­ρα­σπί­ζον­ται τον ει­δι­κό φό­ρο και να κομ­πά­ζουν για τη με­γά­λη μά­χη κα­τά της λα­θρεμ­πο­ρί­ας κα­ταγ­γέλ­λον­τας ό­λους ό­σους έ­κρου­αν των κώ­δω­να του κιν­δύ­νου για ε­φι­αλ­τι­κές κοι­νω­νι­κές ε­πι­πτώ­σεις και το τα­μεια­κό κε­νό.Μέ­χρι που, μό­λις χθες, ο α­να­πλη­ρω­τής υ­πουρ­γός των Οι­κο­νο­μι­κών, Χρή­στος Στα­ϊ­κού­ρας ο­μο­λό­γη­σε την α­πο­τυ­χί­α. Το φιά­σκο! Τε­τρα­κό­σια ε­κα­τομ­μύ­ρια ευ­ρώ τρύ­πα στα τα­μεί­α α­πό τον ει­δι­κό φό­ρο. Και αυ­τό, λέ­ει, θα εί­ναι το ε­πι­χεί­ρη­μα της κυ­βέρ­νη­σης στην τρό­ι­κα για να πά­ρουν πί­σω την α­ναλ­γη­σί­α!
Θα ή­ταν α­κό­μη και κω­μι­κό αν δεν εί­χε… τρα­γι­κές συ­νέ­πει­ες σε χι­λιά­δες οι­κο­γέ­νει­ες. Αλ­λά τι να πε­ρι­μέ­νει κα­νείς α­πό έ­να κρά­τος που θε­ω­ρεί ε­ξ’ αρ­χής τους πο­λί­τες του… ε­χθρούς;

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.